RTL Z biedt nieuws en inspiratie voor ondernemende mensen. Alles over Business, Beurs, Persoonlijk \u0026 Tech.

 • 30
 • 37 650 472

Reacties

 1. H H

  Ik laat mij niet eerder inenten als dat alle risicogroepen in een land als Zimbabwe zijn gevaccineerd.

 2. Isaäc van der waal

  moet je eens de bijbel gaan lezen,dan wordt je meschien een keer waker Willem, de eindtijd sta voor de deur, of je het wil geloven of niet, het staat allemaal perfect beschreven alles ga verdwijnen, ook het geld, en sneller dan je denk.ik kan zeggen word eens wakker.

 3. dinand

  wat zal albert plesman toch trots zijn geweest op de klm hoe het er nu bij staat (sarcasm)

 4. SmartwatcherS S

  Als je een beetje hersens hebt weet je dat een bank jou geen hypotheek geeft voor 1 of 1.5 rente voor 29 jaar. We zitten weer in een dikke bubbel dit heb ik al 1x meegemaakt in de jaren 2000. Mensen die op bieden om een huis te kopen enz

 5. SmartwatcherS S

  Zeg maar gewoon 1 World Order!!!

 6. Dvdk

  Dus..? Misschien moet je ook melden dat de overheden miljarden euro's bij printen in 2020 uit niets. Dus in feite kost het ook niks..

 7. atef rod

  Jullie geven aan dat de EU 1 miljard doneert aan COVAX maar jullie houden er geen rekening mee dat individuele lidstaten ook geld doneren. In totaal zouden de EU lidstaten dus meer dan 1 miljard hebben gedoneerd.

 8. Apple Owl

  CHIPS???? VACCINS??? HALLO DE HELE ECONOMIE GAAT NAAR DE TERING GOOI GODVERDOMME DE HORECA OPEN.

 9. - David -

  De mensen in armere landen zullen ook gevaccineerd moeten worden, anders blijft het virus zich daar muteren en kan het virus in gemuteerde vorm terugkomen. Ik denk dat dit door internationale samenwerking en steun wel mogelijk gemaakt kan worden.

 10. Daniel van der Aar

  Het is juist logisch dat de rijke landen de meeste vaccines krijgen om de volgende redenen. 1 ze hebben het meest bijgedragen aan de ontwikkeling. 2 qua wereld economie hebben ze de meeste impact ze moeten wel geld verdienen voor bijv ontwikkelingshulp. 3, alles wat “over” is kan gratis geschonken worden aan de armere landen wat ze weer geld scheelt. 4, de “ rijkere” landen lijken ook zwaarder gestraften oa dat daar meer overgewicht in de bevolking plaats vind

 11. Mark Boogerd

  Als je nu de vaccinzwendel niet ziet heb je je hoofd in de grond. Die troep werkt niet en is nog schadelijk ook. De campagne is wel groots en satanistisch.

 12. Chris de Vries

  Ze mogen die van mijn familie hebben

  1. Mario Pables

   Van mij ook,en van al mij kennissen

 13. Kaas

  Ze maken antistoffen aan veel beter

 14. TobidiHD

  cdf is van willem lol

 15. Jens Lindeman

  Niet vergeten dat rijke landen hebben ook de meeste schade hebben geleden onder corona.

  1. Mark Boogerd

   Hier heeft de media het meeste angst en leugens gezaait. Niemand wil die vaccintroep van een commerciële flutvirus.

 16. Jaap van Dissel

  Wees blij, niemand wil dat gifvaccin, het is gewoon een verdienmodel, de rijken worden rijker en de armen worden armer

 17. Lars Oome

  Je zou denken dat corona gepland zou zijn om hun agenda de big reset naar voren te schuiven.... Research event 201

 18. B777 prive

  Als de vrijwillige vertrekregeling beter was (bv in mijn geval 37 maanden salaris voor 37 dienstjaren) en als de fiscus dan geen loonbelasting van ruim 50% hef ,dan was ik met pensioen gegaan. Ik had de staat dan niets meer gekost. Nu was het gewoon onaantrekkelijk om te vertrekken. Nu wel 12 % salaris ingeleverd dat zie ik niet bij andere bedrijven. Is nl over de rug van de werknemers door directie en regering besproken zonder overleg met de vakbonden.

 19. THANKSandPRAISE

  Ik zou maar eerst goed kijken VAN WIE ze komen.... Bill Gates heeft z'n mond vol over de 'noodzaak' van het terugdringen vd wereldbevolking (zero CO² utopia)en DEZE GAST VERTROUWEN WE ONZE GEZONDHEID TOE????? 🤣 Het is zo EVIL EN DOM dat men erin trapt, dat het HILARISCH is..

  1. chocomycoco

   Ja domme mensen pure domme schapen!

  2. Daniel van der Aar

   Ahh daar is Bill Gates weer, je kon er op wachten

  3. Jens Lindeman

   Gek. Voor mensen zoals jullie bestaat gelukkig evolutie.

 20. qopoy dnon

  Corruptie is aan te pas.

 21. Zain Zoala

  Also Rich countries particularly like the UK & USA kept sweet talking all of the time about " How the world should avoid Vaccine Nationalism while directing panic buying biggest vaccines orders to themselves. Lol

 22. world of tanks XXX

  Hoezo, hamsteren? Hoezo, we hebben te veel? We hebben nu te weinig. En als we er genoeg hebben, zullen die bestellingen wel geannuleerd worden. Of doorgegeven aan die armere landen.

  1. Daniel van der Aar

   @Annie De groot wat een onzin ten eerste is er gewoon regulier getest en sommige vaccines al op basis van Sars 1. Daarnaast worden op Pfizer en moderne conventionele vaccine technieken gebruikt.

  2. Annie De groot

   Ben maar blij want het is een genetisch gemanipuleerd experiment. De eigenlijke einddatum van proefpersonen is 31 januari 2023. We zijn proefpersonen allemaal

 23. FMTF - Finance - Investing - Entrepreneurship

  Wat ik interessanter vind, is hoeveel het coronasteunpakket aan Zuid Europa de belastingbetaler precies gekost heeft. In vergelijking daarmee is dit slechts een druppel op een gloeiende plaat ;)

 24. Joey

  Alles naar één centrale bank is toch schitterend. Weet je hoeveel fraude de Rabo, ING en DSB al hebben gepleegd. Hoeveel miljarden ze al wel niet in eigen zak hebben gestoken. Dan nog niet over bonussen gespoken. Stelletje boeven!

 25. Herman Scheurwater

  Niemand praat over vliegen. Een start van een 737 vervuilt evenveel als 100 vrachtautos in een jaar.

 26. Eplicor Hunts

  erg ongelukkige titel rtl.

 27. Menno

  You Will OWN Nothing and be happy

 28. Bastiaan Stapelberg

  Ze beschikken in dat arme land wel over ontelbare atoombommen

  1. Kelvin

   Is voor hun populatie binnenkort 😜

 29. Mo Baas

  Nuttiger sommetje ➞ ga eens berekenen wat EU ons kost en oplevert.

 30. Mo Baas

  Mega onzakelijk links geneuzel. Bedenk nog eens hoe dom we zijn geweest met Fokker …

 31. Jouni Airplane Video's

  Wow, knap hoor zo'n afzeik video. Hebben jullie echt niks beters te doen dan alleen maar al bekend of oud nieuws analyseren? KLM vliegt al veel meer dan in het begin (0) en ze blijven voor die zeikers die last hebben van Schiphol (terwijl ze dat allang wisten) steeds de vloot vernieuwen. Vandaag komt de E295 van Embraer in de vloot. Oftewel er wordt wel zinnig met het geld om gegaan. Van dat type vliegtuig zijn er van de week 5 extra besteld. Nu kunnen ze er nog 14 extra bestellen

 32. Kaatjes Kanaal

  Wat een domme sloerie met haar vraag waarom ze zogenaamd de Great Reset willen realiseren. Wat dacht je van nog véél meer macht voor zichzelf creëren en alle bedrijven, winkels , voedselketens zullen ook alleen van die zelfde griezels zijn!

 33. M B

  Verkouden of hooikoorts? 😁

 34. Yasin Ankit

  Rtz 👍

 35. Khalid Merzouki

  Doge to the Moooon baby 💎👐🏽🚀🌙

 36. Bananen Monarchie

  besteed eens aandacht aan de situatie hier want als er een demonstratie is in nl horen we jullie nep media niet

 37. Gerie Veen

  Waarschijnlijk worden de boeren in India net als hier in rattenland ook al als paria's behandeld en zijn zij het zat, de roverheid is het probleem, dus wat is de oplossing?

 38. Nederland Belgique

  Jammer voor zo weinig interesse durk veenstra kan ik uren na luisteren met zijn beurs gezanik

 39. JayDee Tech

  Hoe zou je vinden als de minimale salaris in Nederland weggehaald zou worden? Wat zou het impact zijn? Precies. Drm protesteren ze.

  1. Stefan B

   ​@Tjippie Tjip Gezien. Persoonlijk denk ik dat het meer de vraag is wanneer willen ze creperen. Gaan ze door op deze manier, dan creperen ze over 10 jaar. Ik zie ze nog niet zo snel over schakkelen op bijv. water besparende technieken (gezien de boeren daar geen geld voor hebben daar). Ik ben ook niet alwetend en zou ook geen oplossing kunnen bedenken. Ik ben bang dat we dit in heel veel landen gaan zien (zien we nu al). Turkije heeft dit probleem ook al, waarbij ze zoveel water oppompen dat de gaten in het land vallen. Ik weet alleen dat het probleem zowel in Turkije (van familie) als in India (eigen ervaring) echt groot is. De landen drogen in veel plaatsen zo snel uit dat het gewoon vreselijk is om aan te zien.

  2. Tjippie Tjip

   @Stefan B Oke dat geloof ik zeker dat de bevolking flink is gegroeid. Maar die mensen moeten toch iets. Heb je liever dat ze creperen dan? En reken maar als die boertjes weg zijn de grote cooperaties het boeltje overnemen en vol pompen met GMO's en Roundup. Ik heb ze dit zien doen in sommige landen in Zuid Amerika. Mischien moeten de corrupte politici eens stoppen met het promoten van planten voor het maken van bio ethanol, Soja en Palm olie. In veel landen is dat namelijk het grote probleem. Kijk trouwens eens Return to Eden van Marijn Poels ik denk dat jij dat wel intressant vind om te kijken.

  3. Stefan B

   ​@Tjippie Tjip 100e jaren? 50 jaar geleden hadden ze nog minder dan de helft van de mensen die ze nu hebben. Het aantal boeren is geexplodeerd waardoor grond geen rust meer krijgt. Aan de kust heb je vaker overstromingen van zout water waardoor de grond verzilt. Het wordt warmer en er worden op grotenschaal in India bomen gekapt waardoor de verwoestijning toeneemt. Dat je iets 100 jaar lang doet wilt niet zeggen dat je het op een velen male grotere schaal nog steeds kan uitvoeren op dezelfde manier. Dat moet inmiddels toch wel bekend zijn. Ik zeg ook niet dat de multinationals de beste oplossing zijn, maar doorgaan op deze manier is vele malen slechter. Het land kan het in India niet meer aan. Als je zelf regelmatig naar India ging dan kan je het verschil in 10 jaar al zien. Schrikbarend op sommige plekken.

  4. Tjippie Tjip

   @Stefan B Man die gasten boeren daar al honderden jaren. Jij wilt zeker van die mooie grote multinationals die het zooitje naar de klote helpen zoals in sommige Zuid Amerikaanse landen.

  5. Stefan B

   En als je zo door blijft gaan gaat de grond er helemaal aan waardoor je oogst lk jaar minder wordt...dus verlies je ook. Boeren zijn niet echt bekend om hun lange termijn visie in sommige landen. Het is hoe dan ook een verlies situatie, maar deze wetten zorgen op lange termijn voor een verbetering (of minder snelle verslechtering) van de grond. Het is hoe dan ook op deze manier niet te houden. Dus ik zou de boeren graag met een eigen oplossing zien komen, in plaats van alleen te demonstreren. Denk mee. Wat helaas in dat soort landen moeilijk is omdat de meeste boeren laag geschoold zijn, vandaar ook dat ze het grote probleem vaak niet kunnen inzien. Wat extra info: Een kwart van de landbouwgrond heeft te kampen met verwoestijning, 30 procent is aangetast door een te hoge zuurgraad en 20 miljoen hectare door verzilting. Winderosie is een probleem op zo’n 12 miljoen hectare in het westen van India. De bodemvruchtbaarheid daalt ook. Doordat het landoppervlak in verhouding tot het hoge bevolkingsaantal relatief beperkt is, worden ook marginale gronden in gebruik genomen. Dit alles leidt tot verminderde productiviteit, een lager gehalte aan voedingstoffen in voedsel, een zwakkere gezondheid voor gewassen - waardoor ze vatbaarder zijn voor plagen en ziekten - en verlies van landbouwgrond. Al met al worden de verliezen in de Indiase landbouwsector door bodemdegradatie tussen 5 en 11 miljard dollar per jaar geschat. Je hebt in India al 'waterputnomaden' die naar een andere plek gaan zodra hun waterputten geen water meer geven. Hierdoor dreigt het probleem is steeds meer regio's in India. India onttrekt per jaar meer grondwater dan de VS en China samen.... Als ze op deze manier doorgaan kunnen ze over 10 jaar gaan demonstreren omdat ze bijna niets meer kunnen verbouwen.

 40. oiuet souiu

  Nu kunnen de hondjes en baasjes weer lekker naar buiten zonder een arrestatieteam op hun nek.

 41. ParrotTube

  Gaan die achterlijke boeren daar ook al irritant doen? 🤦🏼‍♂️

  1. ParrotTube

   @J Dat is precies hoe het werkt. De tijd van overproductie, privileges en landbezetting door boeren is voorbij. Een nieuw tijdperk is aangebroken. Breng de natuur terug op het boerenland en bouw nieuwe steden. Boeren hebben een woningcrisis, een stikstofcrisis en een klimaatcrisis veroorzaakt. We kunnen helaas alleen de boeren die hoogopgeleid zijn, gehoorzaam aan de overheid zijn en boeren met een boerenbedrijf dat volledig volgens de beste technologische ontwikkelingen werkt meenemen naar de toekomst. Meer dan de helft zal enorm spijtig van het land moeten vertrekken. Ze hebben het zelf veroorzaakt.

  2. J

   @ParrotTube zo werkt t niet

  3. ParrotTube

   @Lovely Beri Inderdaad. Gemakkelijk praten, wanneer je met de tijd bent meegegaan. 😉 Nu de boeren nog.

  4. Lovely Beri

   Makkelijk praten he, wanneer je niet in andermans zn schoenen staat.

 42. Ed's ChildPhotoStudio

  Piet Piet waar ben je. We hebben je gewaardeerde reactie nodig over hoe goed vrouwen wel niet presenteren en mannen niets maar dan ook niets goed kunnen doen.

 43. Carter

  300 miljoen mensen aan het protesteren. Maar gelukkig heeft geen test straten ;)

 44. Aquaria en Tuin voor de Fun

  als nu 4 boeren samen elk hun eigen gewas telen, kunnen ze meer winst halen. dat lijkt mij een win win situatie. 1 boer 1 gewas en dat 4x. Boeren: verbouw alleen producten die winstgevend zijn.

  1. redouan689

   Zo makkelijk is het helaas niet

 45. starsofmetube

  Hoe meer aandacht je er aan geef hoever die waard wordt, slim ;)

 46. Heimlich Kotzebeu

  Dat maakt het woord " Luchtvaartmaatschappij " nogal dubbelzinnig is het niet. Hoe zit dat met de businessclass zijn er nog vrije bijkomstigheden van de stewardessen ?

 47. Bastiaan Stapelberg

  Helemaal geen tekort ordinaire prijsopdrijving om wat schade te herstellen.

 48. Ruben Postma

  Alsjeblieft leer het correct uitspreken van dogecoin.... elke keer dat deze man dr over praat irriteer ik mij er aan xD

 49. S2010

  Waarom word er zoveel geld tegen te plinten gesmeten als het om klm gaat maar onze horecaondernemers moeten het met de korstjes doen?

 50. Klakka1

  Hoi

 51. Double

  En kijk de cryptomarkt nu, Bitcoin 60k dollar plus getikt haha

 52. Manuela Gielissen

  JUIST, OORLOG!

 53. valentijnraw

  "Never waste a good crisis" - Winston Churchil

 54. Sandile Minke

  Met deze schaarste is alleen amd die hier profijt heeft met de situatie. De ASML's van deze wereld die chipmachines ontwikkelen zullen weinig baat hebben bij de situatie aangezien de chipmachines die van vandaag worden gekocht pas over 5 jaar zijn ontwikkeld voor gebruik. De Intel en Nvidea's van deze wereld hebben verkoopprijzen al eerder bekend gemaakt en kunnen dit niet zomaar verhogen (om slechte pr te voorkomen) ook zij zullen niet gek veel profiteren als je het mij vraagt. Amd is de enige dat betreft die wel echt gaan profiteren van deze situatie. Zij zijn namelijk de enigste die direct invloed heeft op de productie bij samsung. Chip produceren voor amd = chip produceren voor zichzelf.

 55. MaxMoney

  Had net zin in chips

 56. Mathijs van Wijk

  Hahaha dit kan je toch niet serieus menen en nemen?! De grootste ontvangers van Nederland ontvangen iets meer dan 110 miljoen euro. Zeg dat dan gewoon en vertel de echte cijfers en dat we dus gewoon n flinke betaler zijn aan de EU. Dit om meer gelijkheid en eenheid te creëren. Dit kan je willen als land zijnde maar kom er wel eerlijk voor uit aub. Ik kies voor eigen land eerst.

 57. bartbtsful

  Sorry maar dit is echt grappig. Ga lekker weer legacy economie nieuws doen. Hup hup, dit is niet jouw wereld 😂

 58. Koen De Koning

  Lekker je huis duurzaam maken. Geen vlees eten. Met je fiets naar het werk maar wel massaal allemaal zooi uit China laten komen.

 59. Sirrx

  VNmoof een van de slechste kwaliteit fietsen ooit omg

 60. Vis

  Verander China in Duitsland en oeigoeren in Joden en je veranderd eigenlijk niets... Behalve het business-model!!! Man wat zijn organen winstgevend ;)

 61. Anwar Baank

  Broddelwerk dit tendentieus stukje journalistiek. Dacht dat RTL Z aan kwaliteit deed. Blijkbaar alles voor de likes

 62. Familie Nguyen

  hopelijk dat zij geen corona heeft.

 63. S Soy

  30 duizend medewerkers in tijd van corona lijkt mij een beetje teveel van het goeie. So druk is het toch niet op schiphol? Denk dat klm stiekem zn zakken vult en ondertussen bedrijven omkoopt wat straks na dit hele corona circus veel sterker op de markt staat. Schijnheilige gedrag is het gewoon. Uiteindelijk draait het allemaal om de cijfertjes

 64. RaafieNL

  In de toekomst bezit alleen de 1% een huis. De rest van de bevolking zal gehuurd wonen.

 65. Jeroen van Beek

  Tja als je met z'n allen een regering kiest die er met hun maatregelen voor zorgt dat KLM in de problemen komt, is het niet meer dan logisch dat je met z'n allen er voor opdraait voor compensatie. Of toch liever wel de lusten maar niet de lasten? Waar denk je dat dat eindigt?

 66. petitelima

  Kort maar krachtig, gewoon dom. Gewoon produceren en afwachten wat de markt doet, denken dat je de toekomst kent en weet is niet handig zo blijkt. Beter een overschot dan een tekort.

 67. paul henriquez

  Dus McKinsey kraait dat de markt achteruit gaat en daar luistert vervolgens iedereen naar?! Was datzelfde McKinsey ook niet één van de meest twijfelachtige spelers in de bankencrisis? Betrouwbare partner, dus!

 68. Apple Owl

  WAAROM ZITTEN JULLIE TE PIEKEREN OVER EEN PAAR CHIPS???? DE HELE MARKT LIGT PLAT EN ER WORDT MAAR BIJGEPRINT

 69. Piet Velkens

  Is zij nou verkouden? Dit kan niet.

  1. M B

   Dacht ik ook

  2. Hans Kraay

   Ik denk hooikoorts, heeft mijn moeder nu ook al last van

  3. Mees Janssen

   Precies mijn gedachte.

 70. illusion nl

  Was dat nog 'n ps3 controller. .. En uh chips genoeg hier... Is dan wel Lays maar goed ik wou iedereen in nederland ff feliciteren .met het 1 jarig bestaan van flatten the curve

 71. Lastname Firstname

  Waarom noemen we eigenlijk aardappel chips ''chips'' in Nederland en geen ''crisps''? Waarom zijn we zo beinvloed door de VS terwijl Engeland naast ons ligt?

  1. Kelvin

   Geld maatje, wrm noemen wij noodles steeds vaker ramen. Over paar decennia noemen wij het standaard ramen

 72. bcvbb hyui

  Rutte moet zijn snuffel stage om dictator te worden toch een andere land zoeken..

 73. Ruben

  Welke aandelen zijn hier goed voor?

  1. cashdinero0

   Asml ze hebben ook een buy back programma

  2. Raymond Gulpen

   Wie maakt de machines om de chips te produceren? Ons neerlands ASML, ASMI, verder TSMC, AMD, Samsung en zou zeggen grondstoffen uiteraard

  3. Apple Owl

   AMD

  4. Moos de Boer

   tsm

  5. ik mij

   IE00BMC38736

 74. - David -

  We hebben in Nederland ASML, dus kan men hier in Europa ook chip-fabrieken bouwen. Concurreren met de Aziaten en Amerikanen en hoogwaardige banen creeeren in Europa. Ik ben voor.

 75. Guinea Pig

  Onzin! De supermarkt ligt vol met chippies...

 76. Lars Mees

  Is toch gewoon wat aardappelen schillen en bakken in frituurolie?

 77. marco ravensbergen

  Ik was net in de alberthein die had nog chips genoeg

  1. Koray Aldemir

   Wahaha

 78. TMan

  Dus lekker een oldtimer kopen!

 79. Milad Daliri

  PRAAT IS EEN KEER OVER DE WEZENLIJKE CENTRALE BANKEN CRISIS DIE ER IS! AMERIKA HEEFT MEER GELD GEPRINT DE AFGELOPEN 1 JAAR DAN DE LAATSTE 200 JAAR GECOMBINEERD. WAT MAAK JE JE ZORGEN OM EEN PAAR CHIPS?????

  1. The Scientist

   Je snap er ook niet veel van...

  2. Jack Philipsen

   IK MAAK ME MEER ZORGEN OM JOU CAPSLOCK GEBRUIK:P

  3. illusion nl

   @Björn niemand zou ik niet zeggen

  4. ik mij

   Volgens mij is meneer Middelkoop vaak genoeg aan het woord geweest bij RTL Z. Onterechte kritiek in mijn beleving. Ik vind RTL Z een erg mooi divers aanbod geven. Ook de chip industrie is erg belangrijk om te benoemen.

  5. illusion nl

   Echt veel fijner te lezen zo

 80. Blockiee

  Normaal gezien biedt dat ook kansen ook voor onze export. Lege containers meenemen is 'the last resort' Een groot containerschip heeft voldoende ballast nodig en neemt al jaren liever bijna gratis grondstoffen mee naar China. Dat was ook deels de reden dat je oud papier naar china kon versturen. De laatste jaren zijn dat grondstoffen met hogere waarde geworden (gewasssen/ijzers/ meststoffen/PE-PP e.d.