Groenen schiet Nederland naar de zevende WK-hemel met goal in de verlengingen

Sporza

43K weergaven10

  Nederland speelt zondag voor het eerst in zijn geschiedenis de finale van het WK voetbal bij de vrouwen. In de halve finale tegen Zweden blonken vooral de doelvrouwen uit, maar Jackie Groenen vond in de eerste verlenging toch een gaatje. Nederland kan zo 2 jaar na de Europese titel ook een wereldtitel aan het palmares toevoegen.
  Voor meer info: api.sporza.be/permalink/web/articles/1559560682358
  Nederland had 2 jaar geleden de voetbalwereld al verbaasd door in eigen land de Europese titel te veroveren, maar toch had niemand hen bij de start van dit WK tot de topfavorieten gerekend. Datzelfde gold ook voor Zweden, dat met Canada en Duitsland wel 2 andere toplanden had uitgeschakeld op weg naar de halve finales.

  In de reguliere speeltijd waren het vooral de doelvrouwen die op hoog niveau acteerden. Van Veenendaal zette de toon met een beenveeg na een hoekschop en daarna nog een vingertoppenredding waarmee ze het schot van Fischer op de paal duwde.

  Lindahl deed daarvoor nauwelijks onder, want ook zij pakte uit met een schitterende save à la Courtois, waarbij ze zweefde naar de bal en die ultiem op haar lat tikte. Net voor de start van de verlengingen onthield ze de ingevallen Van de Sanden ook nog van een heldinnenrol.
  In de verlengingen toonde Nederland de meeste drang naar voren. Daarvoor werd het in de 99e minuut voor beloond. Kilometervreter Jackie Groenen, die de dubbele Belgisch-Nederlandse nationaliteit heeft en nog even probeerde om voor de Red Flames uit te komen, zette zelf de aanval op en rondde het af met een afgemeten schot in het zijnet.

  Zweden was niet meer bij machte om te reageren, ook omdat sterspeelster Asllani na een bal in haar aangezicht van het veld gedragen moest worden en de vrouwen van bondscoach Gerhardsson met zijn tienen voort moesten.

  Zondag kunnen de Nederlandse vrouwen 2 jaar na hun EK-titel opnieuw geschiedenis schrijven, al treffen ze met de Verenigde Staten wel de torenhoge favoriet. Zweden speelt de match om het brons tegen Engeland.

  Gepubliceerd op Jaar geleden

  Reacties

  1. Stefanie Inion

   Lieke Martens waarom doe je niet mee je had 2goals kunnen maken

   1. Ellemieke van Olst

    Was geblesseerd 😔

  2. yoshi 94

   Waar was lieke martens

   1. yoshi 94

    @Thibo Dirks ik hoop dat ze meedoet

   2. Thibo Dirks

    Lukas Henckaerts geen idee, was tijdens de rust gewisseld vanwege een teenblessure.

   3. yoshi 94

    @Thibo Dirks gaat ze de finale dan wel spelen😱

   4. Thibo Dirks

    Lukas Henckaerts geblesseerd!

  3. Lev's Gameplee

   Die misser van van de sanden🤣🤣🤣 het maakt niet uit of je man vrouw hond of kat bent... Je moet die scoren!!!!

   1. Lev's Gameplee

    Nu ik erop terugkijk ben ik vergeten waar ik nu zo boos over was lol

   2. Just Cliff

    hahahahahahaha klopt helemaal zelfs in een rolstoel moet die erin

   3. Joris

    @Lev's Gameplee zij heeft het professionele voetbal tenminste gehaald en iedereen maakt fouten jij scoort ook niet alles