Kamerdebat: de formatie begint weer

NOS

172K weergaven165

  Na een bewogen week wordt er vandaag weer voorzichtig een begin gemaakt met de formatie van een nieuw kabinet. Dit debat gaat over de aanstelling van Herman Tjeenk Willink, als informateur. En over de opdracht die hij krijgt.
  #tweedekamer #debat #formatie
  Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlname.info
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag een video waarin Winfried Baijens Achter de headlines gaat en in de verhalen duikt van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen .
  Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlname.info
  ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: youtube_reacties@nos.nl.
  ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLname, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.
  ► VOLG ONS HIER:
  www.nos.nl | Instagram: nos | Twitter: NOS | Facebook: nos/
  Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK
  Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7

  Gepubliceerd op 8 dagen geleden

  Reacties

  1. Afrodita zeitafrumuseti

   si tu ce ai învățat in scoli si jurământul ca ești pentru viată si nu moarte?? Acest Evreu Soros satanist când va înțelege?? a face moarte si tie ești declarat nebun. Prima lege pusa pe hârtie este a apară viată si viată e mai presus de toate a omului.

  2. Richard De Heus

   CITAAT MARK RUTTEN ....IK KAN NATUURLIJK HIER NIET GAAN LIEGEN OVER DAT IK NIET HEB GELOGEN ????????????????

  3. Chico Monteiro

   Rutte liegt nooit onbewust......

  4. dcoog anml

   verandering in houding. Vreselijk die partijkartel types.

  5. A R T

   Alles is alweer in kannen en kruiken gestopt , er wordt geen echte democratie meer bedreven in Nederland , de Politiek gaat er steeds dictorialer aan toe. Het Volk krijgt gewoon wat schijnverkiezingen voorgeschoteld om het toch nog wat te doen lijken maar in werkelijkheid wordt alles zo gereguleerd en gemanipuleerd zodat de gevestigde macht gewoon zijn gang kan blijven gaan. Het is eigenlijk te triest voor woorden. Wetten worden te pas en te onpas aangepast om vooral toch de macht in handen te houden, het is dan ook een utopie om te denken dat de PVV en FvD enige rol van betenis kunnen gaan spelen binnen het Nederlandse politieke stelsel. Dat zal nooit mogen gebeuren Desnoods dan maar verkiezingsfraude toepassen om vooral bepaalde Politici op voorhand uit te schakelen. Het kamerlid Omzigt zou door het Volk afgestraft zijn doordat zijn partij zelfs zetels moest inleveren, terwijl de twee andere regeringspartijen zijn gehonoreerd voor hun miserabele wanbeleid op meerdere terreinen, dat gaat er bij mij echt niet in. Dat stinkt aan alle kanten. Het is ondenkbaar om te moeten veronderstellen dat Omzigt niet ter sprake is gekomen toen RUTTE het ontslag aanbood van de Regering aan de KONING. Alleen had men de juiste ambtenaren moeten bevragen die Omzigt had willen weg bevorderen. Het waren namelijk die twee ondersteunende Ambtenaren van het verkennersbureau die Omzigt als gespreksonderwerp op de lijst hadden gezet , volgens Jorritsma. Door wie zijn deze Ambtenaren geinstrueerd en toegewezen aan het verkennersbureau van Ollegren en Jorritsma , lijkt mij overigens allerzins duidelijk. Om dezelfde reden kan RUTTE zijn bron niet prijsgeven. Het was heel simpel geweest om dit tot de bron uit te zoeken maar zie daar het ontbreekt opeens aan voldoende steun in dit geval D66. Laat nou toevallig D66 ook een kandidaat hebben voor het Kamervoorzitterschap, welke het dan ook ongetwijfeld gaat worden. Het is zo doorzichtig allemaal en kinderlijk eenvoudig om de boel te manipuleren . Het enige wat men hierbij als voordeel zou kunnen zien, dat nu ook de gewone burger deze achterkamer spelletjes doorziet. Het Staatshoofd is in ieder geval blij met zoveel politieke partijen in de 2e kamer denkt U dan maar het bekende gezegde " VERDEEL EN HEERS " .

  6. Story Writer

   1:57:51 kijk Rutte. 'Ooh leuk lampje vergeten dat die er stond'

  7. qopoy dnon

   Meneer Azarkan is de laatste tijd zeer scherp🎯

   1. dcoog anml

    Diep respect voor de corona schoonmakers die hier hun leven wagen.

  8. france lowlander

   Een leugenaar met alzheimer als minister president? Staan jullie daar achter VVD? Rot toch op.. Diep triest dit....

  9. Jacob Janssen

   Propaganda is een vorm van communicatie waarbij door de belanghebbende partij wordt getracht aanhangers voor haar gedachtegoed te winnen door het bespelen van de publieke opinie. Dit wordt bewerkstelligd door het bewust verspreiden van eenzijdige en/of verzonnen informatie.

  10. Tyfon 44

   In 1945 hadden ze dit zooitje opgehangen. Nu mag Putin dit op gaan lossen. Bereid u voor op het ergste.

   1. qopoy dnon

    framen er op los, ze beschuldigen anderen van dingen die niet gezegd zijn.

  11. Fred Holt

   Waaijenberg mobiliteit

   1. Fred Holt

    Brommobiel

  12. seeni gzty

   Insinuaties de kamer inslingeren is blijkbaar erger dan leugens de kamer inslingeren....

  13. Al Beshure

   *Op basis van de liefde alleen. God zond Zijn Zoon Jezus Christus in onze plaats te sterven. Dan op de derde dag stond Hem uit de doden.* *Nu, hoewel Jezus Christus alleen. God heeft ons verleende de vrije gift van het eeuwige leven. Hij zal slaan en genezen je, als je Hem vraagt.* *(kijk omhoog naar de lucht en vraag het hem)*

  14. amnda

   Haar 👀 brrrr

  15. z3ntl3 root

   Wanneer gaat NOS het hebben over Ukraine en Rusland? Waar de hele wereld al inmiddels al over spreekt. Behalve NOS😂

   1. norma desmond

    Wat precies heeft dat te maken met de formatie van een nieuw kabinet in Nederland?

   2. seeni gzty

    Iemand er zo over nagedacht?

  16. nieooj gotoy

   D66 gaat zometeen gewoon gezellig met Rutte aanschuiven. Iedereen ziet de bui al hangen. Alles waar Rutte nu aan te pas komt is suspect, en met goeie reden.

  17. Rego1313

   Ik denk dat Rutte gelijk heeft als die zegt dat hij kan helpen in het vertrouwen te herstellen, zich terugtrekken uit de politiek met excuses voor de leugens en misdaden zou absoluut helpen weer iets aan vertrouwen in de rest van de politiek te herstellen. Geen extra achterkamer deals met Kaag over Kamervoorzitter is ook zoiets.

  18. M.j. Huiskamp

   Een motie" nieuwe verkiezingen " wel eerlijk dan he!

  19. Clown Without Clothing

   "The welfare and safety of the people is always the alibi of tyrants." Albert Camus

   1. nieooj gotoy

    voorzitter hoort te zijn. Tijd voor een nieuwe voorzitter, domina Arib mag van mij weg

  20. Pieter-Jan Notebaart

   Kijk ook naar Pakhuis de Zwijger !

  21. Rodtech Nederland

   Als baas in een bedrijf heb ik het voor het zeggen. Dat is logisch want als ik mijn personeel de verkeerd kant op stuur ben ik niet alleen verantwoordelijk maar draag ik ook de consequenties. Daarbij heb ik mijn personeel aangenomen om te doen wat ik wil, om te doen waarvan ik denk dat het goed is en waar ik geld me verdien. Mijn personeel dient mij en mijn bedrijf en daar betaal ik ze voor. Meneer Rutte is niet de baas. Hij dient het volk. Toch stelt hij zich op als baas. En er zijn collega's die hem daar in beschermen. Dit is precies wat er altijd fout gaat en waar we het de hele vorige week over gehad hebben. Nu lijkt het er op dat hij daar gewoon mee door mag gaan. Wij en andere leden van de kamer krijgen geen duidelijke antwoorden. In zijn positie van ambt en takenpakket neem ik het meneer Rutte niet kwalijk dat hij fouten maakt. Hij heeft nog al wat op zijn bordje. En waar gewerkt wort.. worden fouten gemaakt. Maar nu heeft veel van Nederland aangegeven dat het genoeg is. Uw collega's in de kamer hebben dit aangeven. Zou u nu het volk willen dienen dan kunt wellicht beter een stapje terug doen en de basis van alle gesprekken in de wereld te volgen. Eerst luisteren.... U hoort maar luister in deze combinatie van ambt en taken niet naar uw omgeving. Wij willen uw talenten ten goede van ons land behouden en applaudisseren uw inzet. Maar nu even niet als baas.

  22. BAWLIN

   Diep respect voor de corona schoonmakers die hier hun leven wagen.

   1. Richard De Heus

    HAHAHA ANGSTHAAS BOEH BOEH

   2. hornox4life

    Heldhaftig optreden van zelfopoffering met historische parallelen zoals de puinruimers in Tsjernobyl.

   3. P G

    idd. kans van 1 op 100.000 om besmet te raken via oppervlakten.

  23. Get Geta

   Ik wou even zeggen dat ik mij niet meer kan herinneren wat ik zo juist heb gezien en gehoord dus ik kan geen commentaar leveren excuses hiervoor oja ik weet wel dat we mondmaskers op moeten dat herinner ik me nog wel ! fijn weekend mensen oja sorry ik herinner met net opeens dat het pas woensdag is sorry mensen

  24. Dick

   Martin Bosma zo'n beetje de meest oprechte en eerlijke persoon die de kamer vertegenwoordigd. Hij roast niemand, maar benoemd gevoelige onderwerpen. Ja, als je hier geboren bent, heb je nog maar recht op 1 paspoort en dat is het Nederlandse paspoort. Dit heeft niets, maar dan ook niets met discriminatie te maken.

  25. Dick

   Je ziet dat het uitsluiten van anderen/partijen zijn weerga niet kent. Ze beweren bijna allemaal te gaan voor verbinding en openheid, maar ze zijn zo hypocriet als de pest. Ze framen er op los, ze beschuldigen anderen van dingen die niet gezegd zijn.

  26. rijkjan

   hij kan zich bijna woordelijk herinneren wat er een week geleden is besproken, maar hij kan zich niet herinneren dat hij een week eerder gelogen.. hahaha wat een waus

  27. Lily The Flower

   Debat zou gaan over informateur maar het ging ineens over rutte die zijn leugens van eerder en 1 april herhaalde en hem een kans geven meer te liegen? Is iedereen daar wel voor ons of spelen ze toneel?

  28. Sem Kali

   😂😂😂😂😂😂😂 Ik heb eerlijk gelogen hahahaha hahahaha. Wat een grapjas is die Rutte, echt een clown 🤡🤡🤡🤡🤡 eerste klas. Klasse hoor 😂😂😂😂😂

  29. Marjolein Kemper

   Dhr. Rutte begrijpt niet wat vertrouwen, zelfreflectie en herstel van vertrouwen is. Hij praat wederom overal omheen. Er is niets veranderd, er gaat niets veranderen. Veranderen is een menselijk proces en geen politiek!

  30. S. d.

   RUTTE heeft dan wel misschien 2 miljoen stemmers maar dat zegt meer over dat grotendeels van nl Rutte dus niet ziet zitten. 2 miljoen tov alle andere stemmen zegt genoeg. Iemand er zo over nagedacht?

  31. Sammert Koeli

   rutte liegt niet alleenz bijna iedereen liegt daar en de NOS liegt het volk al meer dan 15 jaar elke dag voor!!!

   1. Levy Wonderbaum

    Hahahaha

  32. JP van der Meer

   Kaag wordt al minder sterk...

  33. S. d.

   Welke VVD stemmer heeft er nu spijt? Like

  34. Robert Westheim

   Andere partijen cda,vvd d66 mogen veel langer spreken dan BBB, Pvdd, Bij1, deze worden afgekapt. Waarom dat?, de voorzitster is dus wel partijdig i.p.v. onpartijdig zoals een voorzitter hoort te zijn. Tijd voor een nieuwe voorzitter, domina Arib mag van mij weg

   1. Nawid N.

    Spreektijd is gebaseerd op zetels. Meer zetels is meer spreektijd. Ik vind het ook niet fijn dat de PVV zo lang mag doorlullen over van alles en nog wat. Maar pas als je over je door de kiezer gegunde tijd heen gaat, wordt je afgekapt. Is wel zo eerlijk.

   2. Law Pli

    Doorgestoken Kaag en Arib

  35. Thijs van Gisbergen

   Ben ik hier de enige die dit een bijzonder traag en onnodig proces vindt?

  36. Nour Ahmad

   ذض

  37. Immi 84

   De andere zijn gewoon te dom, Rutte speelt met ze.

  38. Old Cheese

   Mark Rutte en zijn Clubhuis VVD valt toch wel door de mand. Heb je het reclame spotje gezien met die dikke volgevreten VVD'ers En allemaal met een vlekje? of geheugen storingen.

  39. Veli Girgin

   Meneer Azarkan is de laatste tijd zeer scherp🎯

  40. Paris

   Kaag is niet oprecht!

  41. DRS Prof

   Ik speel schaak. Als iemand heeelemaal op verlies staat, maar gewoon volhoudt/doorgaat/tijd neemt, nou, daar wordt ik moe van.

  42. A G

   Thierry ❤️

  43. caroline32ful

   MAAR RUTTE KAN BLIJVEN DOORGAAN SAMEN MET DE VOOORZITTER

   1. Levy Wonderbaum

    Caroline wat probeer je nou

   2. ryan doleweerd

    Ik heb nou al iets van 5 comments van je gezien en wil graag 1 ding zeggen. Je caps lock staat nog aan.

  44. caroline32ful

   WANEER WILDRES DEZE LEUGENS HAD VERTELD HAD HIJ ER UIT GELEGEN

  45. caroline32ful

   MENEER ARBIB IK HEB NOG GEEN ANTWOORD VAN U

  46. caroline32ful

   IK HB NOG STEEDS GEN ANTWOORD VAN U

  47. caroline32ful

   ZE KRUIPEN ALLEMAAL WEER IN HUN SCHELP HAD NIKS ANDERS VERWACHT

  48. ale Fokkema

   Kaag en Hoekstra zijn grote huichelaars!!!

  49. caroline32ful

   SERIEUS DE HELE KAMER WORDT GELIJDT DOOR BUITENLANDERS ER ZJN EEN PAAR LEDEN DIE ER TEGEN IN GAAN MAAR ONZE VOORZITTER IS EEN MOSLIM

  50. caroline32ful

   ZE GAAN DOOD LEUK VERDER IN DE KAMER MET AL DE LEUGNS

  51. Meneer De vries

   Nieuwe verkiezingen!

  52. Peter Captain

   Hopelijk blijft Arib Kamervoorzitter.

   1. x

    Arib is een narcist bah

  53. Suurtje Bajnath

   Mark heeft zoveel ervaring,en dit is gewoon simpelweg Politiek,zie v.dalenwrdenboek betekenis politiek Er is nog niemand klaar om zijn werk over te nemen in Den Haag,

  54. RoySaly71

   Volgende verkiezing Sylvana nog een zetel

  55. Juttje _97

   2:01:36 Ouwehand: “Ja hoor, dat zal wel! Dat is die Rutte! Je kan geen waarde hechten aan wat hij daar zegt!” De heer Rutte lijkt geërgerd te zijn door deze terechte observatie van mevrouw Ouwehand, maar dat is de consequentie waar hijzelf met zijn beslissing tot aanblijven voor heeft gekozen.

  56. Iwahn Apon

   Met Tjeenk Willink wordt de PvdA binnen gehesen: VVD-D66-CDA-PvdA in de maak.

   1. Rauw B.

    😔

  57. JohnDoeNews

   26:48 Simons stems TEGEN een debat om racisme en discriminatie te bestrijden? Hmmm... Was dat niet haar ultieme agendapunt?

   1. Kylian Weijers

    Ze stemt voor een commissie, wat veel praktischer is dan een debat. Dus eerst goed overleg en dan pas inhoudelijk plenair debat. Een plenair debat heeft echt geen zin in dit stadium :-)

  58. JohnDoeNews

   12:40 Als je nu even je woorden iets met iets meer tact kan brengen, zal je er veel beter naar je geluisterd worden. Dit is altijd een beetje het probleem van PVV en tegenwoordig ook van FvD geweest.

   1. JohnDoeNews

    @Alies Manoukian Ja, daar zou je wel eens gelijk in kunnen hebben. Rutte kan natuurlijk heel goed babbelen. Wilders is daar gewoon minder goed in. Hij kan wel debat voeren, maar niet zonder gezichtsverlies. Je ziet dat vooral nu aan Rutte. Hij vertelt ons allen met een grote glimlach dat hij "naar eer en geweten" heeft gelogen. Nu kan ik me dat nog voorstellen, maar over dat telefoontje van half 8 's ochtends, deed hij net zo onschuldig. Een wolf in schaapskleren, heet dat.

   2. Alies Manoukian

    Klopt inderdaad. Er is binnen de PVV (behalve Bosma wellicht) niemand met een charme en een bepaalde rust die de boodschap op een subtiele manier kan overbrengen. Die tact is naar mijn idee erg belangrijk als je kiezers wilt binnenhalen. Wellicht is grote reden voor het huidige zetelverlies?

  59. Mistertunk

   Ouwehand lets gooooo. Altijd goed scherp en inhoudelijk

   1. AtomicLena

    Eens, ik vind haar echt enorm sterk overkomen.

   2. ale Fokkema

    Ben ik geheel met je eens.

  60. amber van

   Teleurgesteld in D’66. Geen verbazing voor rutte. Het schiet niet op. We zitten in een crisis. Waarom zoveel kansen.

  61. coc001 coc001

   Rutte functie elders! we moeten wat met de heer rutte.

  62. Jeroad

   Kaag is veel erger dan Rutte. Let maar op

  63. mikel. P

   Lilian Marijnissen heeft 1000% gelijk over kaag. Wat heb je als burgers aan dat geslijm van kaag. Daar kun je toch geen stro mee recht trekken? Kaag lijkt ook te lijden aan dementie Als kaag deze dodelijke giftige slang zoveel ervaring heeft in vluchtelingen werk, dan had ze niet moet schreeuwen : hier scheiden onze wegen. Dus bij haar gaat ook de mond sneller dan haar verstand. En als volk heb je hier zeker niets aan

  64. Anne Bruggen

   Hij zegt 'ik kan nu ook niet hier liegen dat ik niet heb gelogen'. Heeft ie eindelijk bekend dat ie heeft gelogen . @1:08:25

  65. Jeroad

   2 miljoen Nederlanders gestemd op de VVD... ongelooflijk...

  66. Curiosity

   Hoe kan je nou schrikken van iets wat je zelf bewust had gezegd een paar dagen daarvoor? Tenzij je dacht dat het niet openbaar zou worden natuurlijk.....1:14:12

  67. Zarion11 A Nobody

   1:12:22 'Waar dingen wel goed dingen, waar dingen niet goed dingen'. lol 1:13:11 'Ik zoek hulp'. Wauw. lmao 1:13:32 'Ik heb gelogen'. Nou, dan zijn we er toch? Jokkebrok!

  68. timber

   Bij elkaar zit men daar op een dood spoor. Ben benieuwd of Tjeenk Willink daar nog beweging in kan brengen.

  69. Xman1976 Xman

   Eerst €1000,- voor iedere burger, dan pas vertrouwen terugwinnen!!!

   1. Alies Manoukian

    Kijk maar uit, straks krijgen ze ons zover dat we ze sméken om die 1000 euro.

   2. JohnDoeNews

    Zelfs als dat gebeurt, is dat een illusie. Als ze je aan een kant een kwartje geven, pakken ze aan de andere kant een tientje af.

  70. Λ_DV

   Opnieuw stemmen!

   1. ryan doleweerd

    Ik denk dat je beetje dezelfde uitslag krijgt. Rutte heeft een ziek hoog percentage van de stemmen van VVD gehad en ik kan me niet voorstellen dat er veel mensen van stem wisselen

   2. Rederick Froders

    Eindigt alleen maar in nog meer stemmen voor de VVD

  71. Roy

   Iemand die weet waarom FvD niet voor die laatste motie stemde?

  72. MLH

   "De vertrouwenskloof". 😂😂. Jaja.

  73. Martijn

   Rutte, ik kan me niet herinneren dat ik gelogen heb.

  74. A G

   Kaag leest voor praat niet vanuit haar hart

  75. Denz

   Kom op Kaag, nu doorpakken.

   1. Denz

    @Martijn waar baseer je dat op?

   2. Martijn

    Kaag pakt helemaal niks door, die is net zo stiekem als de rest!

   3. Denz

    @Niekberg de leiding nemen in de formatie zoals ze dat hier in het debat ook doet. Ze sluit Rutte niet uit, begrijpelijk want ze heeft haar kiezers hoog zitten en wil ze koste wat het kost vertegenwoordigen in de regering. Ze had gehoopt dat Rutte zelf was afgetreden, maar dat deed hij natuurlijk niet dus nu moet ze zorgen dat met of zonder de VVD, dat ze in ieder geval Premier wordt. Rutte heeft Wilders en Baudet al uitgesloten, maar ik denk dat Kaag nog best met 1 van de 2 zou willen regeren. Ze is echt een leider, de rest hier zeikt en schreeuwt alleen over het verleden, Kaag is de enige die hier aan de toekomst denkt en plannen maakt voor wat er nu moet gaan gebeuren. Ik hoop zonder de VVD (het CDA gaat vast niet akkoord dus dan moeten ze sws nog een andere partij vinden). Maar zelfs als ze in het kabinet stapt met de VVD en Rutte, denk ik niet dat Rutte de volle 4 jaar MP blijft. Kaag neemt het dan wel over op den duur.

   4. Niekberg

    Wat doorpakken?

  76. Alain Franken

   Wat een poppenkast en drama allemaal, omdat de premier het verstandiger vond om de perceptie te managen dan de daadwerkelijke waarheid te vertellen over iets wat hij wel of niet heeft gezegd in een gesprek dat eigenlijk vertrouwelijk hoorde te zijn. De verkiezingen zijn geweest, vvd is de grootste, laad die man zijn werk doen nu en geef m het vertrouwen.

  77. Chris Sturk

   Ik ben fan van Omzigt maar wat een slappe hap van het CDA, Hoekstra toon eens ruggengraat man chanteren ze je ofzo

  78. MICA

   wat een theaterspel zeg. wie word nou niet ziek van dit bureaucratisch spelletje?

  79. Bart Doorn

   Die CU had hem weg moeten stemmen. Nu wordt de onwerkbaarheid alleen maar groter. Dat is juist schadelijker voor het land.

  80. Dragon240264074

   Welke discussies er ook moge zijn..... Voor mij is een leugenaar onbetrouwbaar. En ik vraag mij met terugwerkende kracht af wat de heer Rutte in zijn afgelopen kabinetsperiodes wél eerlijk heeft gezegd

   1. bfuncken

    Nou ja dat is het hele punt van de Kamer....:) mee eens!

  81. Sam W

   Een meerderheid in de kamer heeft geen vertrouwen meer in Rutte, dan is het toch einde verhaal lijkt me?

   1. ryan doleweerd

    @Sam W Ik snap waar het voorstel vandaan komt en ik denk dat het volkomen terecht is, maar ik denk dat er geen groot verschil gaat zijn met de huidige uitslagen. Misschien dat VVD en dan voornamelijk rutte wat minder stemmen vangen maar dan gaan die stemmen naar soortgelijke partijen.

   2. Sam W

    @ryan doleweerd Ben het wel eens met het voorstel van Wilders. Om met dit nieuwe licht weer verkiezingen te doen. Juist nu ze pas geweest zijn, doet het nog weinig schade. Als je kijkt op de volkskrant z'n coalitie wijzer is er ook gewoon weinig mogelijk.

   3. ryan doleweerd

    @Sam W Ik heb D66 gestemd. Nou moet ik zeggen dat een samenwerking met de VVD van mij absoluut niet hoeft reden daarvoor hoef ik geen uitleg te geven denk ik. Maar het gaat om regeren en dus meerderheid in de kamer dus die samenwerking gaat waarschijnlijk wel komen. Hoewel ik het eens ben dat het voor Rutte tijd is om te gaan, heeft hij een absurt percentage van de totaal stemmen van de VVD gehad, dus zou ik niet weten hoe ze dat moeten oplossen. (of hij deze nu nog steeds zou krijgen is natuurlijk af te vragen)

   4. Sam W

    @DENN!S Ik kan me niet voorstellen hoe partijen dan nog met hem in zee kunnen gaan, na hem vorige week compleet hebben afgekraakt. Dat kan je toch ook niet meer doen voor je eigen geloofwaardigheid? Voor de mensen die op D66 of CDA hebben gestemt bijvoorbeeld. Om maar over vertrouwen in de politiek te spreken. Kan me zowiezo niet voorstellen hoe mensen nog massaal op hem hebben gestemt. Dat doet me echt verdriet.

   5. DENN!S

    Was het maar waar Sam. Maar ze hadden helaas geen meerderheid... echt net niet. 😑😑😑

  82. Bart Doorn

   Wat een clown die Rutte. Nu over 1977 beginnen dat er pas aan het eind van de gesprekken van de formatie over ministers wordt gesproken. En zelf binnen 5 minuten over Omtzigt beginnen. Volstrekt ongeloofwaardig die Rutte.

   1. Yocairo

    Rutte hoopt natuurlijk gewoon dat hij de huidige coalitiepartijen toch een mooi aanbod kan doen om verder te gaan, dan is aan het eind opeens wel weer mogelijk dat hij minister-president blijft. Ik vind het een slimme poging van Rutte, maar ik vind dat de coalitiepartijen - in ieder geval de CU die naderhand toch aangeeft geen vertrouwen meer te hebben in Rutte - gewoon keihard hun voet hadden moeten neerzetten.

  83. Grieks Bier

   Mark Rutte heeft wel iets geleerd vande toeslagenaffaire. Voor de affaire was het: "wie een fout maakt of iets vergeet is een leugenaar en fraudeur. Die moet gestraft worden met terugwerkende kracht en alles inleveren". En wat zegt Mark Rutte nu: " ik heb een fout gemaakt en ben geen leugenaar en fraudeur. Ik was het alleen vergeten en heb onbedoeld een fout gemaakt. Ik hoef daarvoor niet gestraft te worden en kan mijn positie behouden. Nederland is land waar we elkaar fouten vergeven".

   1. d.j brick mocs

    Dubbel gelul. Maar zijn we gewend van Rutte

  84. BEMOEI BRIGADE

   Hij blijft liegen

  85. Rederick Froders

   D66 gaat zometeen gewoon gezellig met Rutte aanschuiven. Iedereen ziet de bui al hangen. Alles waar Rutte nu aan te pas komt is suspect, en met goeie reden.

   1. Denz

    Dan zullen toch echt nog een partij nodig hebben. Kaag wil Premier worden, die wil zélf aan het werk voor NL, en mijn stem heeft ze. Je ziet dat ze hier ook de enige is die zich écht als leider opstelt. Ik hoop alleen dat ze met elke partij in ieder geval wil praten. Van links naar rechts.

  86. UnforgettableJazzFusion

   Mooi om al die partijen te zien spartelen. Rutte is een baas. Alles glijdt van hem af.

  87. G Morabito

   Gewoon verkiezingen opnieuw stemmen zo los je deze hele gezeur en gezeik op. Tjonge jonge zeg! Net klein kinderen in de kabinet.

   1. Law Pli

    Wat heeft opnieuw stemmen voor zin als Ollongren dan weer verantwoordelijk is voor het regelen van de poststemmen bij de Tweede Kamer verkiezingen?

   2. Yocairo

    Waarom zou dit helpen? De winst van VVD is desondanks de vertrouwensschade van Rutte over de toeslagenaffaire. Dan zou iets veel kleiners als het spreken over een individueel kamerlid tijdens een verkenning toch in het niets vallen? Opnieuw stemmen gaat daarbij weinig nieuws opleveren, lijkt mij.

  88. timsokay

   Wat een interessant onderonsje tussen Ouwehand en Wilders in de pauze voor de stemming? Zou graag hebben gehoord wat die tegenpolen zo collegiaal met elkaar te bepraten hadden...

   1. Yocairo

    In het debat is duidelijk geweest waar mw. Ouwehand en dhr. Wilders het met elkaar over eens waren, dus wellicht over de motie van wantrouwen of het aankomend formatieproces.

  89. G Morabito

   Gewoon opnieuw stemmen kabinet herstellen zo los je problemen op in Nederland.

  90. Creating Reality

   De scheidslijn tussen dictator en democraat is niet altijd eenvoudig te trekken, bijvoorbeeld wanneer iemand aan de macht is gekomen, of blijft, door (herhaalde) verkiezingsfraude zoals veel dictators doen om een schijn van legitimiteit op te houden. Ook is het mogelijk dat een dictator op democratische wijze aan de macht komt, zoals Adolf, maar vervolgens de democratie verandert in een dictatuur. De Romeinse dictator trad weer af als de crisis voorbij was en de senaat hernam dan zijn positie weer als de wetgevende macht. Julius Caesar werd zelf, door zijn grote overwinningen, benoemd tot dictator 'perpetuus' (eeuwige dictator), dat wil zeggen dictator 'voor het leven', en was in die zin een moderne dictator evenals zijn opvolgers de Romeinse keizers. ➡️Ook de moderne dictator zal doorgaans nooit vrijwillig zijn macht opgeven. Het is als zodanig een heerser die regeert zoals een absoluut monarch, echter zonder enige dynastieke basis. Om deze reden staat de moderne dictator meer in de traditie van de tirannen uit de oudheid, dan van de Romeinse dictator. "Ik lieg niet.."

  91. Ruud Meyer

   Eer aan zichzelf houden kan Rutte niet.....hij heeft geen eer.... En waarom ook? Hij komt overal mee weg, zijn narcisme wordt gevoed... hoe moet hij ooit nog vertrouwen verdienen?

  92. PixelPhobiac

   Hij jokt gewoon weer!

  93. Michell van den Boom

   U heeft dus gelogen? Mark Rutte : "Nee, ik heb niet gelogen, of ja ik heb niet de waarheid gesproken over dat ik het over Dhr. Omtzigt heb gehad. "Dat blijkt nu wel." Maar daar heb ik niet om gelogen" Dat heeft u wel meneer Rutte. Mark Rutte : "Nee, ik ga niet liegen over dat ik zou hebben gelogen , dat zou echt stom zijn". Dan heeft u toch gelogen? Mark Rutte : " Dan verschillen we van mening" Komedie pur sang...

   1. John Anonymous

    @Michell van den Boom Nogmaals, je hoeft Rutte niet geloven. Ik heb ook zo mijn twijfels. Maar daar gaat het hier niet om. Mijn punt is dat ze hem probeert te vangen op zijn letterlijke woorden dat hij had gelogen, terwijl OVERDUIDELIJK is dat hij alleen maar bedoelde dat hij een onwaarheid had uitgesproken. Hij dacht dat het wél waar was, omdat hij zich er niks van kon herinneren. Als je het verschil tussen een bewuste leugen en een onbewuste leugen (wat ik persoonlijk geen leugen zou noemen) niet snapt, dan zijn we uit uitgepraat, want dan weet ik het ook niet meer.

   2. Michell van den Boom

    @John Anonymous Wil ik wel doen op wat je zei over dat het "flauw" was van Oudehand. Dus het is flauw als je iemand op een leugen wijst? Die prognose die je schetst kan je op verschillende manieren interpreteren. Maar hij heeft het immers gewoon toegegeven hoor, wel naar eer en geweten. Dat is echt klinkklare onzin. Weet je wat het is, als je écht verstand hebt en daarmee bedoel ik gezond verstand in de zin dat je vooral je geest en mindset in balans is ga je dit soort dingen niet lopen verdedigen door te stellen dat het flauw is. Jij gelooft toch niet dat "Kan ik me niet zo herinneren gelul?" Weet je wat ik echt flauw vind, dat hij niet gewoon de waarheid in de eerste instantie heeft verteld toen het hem gevraagd werd. Als hij het had gezegd had het hem meer gesierd. Dat omheen gedraai van Rutte en die woordspelletjes. Verschrikkelijk. Maar Rutte is niet de enige. Zoals Kaag zei gelooft ze niemand in de politiek op hun woord. Maar ja goed. Wat jij flauw vind, vinden anderen gewoon terecht. Maar ga niet zeggen dat dat met verstand te maken heeft want dat is echt bullshit.

   3. John Anonymous

    @de waarheid Argumentum ad populum. Ga nou gewoon eens in op wat ik zeg.

   4. de waarheid

    1.3 k likes 171 dislike s op 160k views ik geloof die cijfers meteen 😆😆 waarschijnlijk zijn die cijfers ook gelogen... of ja niet gelogen maar veranderd

   5. John Anonymous

    Dit was gewoon flauw van Ouwehand, want iedereen met een beetje verstand snapt dat Rutte hier niet bedoelt dat hij bewust heeft gelogen (dat is feitelijk wat we onder liegen verstaan), maar dat hij per ongeluk een onwaarheid heeft verteld (dat noemen we ook wel eens liegen, maar is het feitelijk niet). Dus op dit punt heeft Rutte gelijk dat hij niets anders beweert dan de week ervoor.

  94. Fullmoon MWithagen

   Waarom dit gedram? Wat wil je? Nieuwe verkiezingen zelf aan de macht? Dit gaat niet over de mensen in het land dit gaat over wie is de machtigste. Naast de waarheid praten is jammer genoeg politiek, iedereen doet daar aan mee. Sommigen doen dat zeer weinig, anderen veel wie wie is we don't know.

  95. pbakker

   Ik ben geen fan van Azarkan maar hier zegt hij het scherp, Rutte heeft een vertrouwensprobleem En Azarkan heeft het scherp, het is niet het eerste debacle van Rutte

   1. Owsryudie

    Azarkan is echt een leider hé, dat merk je in het manier van doen. Ik denk dat ik de volgende keer, mits hij deze prestatie blijft volhouden op hem te gaan stemmen. Ik denk dat hij wel underrated is qua stemmen.

   2. Michell van den Boom

    Azarkan is ook een goede spreker. Dat stukje dat hij zei , " Heeft Dhr. Rutte nu tegen mij gelogen? " is goud waard.

   3. Bowey Groen

    @Dog's Eye jammer dattie bij de partij van erdogan zit

   4. Dog's Eye

    Hij is laatste tijd erg baas ja

  96. Chris Sturk

   Kaag kan zich ook al bijna niet meer herinneren dat ze vorige week Rutte nog afkeurde, geheugen van Kamerleden is niet lang ... 😜

  97. Fullmoon MWithagen

   Kunnen jullie nu gewoon beginnen met een kabinet formeren ipv deze verlenging van zetten van vorige week! Stop wordt hier doodziek van, ik ben een pvdd stemmer.

  98. Maurice H

   op 33:30 min. Natuur vergunning? Wha hwha hwa een Veld verder weten ze niet hoe snel ze nog een bos om moeten hakken. IEDERE linkse groene die komt met "natuurbehoud" hak ik om. EERST die BIOCs dicht. Tot die tijd is GROEN uitgeblazen. OOK bos tbv Windwiekers wat omgehakt wordt. Groen is Hypocriet. NOOIT meer komen met "Natuurbehoud". En vliegen? de LINKS Milieu Groen stemmer MAG helemaal niet meer vliegen. Hun vakantie reis is MAX 300km. WAAG het niet als groen stemmer maar in de buurt van vliegtuig te komen. Kan de rest normaal doen.Vervolgens staat deugvolk toe 40.000 nieuwkomers binnen te harken, incl Woning nood en 1 MILJOEN huizen er bij =Land=GRAS enz. Vol stenen duwen. NOOIT meer komen met "Natuurbehoud" als argument om iets tegen te houden. HYPOCRIET. Het idee deze leeghoofden dat je met 1 Miljoen instromers afgelopen 15 jaar het Idee hebt mobiliteit in te kunnen perken. Volslagen belachelijk.

  99. Sander

   De stille meerderheid van de bevolking steunt Rutte nog. Overdreven gedoe om een kleine opmerking mbt Omtzicht (wat sowieso een vervelende man is die efficient leidinggeven vermoeilijkt). De linkse aasgieren willen Rutte gewoon weg hebben omdat het zo een sterke concurrent voor ze is. Er is geen ander persoon die Nederland zo goed kan leiden.

   1. Sander

    @Yocairo Ik vind die hele “druppel” dus nergens op slaan. De oppositie wilt kennelijk een kabinet waarbij alles transparant moet zijn en openbaar.. Dat WERKT gewoon niet, om een land efficiënt te besturen moet je soms een beetje sluw zijn en poppetjes overslaan. Anders krijg je een niet-functionerend regeringsorgaan die alleen maar bezig is met discussiëren en zichzelf verantwoorden.. Ik denk dat Rutte ons land hardstikke goed heeft bestuurd de afgelopen jaren en dáár moet hij op afgerekend worden!

   2. Yocairo

    Natuurlijk probeert de oppositie deze kans te nemen voor verandering, en alhoewel ik het ermee eens is dat dit "schandaal" behoorlijk opgeblazen en overdreven is, is dit voor veel partijen wel de druppel die de emmer doet overlopen. En zoals het er nu voor staat lijkt er geen meerderheidscoalitie mogelijk te zijn, dus we zullen zien..

   3. Rederick Froders

    Er is geen betere partij die jullie zakken zo goed kunnen vullen. Of heeft het van doen met de hypotheekrenteaftrek? Meerderheid? Nee joh. Het is door de VVD nu echt hoog tijd om te niveleren.

   4. Sander

    @Killerbye22 Volgens mij heeft Rutte nu al vele malen uitgelegd dat hij niet loog maar het zich niet kon herinneren. Wat wil je ook, het was zo een nietszeggende opmerking, who cares wat hij over Omtzigt heeft gezegd..?! En inderdaad, "Wappie rechts" sluit zich ook bij de linkse meute aan, waarschijnlijk denken ze dat dat goed uitpakt voor hun machtspositie. Als je een rechts hart hebt, wil je dat Rutte blijft zitten.

   5. Killerbye22

    Rechts wilt hem ook weg maat, die guy blijft maar liegen joh

  100. franky veenstra

   Gsus wat likt Rutte hier de zure lap van van Secreet Kaag!!

   1. Niekberg

    Als de kamer kritisch is naar Rutte laat zij hem direct vallen maar andersom idd zo 🤣😂😂