Kijk hier live naar de persconferentie van Rutte en De Jonge

NU.nl

85K weergaven0

  Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) geven dinsdag om 19.00 uur een persconferentie waarin ze Nederland bijpraten over het coronavirus. Kijk hier live mee.
  Abonneer je NU op het NU.nl NLname-kanaal: bit.ly/2HGTbwY
  NU.nl is Nederlands grootste nieuwssite op het web en op mobiel. Snel, betrouwbaar en overzichtelijk: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ook op NLname plaatsen we de belangrijkste video's met o.a. binnen- en buitenlands nieuws, entertainmentnieuws, sportnieuws, technieuws en opmerkelijk nieuws.
  ► Volg ons ook op:
  Website: www.nu.nl
  Instagram: nu.nl
  Facebook: nu.nl
  Twitter: nunl

  Gepubliceerd op Maand geleden

  Reacties

  1. Davey Striper

   Laten we Nederland weg stemmen door te stemmen op 17 maart op de PVV en de FVD. TIJD VOOR EEN ANDER NEDERLAND 🇳🇱🇳🇱

  2. David Hertogh

   Hitler

  3. yasio bolo

   Goedenavond

  4. seeni gzty

   Waarom vliegen er nog steeds vliegtuigen lol

  5. Peter Van den Berg

   Verkiezingsdebatten beginnen na negen uur zodat de kans groter is dat iedereen uit verveling toch maar gaat kijken. Wat de Coronagriep betreft is er in Nederland al lang niets meer aan de hand. Als je de dagelijkse getallen van het Corona Dashboard Rijksoverheid in perspectief plaatst naar inwoneraantal en oversterfte, dan is er zelfs niet eens een tweede golf zichtbaar. Laat staan een derde golf. Best sneu dat Mark, Hugo en Ferdinand een compleet volk dwars blijft zitten terwijl notabene hun eigen cijfers op hun eigen Corona Dashboard Rijksoverheid dagelijks laten zien dat er niets aan de hand is. Op de piekdag gemiddeld vijf patiënten per ziekenhuis op de IC. Dat is een gewone rustige normale werkdag. Het Erasmus MC heeft de IC capaciteit opgeschaald van 55 naar 107 naar 200 bedden voor volwassenen. En dat is nog maar 1 ziekenhuis terwijl wij er 126 van hebben in Nederland. Dat betekent dat al die verhalen van IC personeel die thuis vertellen dat ze naar huis worden gestuurd omdat er niets te doen is, blijkbaar toch waar zijn. Ikzelf moet het privé al bijna een jaar aanhoren dat het niet druk is op de IC’s. Terwijl ik in een Coronagriep brandhaard werk en woon. We worden in de maling genomen.

   1. yasio bolo

    met tractors ..it heeft de vingerafdrukken van Beatrix en haar vuile bgg is Nazi achterbaks Bilderberg tuig overal op

  6. sehhi vooty

   HAHAHA we hadden dolgraag gewild om de avondklok te stoppen. HAHAHA

   1. seeni gzty

    Stelletje NAZI HUFTERS!!!

  7. oiuet souiu

   Schandalig!

  8. Grachtengordelroos

   ZEER onbetrouwbaar CDA, D66 & VVD, hebben ze reeds 10 tallen jaren bewezen! Het is nu tijd voor echte veranderingen: UW stem op PVV of FVD is de enige uitweg!

   1. bcvbb hyui

    Stelletje NAZI HUFTERS!!!

  9. Geert-Jan Vreeburg

   Als door het wanbeleid van een minister van "volksgezondheid " ik en mijn kinderen en echtgenoot we verplicht zijn om ons te laten vaccineren met een dubieus vaccin. En mijn echtgenoot of kind sterft hierdoor. Dan heb ik dus het recht om deze minister van "volksgezondheid " een acute dodelijke loodvergiftiging te bezorgen?????????????? Wie niet wil luisteren moet de gevolgen van zijn daden ondervinden. ACTIE REACTIE.

   1. sehhi vooty

    Hou toch eens op!!

  10. bcvbb hyui

   Merkel heeft de grens me Tsjechië dicht gemaakt, zogenaamd vanwege de Britse mutant 🤣 terwijl je nog steeds vanuit de UK naar Duitsland mag vliegen. Allemaal leugens!!

   1. oiuet souiu

    Dus aan het eind van dit jaar zijn we nog niet allemaal gevaccineerd, dwz dat de virus steeds blijft verspreiden...wat is dit in gods naam van logica.??!

  11. joop vroiflap

   Rutte, de grootste leugenaar van Nederland komt met de bizarre onlogische onzin maatregelen, niet één journalist met een goede kritische vraag, we gaan allemaal dood, dat mag sukkeltje de Jonge vertellen; wie hier straks weer op stemt is een misdadiger

   1. bcvbb hyui

    Stelletje NAZI HUFTERS!!!

  12. Robert Van Der Zwan

   17 maart stem Rutte weg ...

   1. bcvbb hyui

    Ze noemen elkaar bij de voornaam. Dat klinkt sympathiek. Maar ik hoef niemand te vertellen dat er schaapskleren worden gedragen.

  13. Rudy Schroder

   Voor die gene nog twijfelen ouderdom?

  14. christiaan dockers

   Read my lips; Rutte treedt af en gaat in een commisariaat zitten van een groot bedrijf. Shell, DSM, zo iets. Zijn "verdiensten" innen.

  15. TheTruth76

   Let maar op : VVD en handlangers worden opnieuw verkozen en daarna “magische verbetering cijfers, NL mag gefaseerd open”

  16. Peter Van den Berg

   Zet alle datums van bijeenkomsten en demonstraties af tegen al die uitbraken die daar op volgde. Oh. Wacht. Er volgde steeds GEEN uitbraak. 🤗 Mark heeft geen idee waar hij over praat. Er zijn geen uitbraken na bijeenkomsten en demonstraties geweest.

  17. Peter Van den Berg

   Brazilië heeft in verhouding precies evenveel Coronagriepdoden als Nederland. Brazilië heeft GEEN maatregelen ingesteld. 🤗

  18. Peter Van den Berg

   Waarom nu ineens als een dolle gaan vaccineren om groepsimmuniteit te bereiken Mark? Terwijl je diezelfde groepsimmuniteit ook SNELLER en GRATIS kan bereiken door jouw groepsimmuniteit vertragende maatregelen per direct op te heffen.🤗

  19. koolstofje

   Stelletje NAZI HUFTERS!!!

   1. R K

    VACCIN MACHT FREI

  20. armagch68

   💩 Rutte en de Jong afschieten en ophangen

  21. Sjoerd Water

   Hou toch eens op!!

  22. Ikrame Lazar

   Dus aan het eind van dit jaar zijn we nog niet allemaal gevaccineerd, dwz dat de virus steeds blijft verspreiden...wat is dit in gods naam van logica.??!

  23. tino

   Rutte heeft zelf nog 1 x handen geschud. Gelukkig heeft hij dit overleefd met dit afschuwelijk gevaarlijke virus.

  24. tino

   Beste Hugo en Mark. Ook al ben ik geen leerraar. U krijgt van mij beide een 10+ voor LIEGEN!!!

  25. tino

   Ze noemen elkaar bij de voornaam. Dat klinkt sympathiek. Maar ik hoef niemand te vertellen dat er schaapskleren worden gedragen.

  26. Jaffa Sholva

   Krijg ik straks vast ook zo'n mooie coronaster op m'n jas. Heil Hugo!

  27. tino

   Het wachten op de HOLLANDSE NIEUWE!!!

  28. Dirk official

   AFKNALLEN.

  29. tino

   Risicovol Risicovol Risicovol ....Dat is wat het leven is. Ik leef nog anders zou ik dit niet kunnen schrijven. Maar de keren dat ik op sterven na dood ben geweest is te tellen op een hand met zes vingers. Risicovol Risicovol Risicovol Risicovol blablabla.... En omdat zijn woorden inhoudloos zijn gebruikt hij veel z'n handen. Dan lijkt het nog iets...Ik was ff verward...wie is nu de gebarentolk? INHOUDLOOOS...!

  30. Ditisvoor Whatsapp

   Britse is onzin leugens altyd leugens ook rivm omt

  31. Ditisvoor Whatsapp

   Whaa zo een leugenaar was bij huisarts bloed prikken enz kunnen ze nog geen eens zien carona is leugens gewoon soort griep is het

  32. Raquel Thiebosch

   Weet je ik ben zelf heel erg bang van corona virus zeker omdat nu al drie jaar in met een lichamelijke niet gezond ben en het heeft lang voor mij geduurd dat ze wisten wat er aan de hand was van ziekenhuis naar ziekenhuis meerdere keren van behandeling en eindelijk naar een goede dokter in het ziekenhuis waar die alles zou doen om mij te helpen. en toen brak corona uit de eerste lockdown dus geen operatie omdat de ziekhuizen vol lagen met mensen met corona dokters en ziekenhuis personeel die over werkt raakte. ik heb heel respect voor de mensen die in het ziekenhuizen werken en heel veel begrip. en toen kwam de tweede lockdown weer geen operatie voor mij tot nu toe maar wel al drie jaar 24 uur per dag in pijn daar leidt ik erg onder ik kan niet werken wat ik graag doe e altijd graag heb gedaan. mijn kinderen lijden er onder omdat ze niet alles met mij kunnen doe zo als er voor. en mijn man weet helemaal niet om hier mee om te gaan. wat mijn dwars ligt is dat ik er zeker van ben dat de regering zoals Rutte en zelfs de doven tolken allemaal wel al ingeënt zullen zijn. ik ben heel erg blij dat er nu medicijnen er zijn in de vorm van een prik en dat eerst de oudere mensen en ziekenhuis mensen en de mensen die zwakker zijn de spuit kregen vind ik niet erg. maar wat maakt Rutte en het regering hun vallen toch niet onder zwakkere of ouderen hun zijn toch als ons ik zou ook graag een prik willen zodat ik minder bang hoeft te zijn en misschien wel geopereerd kan worden eindelijk zodat ik minder of geen pijn meer heb en weer kan leven. en denk dat er wel meer mensen zo als mijn zijn. pas 1miljoen mensen zijn er geprikt waaronder nog niet de gewone burgers kom op wijn met 18 miljoen mensen hier in Nederland of zelf met meer dan dat. dan moeten wij nog lang wachten denk ik.

  33. uig bah aan de overheid

   wat een stel clowns 🤡 bassie en adriaan 😂 weg ermee hoe eerder hoe beter 🤮

  34. jelke van eik

   leuk hoe hij doet of het ons overkoemn is, hij had het lannd gelijk op slot moeten doen toen er duidelijk was dat er in china een heel dodelijk snel verspreidend virus was. maar nee gwn wachten tot het hier om zich heen slaat. als hij het land 1 maand opslot gedaan had niks naar nederland niks uit nederland was er nee geen crises geweest

  35. Niels Van Den Sigtenhorst

   ik kan mij niets van een gesprek over avondklok herinneren ,tot zover is mij daar niets over nbekend!.

  36. Marvin Hensbergen

   Naar mijn inschatting is de gebarentolk voor 95% van de kijkers afleidend (Rutte en Tolk delen 50/50 het beeld).. Het percentage van mensen die doof zijn EN geen ondertiteling kunnen lezen EN wel gebarentaal begrijpen moet heeel erg klein zijn.

  37. Harrie van Boerdonk

   Ze maken er weer een mooie show van. Hugo vindt het geweldig. Nog effe de boel ophouden en dan twee weken vóór de verkiezingen als de redders des vaderlands de verkiezingen in! Het collectieve geheugen van de Nederlander is ca. twee weken dus dat wordt weer scoren voor deze karteldictators!

  38. Exodia

   evetjes evetjes evetjes oneindig......

  39. Ilias Steijn

   Ligt het aan mij of moet je in gesloten binnen ruimtes een mondkapje dragen?😂🤔

   1. Ilias Steijn

    @joetoetjube nee maar t gaat er meer om dat wij dat moeten maak ni uit waar en niemand van hun doet het tijdens zon conferentie

   2. Ilias Steijn

    @Alike Bakker ja zeker heb daar ook bijna een boete voor gekregen

   3. joetoetjube

    Klopt maar helpt dat?

   4. Alike Bakker

    Het liefst ook als je thuis bent. En in bed is ook erg belangrijk!

  40. Satch

   Rutte: De avondklok is een verschrikkelijke maatregel waar we zo snel mogelijk weer vanaf willen. Rutte 16 feb: Wij als kabinet gaan er alles aan doen om de avondklok in stand te houden. Nooit meer VVD, Nooit meer een Mark Rutte. Rol de guillotine maar uit.

  41. Bekir Göl

   houden het "nog wel even" vol tot eind 2045, geen probleem Mark en Hugo, sukkels......

  42. didam gelderland

   Het word tijd dat we Rutte , de Jonge en van Dissel de Kop gaan in slaan

   1. didam gelderland

    @joetoetjube allen grof geweld help nog

   2. joetoetjube

    Het liefst zonder geweld, dat is effectiever

  43. nico verheul

   Waar blijft de brief over BB< % BETER aan de heer Krol , o nee joh Carolien Carolien waar is die brief. Maar .ARK die moest toch pas in 2030

  44. nico verheul

   In de winkel 2 personen per verdieping , moet ik nu lachen of huilen ?

  45. ONE-LOVE PEACE

   Rutte je gaat nu echt over lijken om stemmen/ zieltjes te winnen !! "Opeens" kan je wel gaan versoepelen ,dit terwijl de corona cijfers weer aan het stijgen zijn ??? Prima dat mensen meer lucht gaan krijgen maar precies 3 weken voor de verkiezingen valt wel heel erg op , je gaat hier echt veel te ver ,dat iemand zo over LIJKEN gaat ongelooflijk !!!!??????? Merkel hondje !!!

   1. joetoetjube

    Ja en hij mag voor de verkiezingen naar de kapper...

   2. Sparkle Motion

    Wat is nu precies je punt? Moeten de maatregelen zwaarder?

   3. Mohamad Alkheder

    Merkel heeft niet de helft van Duitsland kapot gemaakt. Maar haar hondje was veel te veel slechter dan haar. Hier zie je het verschil tussen wetenschappers en leugenaars erg duidelijk

  46. Nadia Jung

   Trawanten van Satan in de politiek. nu even wat adem ruimte vd VVD en CDA tot na de verkiezingen, omdat zij zo graag uw stem willen om weer hun dictatuurschap verder op te schroeven. Alleen God heeft zeggenschap over leven en dood !!! Geen mondkapje , geen 1,5 meter, geen avondklok, geen vaccin . Wat hier gaande is, is onderdrukking en verdrukking. voorbereiding vd opmars van de anti -christ. En een voorproefje van wat er komen gaat en hoe de burgers / schapen dat allemaal slikken vd machthebbers die zelf schapen zijn en niet verder onderzoeken. In ons eigen huis, bedrijf hebben wij geen zeggenschap, er wordt bepaald, is maar het begin.

   1. Dita D2000

    Israël heeft al een "Green Card" voor gevaccineerden, waardoor deze weer bepaalde vrijheden hebben die voor ongevaccineerden verboden zijn. Als er landen zijn, die zouden moeten weten waartoe dit kan leiden dan zijn dit wel Israël en Duitsland. Juist deze twee landen gaan genadeloos voor tegen mensen die het niet eens zijn met de overdreven corona-maatregelen.

  47. Nagoalc

   Deze twee zijn zo ijdel als een stel pauwen.

  48. Jurgen Kranenburg

   onze politiek is echt een grote gore grap. een aangereden hond kan dit land nog beter besturen dan deze corrupte lijers.

  49. Verontruste Burger

   Avondklok : heeft naar verwachting veel besmettingen voorkomen ...volgens het RIVM .... hoe is dat gemeten ? Hoezo verwachtingen en geen feiten ...G

   1. TimMer1981

    Spertijd werkt niet: zie Duitsland, Frankrijk, België, Engeland, etc.

   2. YraxZovaldo

    Omdat als je iets wilt meten je bijna altijd tot verwachtingen uitkomt. Woorden als schattingen en verwachtingen hebben een andere lading in de wetenschap dan in het dagelijks taalgebruik.

   3. Ursel van Staveren

    Goed doorgevraagd hoe zijn de geschatte cijfers tot stand gekomen

   4. Ursel van Staveren

    Waarom wordt dat niet goed

  50. Qwerty Uiop

   De besmettingen gaan beetje omhoog nu en we krijgen versoepelingen. Paar weken geleden ging alles omlaag en het werd strenger. Is dat niet rare logica? Of is dit gewoon voor de verkiezingen? Rutte geeft dus geen fuck om mensen die sterven aan corona. Zetels zijn nu het belangrijkste. RUTTE DE WOLF IN SCHAAPSKLEREN.

  51. Fluzzer

   Op 15 maart verdwijnt de avondklok. Op 17 maart zijn de verkiezingen.

   1. Dita D2000

    En we weten nu op welke partijen we nooit meer moeten stemmen!

  52. Hafsepafs bobo

   Wacht, als je positief bent en je gezinsleden thuis moeten blijven wie gaat dan de hond uitlaten of boodschappen doen?? niet dat ik een hond heb maar toch;)

  53. Hafsepafs bobo

   Ben ik de enige die word afgeleid door de gebarentolk ik keek de hele video naar de tolk om een beetje te begrijpen wat ze aan het doen is en of ze niet achterloopt whahhhaha ik ben zeker de enige;)

   1. Dita D2000

    nee hoor

  54. Mohamad Alkheder

   Jahoor. Weet je dat alle kleine winkeleers niet in aanmerking zijn gekomen voor TVL 2020. SUCCES MET GESPREK MET MULTINATIONALS EN JE BLIJFT KLEINE ONDERNEMERS KAPOT MAKEN. IK HOOP DAT HET ONS ZOU LUKKEN OM MENEER ROUTE ALSNOG NAAR DE RECHTER TE SLEPEN IVM ONEERLIJK TVL DIE OP MAAT VAN MULTINATIONALS GEMAAKT. DAT GAAN WE BEWIJZEN.

  55. Xinix Xagnix

   Klootjesvolk stop eens met dat testen, jullie houden dit allemaal in stand!!

  56. Xinix Xagnix

   We doen dit we we, de overheid heeft veel te veel macht, er is niets aan de hand, een gewoon griepje als alle jaren. (ZIE CIJFERS RIVM & CBS)

  57. Je vader Je moeder

   Kowed man

  58. Wesley van Leeuwen

   Leuk dat hier ook koters zijn die Rutte uitschelden!

   1. Caroline Barrosalves

    Uitschelden is eigenlijk weinig, in Brazilië zouden ze met kogels oplossen of in het magnetron laten branden de sukkels.

  59. kabouter krabs

   Pinokio gaat weer een sprookjesboek voorlezen

   1. kabouter krabs

    @nico verheul nee omdat de dierentuinen nog gesloten zijn die rot regering

   2. nico verheul

    Je bezit niets maar je ben toch gelukkig BB > % BETER

  60. Qute Q

   De echte pandemie: wereld leiders, media, big pharna... laten we ze met zijn allen negeren en leven voordat we dood zijn. Het beste medicijn.

   1. Harrie van Boerdonk

    Wellicht! Niets is ondenkbaar in the Swamp

   2. C҉ R҉ A҉ S҉ S҉

    @Harrie van Boerdonk Waar is je tinfoil hat? Straks komt bill gates nog met zijn joodse space lazer 👻👻👻👻

   3. Harrie van Boerdonk

    en vergeet de Big Tech niet. Facebook en Twitter zitten ook in het complot hoor!

  61. Raph Wolfs

   Hij helpt Nederland de venietiging in !!!!!!!!😡

   1. Qute Q

    Doet ie al 12 jaar. Niks nieuws..

  62. Ginne

   Die liegen al voordat ze de mond open doen. Ook gemakkelijk dat ze de opmerkingen bij de NOS en Rijksoverheid uitschakelen dan hoeven ze tenminste niet te lezen hoe het volk er echt over denkt. Stelletje landverraders en huichelaars.

  63. Nick Loohuis

   neem de spoetnik vaccinatie die is r in overvloed

  64. Martijn Catsman

   Die journalistiek elke keer van die vragen waar het antwoord voor rutte of de jonge zo makkelijk is. Matig!!

   1. Philip Heuser

    En altijd de zelfde vraag: “u zegt dat de besmettingen omhoog gaan, vind u het verstandig om versoepelingen aan te gaan?”

   2. joetoetjube

    Inderdaad, zou het gescript zijn? Journalistiek moet kritisch zijn

  65. Nick Loohuis

   hij liegt weer

   1. R A

    Joh

  66. A.v.K.

   Daar staan ze, de reïncarnatie's van Hitler en Himmler.

   1. A.v.K.

    @Kees Achterhoek Jij bent dus degene die achteraf gaat lopen roepen, 'wir haben es nicht gewüst......'

   2. Kees Achterhoek

    Jij bent helemaal ziek in je hoofd, ongelofelijk

  67. tino

   Lieve medemens, Luister goed tussen de regels door. Alle verantwoordelijkheid wordt weggelegd bij de burger. Er is helemaal niets hoopvol zoals de Jonge zegt. Zij zullen zeggen dat ná deze versoepeling de cijfers weer zullen stijgen. Je hoort Rutte het eigenlijk al zeggen: het wordt ongelooflijk spannend en is uitermate risicovol. Als het (zogenaamd) fout gaat zullen deze lieden de maatregelen verder aanscherpen en wensen wij ons een (gewone lockdown) zoals we ďie nu kennen. Als je goed luisterd worden we GEWAARSCHUWD voor wat komen gaat. Dus lieve medemens. Geloof deze lieden NIET. Zij zijn 100% onbetrouwbaar!!!! Blijf scherp en hou je aandacht erbij!!!!

   1. nico verheul

    Nog eens 4 jaar overleven wij niet .

  68. rezlone

   Slim om contact beroepen te laten werkem, zo ontvangen ze geen geld uit het steunpakket. Omdat ze dan “te veel” hebben verdient".........

  69. Flexalize

   MARK en HUGO lever je salaris in dan voel je pas wat wij voelen...stelletje gluiperds.. Jullie zijn de grootste mutatie van dit virus!

   1. Caroline Barrosalves

    Dat vind ik ook Het beste opmerkingen.

  70. R K

   Twee dappere artsen, Dr. Wolfgang Wodarg en Dr. Michael Yeadon, hebben 1 December 2020 een motie voor administratieve en regelgevende maatregelen ingediend bij het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) met betrekking tot de nieuwe mRNA-coronavirusvaccins ontwikkeld door Pfizer / BioNTech. Ze waarschuwen dat de vaccins placentacellen kunnen aanvallen en vrouwelijke onvruchtbaarheid kunnen veroorzaken. De artsen verzoeken om regulerende maatregelen die bevestiging van de eindpunten van de werkzaamheid vereisen. De doktoren verzoeken de EMA om uitstel van actie, waarbij de spoedgoedkeuring van de nieuwe vaccins wordt stopgezet totdat de bedrijven het onderzoeksontwerp kunnen corrigeren om ervoor te zorgen dat covid-19-diagnose / bevestiging van gegevenseindpunten waar is, en niet louter op basis van , niet-specifieke symptomen en vals-positieve PCR-tests met een hoge cyclus. Artsen waarschuwen dat vaccins tegen het coronavirus auto-immuunproblemen en onvruchtbaarheid bij vrouwen zullen veroorzaken De artsen waarschuwen dat de onderzoeksopzet voor de haastige, fase drie klinische onderzoeken frauduleuze datapunten heeft opgeleverd die zullen leiden tot misleidende richtlijnen voor de volksgezondheid en toekomstige schade aan menselijke ontvangers. De schade die ze hebben beschreven, omvat de ontwikkeling van auto-antilichamen tegen polyethyleenglycol (PEG) die het vaccin niet alleen minder effectief maken, maar ook allergische reacties en dodelijke bijwerkingen veroorzaken. De mRNA-nanodeeltjes (actieve ingrediënten) zijn omhuld met PEG. Verder bevatten de vaccins ook mNeonGreen, een ingrediënt met bio-luminescerende eigenschappen. Waarom wordt dit ingrediënt, afkomstig van ongewervelde zeedieren, in de vaccins gebruikt? Het meest zorgwekkend is het potentieel van het vaccin om onvruchtbaarheid bij vrouwen te veroorzaken. De mRNA-vaccins zijn bedoeld om een ​​immuunrespons op te wekken tegen spike-eiwitten van SARS-CoV-2, maar deze spike-eiwitten (getranscribeerd voor replicatie in cellulaire ribosomen) bevatten ook een homologe vorm van syncytine-1. Dit natuurlijke eiwit (syncytine-1) is gemaakt op basis van menselijke endogene retrovirussen en is verantwoordelijk voor de placenta-ontwikkeling bij zoogdieren en mensen. Dit eiwit is nodig voor een succesvolle zwangerschap, maar na covid-19-vaccinatie zullen de immuuncellen van een individu worden getraind om syncytine-1 aan te vallen (wat kan leiden tot mogelijke miskramen, geboorteafwijkingen en onvruchtbaarheid). De onderzoeksontwerpen testen niet op mutagene of reproductieve defecten, maar de wetenschap van het mRNA-vaccin toont potentieel aan om op lange termijn auto-immuunvernietiging van het vrouwelijke voortplantingssysteem te veroorzaken. Vaccinonderzoeksontwerpen gebruiken vals-positieve PCR-resultaten bij controles om de werkzaamheid van het vaccin te verhogen De opzet van het vaccinonderzoek test niet of het vaccin ernstige covid-19-symptomen vermindert, waaronder ziekenhuisopname, ICU of overlijden. De tests zijn ook niet bedoeld om te bepalen of het vaccin de virusoverdracht kan onderbreken. De tests zijn bedoeld om te zien of het vaccin profylactisch of therapeutisch werkt, maar gebruiken onbetrouwbare tests om frauduleuze eindpunten te vervaardigen. Zelfs als het vaccin een doeltreffend profylactisch middel was, brengt het risico op letsel met zich mee; toediening van het vaccin aan gezonde, niet-geïnfecteerde mensen heeft geen zin, omdat er betere profylactische en therapeutische strategieën zijn die de werkelijke symptomen verminderen als dat nodig is, waardoor complicaties en overlijden worden voorkomen. Het slechtste deel van de onderzoeksopzet is dat het gebaseerd is op frauduleuze diagnoses van SARS-CoV-2. De artsen waarschuwen dat "hoge cyclusdrempels, of Ct-waarden, in RT-qPCR-testresultaten algemeen worden erkend als leiden tot valse positieven." Ze instrueren de vaccinfabrikanten om het onderzoeksontwerp te repareren om de infectie correct te bevestigen. “RT-qPCR-positieve testresultaten die worden gebruikt om patiënten in de onderzoeken te categoriseren als 'COVID-19-gevallen' en die worden gebruikt om de eindpunten van het onderzoek te kwalificeren, moeten worden geverifieerd door Sanger-sequencing om te bevestigen dat de geteste monsters in feite een unieke SARS-CoV- 2 genomisch RNA, 'schreven de doktoren. De vaccinproducenten gebruiken een frauduleuze vals-positieve diagnose van covid-19 in de controlegroep om het vaccin er doeltreffender uit te laten zien. Aangezien PCR-tests met een hoge cyclus 97 procent vals-positief zijn, kunnen de eindpunten die zijn verzameld in de Pfizer / BioNTech-onderzoeken uiteindelijk aantonen dat het vaccin minder dan 3 procent werkzaam is, met mogelijk ernstige en blijvende gezondheidseffecten, waaronder maar niet beperkt tot: onvruchtbaarheid van vrouwen. Bron: PDF PETITIONER: Dr. med. Wolfgang Wodarg Germany CO-PETITIONER: Dr. Michael Yeadon England, CT3 1RT TO: European Medicines Agency Committee for human medicinal products (CHMP) COVID-19 EMA pandemic Task Force (COVID-ETF) Domenico Scarlattilaan 6 1083 HS Amsterdam The Netherlands December 1, 2020

   1. YraxZovaldo

    @R K PCR laat überhaupt niet zien of het virus leeft (als je virussen als levend kan beschouwen). Ik weet niet precies wat je met het aantal cycli bedoeld. Voor hoeveel cycli je je qPCR apparaat laat draaien maakt niet uit. Uiteindelijk beoordeel je je replicatie-curve. Daar kan je een Ct-waarde uithalen. Dit is het moment dat je de curve kan onderscheiden van achtergrond noise. Je kan je qPCR apparaat voor 100 cycli laten draaien en nog steeds een Ct-waarde van 20 hebben. Een Ct-waarde los zegt vrij weinig. Als je bijvoorbeeld met een verdunning werkt dat wordt je Ct-waarde veel hoger. Als ik een sample heb en die verdun ik 10x en 10 000x dan heeft de tweede verdunning een veel hogere Ct-waarde. Betekend dat dan iets? Nee, natuurlijk niet. Alleen dat ik de sample heb verdund. Je mag inderdaad zelf kiezen wat je wilt geloven. Alleen zijn sommige overtuigingen gebaseerd op de data en andere niet.

   2. R K

    @YraxZovaldo Zou kunnen maar volgens mij heeft de uitvinder van de test gezegd dat boven de 23 cycly de test niets zegt over het aantonen van levend virusmateriaal. Sowieso heeft het hele testen geen nut en dient het alleen om deze scam in stand te houden. De bron van het artikel is nog gewoon te vinden. Mensen moeten zelf maar een beslissing maken wie ze willen geloven.

   3. YraxZovaldo

    @R K En weer heb je geen gelijk. PCR wordt continu gebruikt voor diagnoses. Sommige tumoren (ik mag de ziekte niet bij naam noemen aangezien het ook een scheldwoord is), genetische defecten en een heel aantal van pathogenen wordt via PCR gediagnosticeerd. Het is ook onzin dat PCR niet gebruikt mag worden voor de diagnose van SARS-CoV-2. Naar mijn weten worden er voornamelijk gebruik gemaakt van de assays die door wetenschappers en ziekenhuizen zelf zijn ontwikkeld. Die kunnen dus gewoon voor diagnose gebruikt worden. Daarnaast wordt er soms ook gebruikt gemaakt van commerciële tests. Wat ik kan vinden zijn dit in Nederland van Seegene de AllplexTM 2019-nCoV Assay en The RIDA GENE SARS-CoV-2 test. Deze geven beiden aan dat ze bedoeld zijn voor in vitro diagnoses van SARS-CoV-2 en niet alleen voor onderzoek. Je deelt niet zomaar informatie, je deelt foutieve informatie. Het is niet erg als je een fout maakt, maar ga dan niet heel erg hard claimen dat je gelijk hebt.

   4. R K

    @YraxZovaldo De PCR-test is alleen voor onderzoek en niet voor klinische diagnose. Hoe je aan die getallen komt is mij een raadsel waar ik inderdaad niets van begrijp. Ik ben trouwens ook geen wetenschapper maar gewoon iemand die informatie deelt.

   5. YraxZovaldo

    @R K Dat is niet de reden waarom die 9500 en 1207 anders zijn. Maar goed, ik wil best een genuanceerde discussie over doodsoorzaken hebben maar dan mag je eerst op mijn eerdere punten reageren. Of toegeven dat je daar geen gelijk hebt, dat mag natuurlijk ook.

  71. Utrecht 030

   2 honden altijd het zelfde plakken bij elkaar 🐕🐩

  72. Angelos

   "Waarschijnlijk kan je het gewoon nog krijgen, je kan er dus ook gewoon nog van ziek worden..MAAR toch NET iets mInDeR! EN alhoewel je eigenlijk totaal niets te vrezen hebt als non-risicogroep laten we gewoon ff toch allemaal de vaccinatie nemen! Oh en tip voor de ondernemers je mag gerust een vaccinatiebewijs/pasport van je werknemers gaan verwachten! oh en als jullie goede gehoorzame honden zijn krijgen jullie wat meer privileges maar wel goed luisteren he! anders terug je kooi in!" De manier hoe het Rutte kartel communiceert richting het volk is duidelijk bewijs van het intelligentie van het volk, of eerder de afwezigheid ervan. Typerend ook dat de incompetente pers het alleen maar heeft over "oh oh wat zijn jullie soepel en lief! iS dAt NiEt GeVaaRiJk?!"

   1. jorge louis

    Stel je voor je wordt ziek van het mooie weer buiten en het wordt langer licht klok uur vooruit lekker binnen je hok in brave burger ik ga naar buiten vitaminen opdoen zonder vaccin. Had je ons dorp niet moeten verlaten om in de grote stad te wonen lekker rustig hier en alleen als je boodschappen moet doen merk je dat er iets vreemds aan de hand is. Je moet een mondvod op anders winkel niet in maar er wordt al niet zo nauwkeurig naar gekeken meer.

  73. Optikification

   pedicures, schoonheidsspecialisten, rij-instructeurs en masseurs kunnen vanaf volgende week weer aan de slag maar sportscholen niet en fysiofitness heb ik nodig voor mijn gezondheid. Rutte lult uit z'n nek.

  74. sergiovictoir

   Alle supermarkten en etens tentjes zijn open en de rest is dicht.Dan heeft het toch geen zin?En ik ga echt niet een vaccine nemen dat niet getest is 😆

   1. R K

    Dan moet je nog even geduld hebben. Fase 3 onderzoek van Pfizer is in Januari 2023 afgerond.

   2. Anko Schol

    En de minister de Jonge gaat in verboden tijd naar de kapper. Bekijk zijn kapsel

  75. luky Droog

   5:53 die was iets te hard

  76. siva pragash

   Gebrek aan menselijke aard mark rutte

  77. jort middedorp

   Ik ben tegen Corona

  78. Arjen van Doorne

   Het willen voorkomen van de belofte aan de toekomst in geheel je denken, in alles wat je doet met het hele herhalen van het verleden en de bijbehorende herinnering lijkt me minder uitdaging hebben dan de weg te zoeken deze belofte te bereiken met heel je hart, heel je verstand en al de levenskracht die je in je hebt als uitnodiging aan de toekomst. Een vraagstuk over uitdaging en gedraging maar ook aan welke zijde je staat die van het eeuwige leven of de dood waar alleen het leven de toekomst heeft. Het leven gaat geheel over de voorgenomen intentie zonder het opbouwen van spanningen innerlijk en in de wereld om je heen. Nederland is niet onder het vaandel van het Britse koningrijk te brengen om de wereld tot een groot koningrijk te maken in afwachting van koning Jesus (Fatima) wat bewezen is met de tweede wereldoorlog (Wilhelmina's bezoek aan de USA) maar het is wel de poging waar Rutte voor staat waar de Hemel is mijn getuige. Het zal zich meer en meer als onmogelijk bewijzen en hij had zich beter naar de redelijkheid bij de gestelde feiten door de jaren heen gedragen. De voorspoed of Cornucopia is beloofd van de Hemel aan de computer met het bijbehorende geloof waarin de kennis is opgedaan en niet aan het Britse koningrijk met hun koningin en anders gaat meneer zijn licht maar opsteken in Schiedam, Kethel waar het belofte veld in het beleid van God is gelegen. En dat is de reden dat mensen hem uiteindelijk een landverrader vinden zonder behoud van enige waardigheid. De kakker dacht zeker dat ie goed kon knikkeren maar wat heb je eraan ? Nederland wordt niet de werkplaats van de wereld voor de luie donders waar de Hemel andere beloften heeft over de werkplaats met een beleid voor iedereen in het kader van zelfstandigheid. De kennis van de computer kwam van Nederlandse bodem, de laser, de methode van de kortste rondrij route, de driehoek berekening en ga zo maar door maar daar hoort nooit iemand wat over en zo zijn de verraders van de Hemel. Waar de vliegtuigen beginnen te vallen uit de lucht bewijst dat genoeg. Het nieuwe project wordt niet de aandrijving van het wiel met behulp van zwaartekracht als door sommigen wordt gehoopt maar niet kan worden verwacht. Waar een moet nadenken voor allen daar dreigt een wereld in verwarring weg te vallen, het principe van de alleen heerser met het terreur van de willekeur. Die man zal geen greintje van eiegenwaarde over hebben in het gepleegde verraad. 10 jaar Rutte is wel het beleid na de gehele geestelijke gezondheid's verklaring inclusief de onmetelijke intelligentie dat weg gemoffeld is dus dat moet een hele zonde zijn van het zoeken het geloof tot zwijgen te brengen met zichzelf te laten horen met een verdacht voorbeeld van ongehuwdheid wat niet voortkomt uit het behoud van maagdelijkheid. De val van het kabinet Rutte is genoeg belofte van de Hemel voor het vervolg naar de beloofde toekomst. Bij hun gratie en genade zou ik niet bestaan en dat is duidelijk waar ik zover in mijn geloof ben behouden door de Hemel in voorzienigheid met alle beloften daaraan.

  79. Alleen Liefde

   Stem op FVD deze groep wil de vrijheid van het volk terug.

  80. Alleen Liefde

   Wake up aub! Zeggen ze ons nu werkelijk dat 7,8 miljard mensen in de wereld gevaccineerd moeten worden voor een 'virus' dat 99,99% van de bevolking niet doodt? Dat zou totaal belachelijk zijn. De negatieve bijwerkingen van de vaccins zullen meer mensen doden dan het 'virus' zelf.....! Wat is de werkelijk reden dat er zoveel mensen een injectie moeten krijgen??? Kinderen hebben een fantastisch immuun systeem. De PCR test is niet goed, er zitten 10 fouten in de test zegt Dr. Peter Borger. Uitslag is dus niet juist. Vaccin/gentherapie is onnodig en roekeloos zegt Prof. Dr. Theo Schetters. Niet nemen dus. Bovendien is er Ivermectine een zeer goed medicijn tegen de Covid.

   1. YraxZovaldo

    Het lijkt er zeer erg op dat Borger niet snapt hoe PCR werkt. Ook is hij zeer goed in het overdrijven maar kan hij zelf geen onderzoek produceren waar hij aantoont dat er daadwerkelijk problemen zijn. En er zullen niet meer doden vallen door het vaccin dan door COVID.

   2. nico verheul

    En nu ook uit Israel een MEDICIJN.

  81. Peter Van den Berg

   Mark. Echt. Hou nou eens op met iedere keer die Britse variant op te brengen alsof het gevaarlijk is. Dat is een mutatie met milder tot helemaal geen ziekteverschijnselen. Het maakt dus niet uit dat het besmettelijker zou zijn. Je wordt er immers niet of nauwelijks nog ziek van. En je moet juist blij zijn dat je het makkelijker oploopt (dat betekent nou besmettelijker) want dan bereik je eerder die groepsimmuniteit. Weet je wanneer jij ook eerder groepsimmuniteit bereikt Mark? Als je per direct maatregelen opheft die groepsimmuniteit vertragend werken. Waarom nu ineens als een dolle gaan vaccineren om groepsimmuniteit te bereiken Mark? Terwijl je diezelfde groepsimmuniteit ook SNELLER en GRATIS kan bereiken door jouw groepsimmuniteit vertragende maatregelen per direct op te heffen. Zolang jij dat weigert Mark, kan een virus nooit pieken en blijven wij er mee zitten. We hebben je in de peiling Mark. Stop nou maar met je onzin. Straks schieten ze je nog van je Batavus af. Ga je daar weer over janken op televisie.

  82. Peter Van den Berg

   Holle frasen. Weinig concreets. Wollig taalgebruik. Daarbij de angst woordjes: Britse variant. Derde golf. Kortom het had inhoudelijk bar weinig om het lijf. Ze hadden net zo goed geen persconferentie kunnen houden. Datums had ik dan wel een keer in de krant gelezen.

  83. rasta

   je moet verplicht om 21:00 binnen zijn behalve als je en huis uit pas bezit of als je gaat stemmen maar op de dag van het stemmen dan vallen de maatregels ineens even weg want met stemmen gaat de corona ineens even in de ruststand en mag even alles het word tijd dat er en eind komt aan deze propaganda poppenkast voor het echt fout gaat .

  84. Alfred Spakman

   RUTTE CLOWN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  85. Alfred Spakman

   VACCINATIE IS MUTATIE , KLOOTZAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  86. Jacky Sanders

   Hou toch eens op man. Laat onze kinderen toch gewoon een leuk leven hebben, pak de slechten aan en niet de mensen die hun best doen. Je kunt doelen ook op andere manieren behalen. Stop er toch eens mee!!!!!!

  87. A O E L O L

   Waarom vliegen er nog steeds vliegtuigen lol

   1. Lambertus Griebelaar

    @little trolling eat me

   2. little trolling

    @Lambertus Griebelaar als er iemand hier de "wappie" is ben jij het wel me een ID als je profielfoto en 50+ comments onder 1 video

   3. Lambertus Griebelaar

    Wereld-economie misschien wappie de wapwap?

   4. Alexander Rewijk

    waarschijnlijk om dezelfde reden dat ze nog steeds immigranten binnenboten.

  88. ProGamers NL

   ik ben 15 maar ik weet zelf ook dat er minder besmettingen zijn dan daadwerkelijk gezegd wordt het is gewoon een groot complot om ons kapot te maken

   1. J.D.C.

    Wat houdt het komplot in?

  89. joetoetjube

   Dit is de grafische voorstelling van de bijdrage van covid op het totaal aantal doden in de USA 😁😁😁😁😱 wat een vreselijke pandemie, kuch kuch 500000 covid op 2.8 miljoen doden

  90. BESTCOOL NEWS

   Leugens , liegen liegen . Bah bah . Jullie maken de ondernemers kapot . Neem zelf ook een vaccin. En niet gaan jammeren Rutte & Hugo

  91. Hello There

   IKKK kan t niet meer aanhoren,laatstaan zien.. En IKKK wil geen gif spuit,pak er zelf maar lekker 1,2,of 3... Jullie bepalen dat niet,over MIJN lijk/lijf dat ik die zooi in mijn lijf wil!!😡 Ik heb niks aan "vage" verhalen..Ik wil graag de waarheid!

  92. Arthur

   Afschieten dit Rutte tuig!

  93. joetoetjube

   Conservatisme, is gebaseerd op in-groepen die worden beschermd door de wet maar er niet aan worden gehouden, en uit-groepen die aan de wet worden gehouden maar er niet door worden beschermd. Frank Wilhoit

  94. Pieter & Leah

   wat ik zo raar vind dat ze nog geen paardestaart hebben hun kapper was zeker niet in de lockdown

  95. Niek Beentjes

   Nee Rutte we zijn COVID niet zat, we zijn jouw maatregelen zat en dus ook jou als MP. Echt ik hoop zo dat we op FvD gaan stemmen. Heb mijn leven lang VVD gestemd maar niet nu! Haga is mijn hoop!

   1. YraxZovaldo

    Aangezien de VVD rond 25% van het aantal stemmen staat in de peilingen kan je niet echt van “we” spreken. Maar fijn de je hoop hebt in een huisjesmelker die dronken achter het stuur gaat zitten en continu stellig uitspraken doet over dingen waar hij duidelijk niks van begrijpt.

   2. Anna-perioddt

    MARK RUTTE DOET ECHT ZIJN BEST VOOR NEDERLAND ALLEEN HET BLIJKT NIET TE WERKEN. EN WACHT MAAR BIJ DE VOLGENDE VERKIEZINGEN GAAT MARK RUTTE WEER WINNEN🥳

  96. Betty Oop

   Er zijn aardig wat basisscholen weer gesloten door coronabesmettingen. Maar daar horen we niks over bij de persco. Maar gelukkig kunnen we onze haren weer verven en laten knippen, want we moeten er wel fris uit blijven zien. Dit land is gek.

   1. Hans Teeuwen

    De hele wereld is gek..

  97. The News Channel

   Door alle pcr testen die zullen worden uitgevoerd zal het positieve percentage aanzienlijk stijgen! Dit is onderdeel van het geplande spelletje. Hierbij zullen we in een heel streng pakket komen te zitten. Verbod op het vertoeven in de openlucht voor de hele dag, want er is namelijk geen tijd aangegeven in de nieuwe avondklok spoedwet.

   1. The News Channel

    @ффф ййй En de test geeft ook niet aan of je Corona hebt ofniet. Het geeft aan of je nog een of andere virus deeltje hebt in je lichaam !

   2. ффф ййй

    @YraxZovaldo Ze dragen zeker wel bij, ik zeg ook niet dat ze geen rol spelen. De uitspraak dat het geen drijfveer is komt van een press briefing en is gemaakt door dhr Fauci. Alleen was dit inderdaad een oude press meeting, namelijk van vorig jaar januari. Ook heeft het WHO dit later nog een keer gezegd. Dit hebben ze uiteindelijk gedeeltelijk teruggedraait omdat ze de verkeerde woorden hadden gebruikt en er veel studies zijn die het een of het ander zeggen. Ondertussen zijn er ook studies die inderdaad aanwijzen dat asymptomatische personen ook zeker een (grote) rol spelen alleen zijn deze studies wel gebaseerd op rekenmodellen en geven de makers van de studies ook toe dat het een complex onderwerp is. Maar het klopt wel dat wanneer mensen gaan isoleren met symptomen, de asymptomatische groep inderdaad meer gaan infecteren. (Logisch opzich) Het lastigste aan dit onderwerp is dat het moeilijk is om te bepalen wanneer je asymptomatisch / pre-symptomatisch bent. Zelfs met een positieve pcr uitslag hoef je niet besmettelijk of geinfecteerd / asymptomatisch te zijn. Daarom geef ik toe dat mijn statement "Asymptomatische mensen zijn niet de drijfveer achter een epidemie" zeer omstreden is en gebaseerd is op oude bronnen. In ieder geval bedankt voor het kritisch kijken naar mijn text. Ik zal mn statement voor alsnog in mijn text houden om deze comments niet te verwarrend te maken. Anders lijkt het net alsof ik de text snel verander om gelijk te krijgen ofzo.

   3. YraxZovaldo

    @ффф ййй Waar baseer je op dat asymptomatische mensen niet bijdragen aan de pandemie? Asymptomatische en symptomatische mensen hebben vergelijkbare viral loads. Asymptomatische mensen kunnen dan ook gewoon prima andere besmetten. Sterker nog, de maatregelen zorgen er zelfs voor dat asymptomatische (en presymptomatische) mensen gevaarlijker zijn omdat veel mensen die symptomen hebben thuis blijven.

   4. ффф ййй

    PCR test is in het begin al bewezen dat deze veel te gevoelig is. Zelfs met dode virus deeltjes in je keel en neus of zelfs 9 dagen na besmetting kan je nog als positief getest worden. Overigens zegt deze test niet of je daadwerkelijk het virus kan doorgeven. Het enige wat deze test aangeeft is of er deeltjes van dit virus in je keel of neus zitten. (Het is ook als labtest ontworpen, niet als test om te kijken of mensen daadwerkelijk ziek zijn) Maar nogsteeds wordt deze niets zeggende test gebruikt als absolute waarheid en wordt alles er op gebaseerd. Asymptomatische mensen zijn niet de drijfveer achter een epidemie. Ga alleen testen al heb je echt ernstige klachten, er is ondertussen bekend dat corona gepaard gaat met dingen zoals hoge koorts etc Alleen een pijnlijke keel of een loopneus is geen reden om je te laten testen en 10 dagen binnen te blijven... was je handen, draag desnoods zon kappie en vermijd de zwakste groepen. Maar voorderest totale onzin.

   5. YraxZovaldo

    @The News Channel Artikel 8 lid 1 Wbbbg: “Onze Minister van Veiligheid en Justitie en de commissaris van de Koning zijn bevoegd het vertoeven in de open lucht te beperken.”. Helaas, toch voortaan zelf even naar de wet kijken voordat je andere beschuldigd van het niet kennen van de feiten. Ook is het duidelijk dat je geen idee heeft wat PCR is. PCR is een techniek waarbij DNA/RNA gerepliceerd wordt. Ik heb geen idee wat je met een griepverwachting bedoeld maar dat is niet waar PCR voor bedoeld is. Ook kan je sowieso onmogelijk spreken van een percentage van accuraatheid voor PCR aangezien dat afhangt van de Primers die je gebruikt. Maar als je PCR zo wantrouwt dan neem ik aan de je de veroordeling van Jos B. belachelijk vind? Zijn aanwezigheid is immers aangetoond via PCR.

  98. mr leon

   3:38 mijn gedachten over rutten en hugo en die hele partij van hun ik kan niet snappen als ze nog in de kamer zitten na 17 maart ze praten over dat de cijfers laten zien dat niks nog niet kan (laat die cijfers ook zien dan...) kan niet wachten op 17 maart!

   1. ProGamers NL

    dat durven ze niet dan zien de mensen dat er meer dan de helft toch niet besmet is ze zeggen nu maar wat al heb je hooikoorts :ja corona

  99. Nefie Drammeh

   Ja ja Dumb en dumber... ze zijn gespannen. Het doek is gevallen. NEDERLAND IS KAPOT!! Wegwezen!

  100. TheSenoarend

   “Tot er voldoende mensen gevaccineerd zijn blijven de maatregelen en testen nodig”....en...”Testbewijzen”.....alleen dan naar stadion, theater etc...snap nog steeds niet dat mensen hier in trappen. Bananenrepubliek Nederland.

   1. Hello There

    Test is niet eens accuraat,en we zijn t enige land waar geen medicatie wordt gegeven ivm Covid19,ze willen inentingen afdwingen,zodat zij eraan kunnen verdienen!..En God weet wat r in die spuit zit..🤢Bah!..Ik wil dat niet hoor.