Kuzu (DENK) kritisch op plannen regering voor quarantaineplicht en vaccinatiepaspoort en -dwang

9K weergaven5

  Denk kamerlid Kuzu bekijkt de plannen voor een quarantaineplicht en vaccinatiedwang met een kritisch oog, niet alleen vanwege de inbreuk op lichamelijke integriteit, maar ook wegens de practische onuitvoerbaarheid. Hij voelt zich gesteund door de Raad van State, die meldde dat dit allemaal op gespannen voet staat met de Grondwet. Debat van 28 april, waarin de Wijziging op de wet Publieke Gezondheid wordt besproken. Kritische kamerleden worden door D66 lid Paternotte in het ongelijk gesteld, mogelijk omdat D66 en VVD koste wat kost hun agenda willen doordrijven. Een tendens welke ook zichtbaar is in recentelijke Tweede Kamer debatten, waar Jetten zich van dezelfde tactiek bediende om af te leiden van de standpunten van Lilian Marijnissen. De scheiding der wegen waar Kaag enkele weken geleden van sprak, blijkt van bijzonder korte duur.

  Gepubliceerd op 2 maanden geleden

  Reacties

  1. TheHardcoreblaster

   Ik ben het hier 100% met kuzu eens!

  2. El Mentof

   Maar toch stemmen ze voor die ratten

  3. Karamba Meijer

   Kuzu je bent een man naar me hart, ga door zo en blijf strijden voor onze vrijheid, want ze zijn echt de weg kwijt daar.

  4. Heike Peters

   Als wij er niet aan mee doen, gebeurt het ook niet. Wij worden als vrije mens geboren en niemand maar ook helemaal niemand bepaald wat wij wel of niet doen ! Dat er regels in een samenleving moeten zijn is goed, maar dit gaat toch echt te veer ! Wat denke ze wel niet wie ze zijn ? Wij houden hun aan de schijt ! Mensen wordt toch eens wakker !

  5. Blue Sky

   Die mens achter Kuzu in zijn neus peuteren 5:41 vieze mens bah . . .

  6. Eric Button

   “Ambtenaren keihatd werken “ Kuik HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

  7. Badr Asbai

   Kijk op minuut 5.41 die gast achter kuzu, die peutert in zijn neus en krijgt zijn snottebel niet uit zijn vingers. Hij kijkt dan of niemand 'm heeft gezien! Ik heb je gezien hoor gadverdamme, vies mannetje.

  8. OEGROMOV

   Alvast maar naar de bouwmarkt om hout en plaatmateriaal . Daar kan ik dan 'n achterhuis mee in elkaar timmeren om me weg te steken voor de vaccinatie wehrmacht.

  9. Lilith

   Het wordt steeds idioter. Door middel van achtergrond geluiden of men thuis in quarantaine zit. Wie pikt dat nog? Israël heeft Freedom bracelets. Sta er maar niet van te kijken dit ook een voorstel van onze Narc Hugo zal gaan worden.

  10. Scott Kingstonn

   1:45 Ambtenaren die keihard werken !!??😂

  11. Dorine Allertijde

   Geïnfecteerden zijn nog geen zieken. De gemiddelde Nederlander kan 3 weken aaneengesloten vakantie opnemen. Hoe krijg je dan daarin 20 quarantaine dagen gepropt? Lijkt me wel leuk om bij zo'n controle telefoontje heel hard een Turkse zender aan te zetten als achtergrond geluid. Het is nog steeds geen vast gegeven dat een vaccin 100% werkzaam is. En een indirecte verplichting is ook een verplichting. Het initiatief om mensen uit te sluiten van bepaalde zaken is een inbreuk op de basis van mensenrechten. Ook is er nog zoiets als recht op autonomie, recht op de onaantastbaarheid van het menselijk lichaam. Iedereen mag bepalen wat er met zijn/haar lichaam gebeurt. Of medische handelingen worden verricht en/of voorgeschreven medicijnen worden ingenomen. De wet hierop sluit onzekerheid over de grondwettelijke bescherming daarvan uit. Het voorkomen van discriminatie staat beschreven in artikel 1 van de Nederlandse grondwet. "Discriminatie op grond van godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of welke grond dan ook is niet toegestaan. Ook in het Europees parlement is er een non-discriminatie beleid.

  12. NDY

   Die kleuren code is ook zo`n heerlijke BS. De code / kleur wordt bepaald aan de hand van de medewerking van de overheid aldaar (tenzij men dat vrijwillig wilt) werk je mee met de EU en/ of betaal je veel aan de EU, dan krijg je `n mooie lichte kleur geel. Maar werk je niet mee zoals Zweden, Denemarken en Brazilië etc, dan krijg je code / kleur rood. Thats it.

  13. NDY

   Wat kuzu zegt, zegt Viruswaarheid al maanden. Deze wet bestaat overigens al maar dat is niet wat dit kabinet ermee wilt. De bestaande wet zegt: Dat wanneer `n ARTS `n zeer gevaarlijke infectie constateert, `n burgermeester een quarantaine kan vorderen wat door een RECHTER BEKRACHTIGT MOET worden. Daarnaast moet men de zieke persoon ook voorzien van `n advocaat. Op basis van`n PCR test, kun en mag je geen enkele conclusie trekken, dit is in diverse kortgedingen al naar voren gekomen.

  14. Cunera Van Ommeren

   Heel die onzin om de mensen in lockdauwn. Liegen en liegen en nog eens liegen. De leugens houden niet op. En geen verplichting om iedereen te vaccineren. Waar is de democratie?

  15. Huzary !

   Kuzu, de lange arm van Erdogan, Kuzu, jarenlang de aanvoerder van de vijfde colonne, Kuzu die naar eigen zeggen figuurlijk een mes in de rug gestoken kreeg door Ozturk. Ozturk die zonder toestemming de zaak aanhangig maakte, waarin Kuzu van verkrachting van een fractie medewerkster werd beschuldigd. De vrouw wilde uit ANGST niet meewerken wat de partij Denk er toe bracht dat Kuzu niets ten laste kon worden gelegd. Kuzu de hypocriet zelve, komt nu met krtiek op anderen. Hij hoort niet eens in het Nederlands Parlement. Hij is wel de laatste die kritiek op anderen mag hebben.

  16. Sabrien klaar

   Respect voor kuzu!

  17. Mark Overwater

   Waarom hoor ik kuzu en denk nooit over hun islamitische dictators van Iran tot Turkije en van Bahrein tot saudi Arabië? Zijn zij hier in Nederland gestationeerd om het vrije westen te ontregelen?

   1. Ahmed Ahajjam

    Waarom hoor ik de Nederlanders niet over de onderdrukking vd Palestijnen?

  18. Tripz Included

   "alleen aan het einde van de tunnel zal voor een persoon meer licht zichtbaar zijn" .. (::) gelukkig zijn wij mensen, en ons Zijn is puur licht .. "een knuffel voor elke mens"

  19. Martha Evers

   Petje af voor jou Kuzu .

  20. Smilies2013

   ziet er naar uit dat DENK is gaan nadenken.

  21. Eis Vogel

   Paternotte gebruikt woorden als "wetenschappelijk onderbouwd"? Door welke wetenschappers? Door wie wel of niet betaald, Meneer Paternotte?

  22. Eis Vogel

   Paternotte is een handlanger van het WEF. Waarom verkiezingen als uiteindelijk het WEF bepaalt wat er in EUROPA gebeurt? Een positieve pcr test bewijst niets. Het kan een fout positief of zelfs fout negatieve uitslag geven. Voor diagnostische doeleinden ongeschikt volgens de uitvinder van de pcr test. Waar zijn we mee bezig?

  23. P C

   Goezo Kuzu ! pak ze maar aan die vieze huichelaars !!

  24. Juroen

   Dus Hugo die al ruim een half jaar roept. In juni zijn we ervan af. Wil nu (nu het bijna juni is). Allerlei extra vrijheidsbeperkingen invoeren en boetes opleggen. Waarom? Er was toch zo een gigantisch hoge vaccinatiebereidheid in Nederland? Je was zo trots dat we al een paar prikjes gezet hadden. Hugo jonge je kan wel blijven liegen en bedriegen maar steeds meer mensen slikken je leugens niet. Je kan niet constant mensen hoop geven en het weer afpakken zelfs de meest NOS doorgevoed schaap gaat twijfelen. Kom op kabinet. Zet een streep door deze bullshit. Focus je op het vrijwillig vaccineren (ik ben tegen maar goed ieder voor zich). Nou en dan is het klaar. Geen mondluiers/avondklokken/sluitingen/faillismenten meer en vooral geen lockdowns meer. De leugen duurt te lang.

  25. Juroen

   0:32 Bestrijding van de economie covid-19. Goed verwoord 😆

  26. Iskander ibn Yaqub al Corona Borealis

   Jeje Kuzu, goed bezig met deze materie. De toon van meneer Paternotte van Dames66 kan ik niet waarderen. Hij is niet de baas.

  27. Meet Freedom

   Denk, begint na te denken🥳

  28. TZR Thomas Raph

   Kijk naar het BPOC 2020 met o.a Politie verhoren en dan kom je erachter wat hier echt aan de hand is. Anders was dat allang besproken in de tweede kamer. Het word bewust stil gehouden.

  29. Maurizio Mauricone

   April 2020?? Oud debat.

   1. Bert Brandsma

    @Maurizio Mauricone geen probleem.!

   2. Maurizio Mauricone

    @Bert Brandsma 2:30 dan heb ik Kuzu verkeerd begrepen... Hij zegt nl. "we zitten in april 2020", vandaar de verwarring.

   3. Bert Brandsma

    Nee, 28 april 2021.

  30. junny b Spartans

   Omzet even serieus 4 uurtje Omzet hou toch op

  31. robert kowalski

   Bravo Hr. Kuzu duidelijk en 'to the point'

  32. S Riffi

   D66 , wat een enge partij

  33. Roberto Valero

   Hoe die Kwint ook gekleed is zeg!!!!!Dat lijkt toch nergens op.🤣

   1. Sem Kali

    Opsporing verzocht verdachte hahahaha 😂😂😂

  34. u. aeee

   Goed gesproken dhr. Kuzu!

  35. RunsWithBears

   13:17 Vrijheid ontnemen van iedereen om een kleine groep te beschermen is PRECIES wat we het laatste jaar gedaan hebben.

  36. MrSchotland

   Goed zo Meneer Kuzu goed bezig!!!👍het draait om geld binnen harken!!!

  37. Bert Van der vorst

   Hoort allemaal bij het plan 20/30 een Europese regering . En later een grote wereld regering . En ze verplichten niet ! Je mag gewoon minder 🙄 Dus je mag kiezen . Of mee gaan in hun wil of een beperkt leven . Is geen dwingen toch🤥

  38. Bert Van der vorst

   Wat hadden jullie dan verwacht . Ze draaien zich er gewoon door heen . En gaat gewoon door .De EU top heeft dat al beslist en Nederland moet gewoon mee . Al dat gelul heeft geen zin meer . De VN heeft daar in 1980 ook al voor getekend .

  39. Jack Hes

   Ambtenaren hard werken .!!....laat me niet lachen..

  40. YUNG XAMA

   Tja, gewoon logica. Mensen moeten snappen dat als wetten zoals deze onze vrijheid als mens meer en meer in perken onder het mom van onze eigen veiligheid.... Waar stopt het? Het is al gek genoeg zo. Mogen mensen zelf nog bepalen waar we Lopen of wat zij laten inspuiten? We waren al schapen maar nu degraderen we stapje voor stapje naar vee...zie je de gelijkenis? Het gaat allemaal om controle over de samenleving en corona was heel toevallig het deurtje om dit soort controle door te voeren. Next up, basis inkome

  41. Mindful Nobody

   Zelf ben ik net terug uit Caribisch nederland. Van een eiland met 20.000 bewoners waarvan er welgeteld 10 positief waren toen ik vertrok. Toch zou ik volgens die eventuele nieuwe wet in quarantaine moeten voor 10 dagen zelfs nadat ik daar, 5 uur voor de vlucht, negatief ben getest. Wie gaat die wereld kaart met bedreigende lande accuraat en dagelijks bijhouden? En gek genoeg hoef je geen test te ondergaan als je maar een diplomatiek paspoort zou hebben???

   1. Mindful Nobody

    @C. Jansen Bijzonder daaraan vind ik ook nog dat die gasten 10X zoveel reizen dan de "gewone" burger en er zijn er duizenden van. En die buitenlandse diplomaten komen ook hier gewoon het land in zonder test van god mag weten waar vandaan?

   2. C. Jansen

    Die aristocratie diplomaat-agenten hebben dus een dubbele immuniteit... hoe lang nog ? 😎

  42. rob mieremet

   Heeft Tunahan een vaccinatie met verstand gekregen?.hij praat niet eens onzin. applaus.

  43. triol13

   DE GRONDWET IS ONTHEILIGD DOOR TERRORISTEN. En wij pikken dat. Staat er niet in de wetgeving iets als:.........Iedere burger wordt geacht de wet te kennen......... Dat is hier dus ver te zoeken. Nederland slaapt verder. WELTRUSTEN

  44. Ronald Oosterveld

   Ik zal er niet zo gauw op gaan stemmen maar de heren van denk krijgen steeds meer credits van mij ......en jah....het klinkt raar.......zelfs Silvana zit er beter in....( Kom maar door met de reacties 😂)

   1. Diana Brugmab

    @Ronald Oosterveld helaas, zoals ze zelf zeggen, gaan we nooit meer terug naar het oude normaal

   2. Ronald Oosterveld

    @Diana Brugmab dat station zijn we idd al gepasseerd.... .op naar een normaal Nederland zoals het was voor deze hysterie

   3. Diana Brugmab

    Ben dat met je eens Silvana heeft best goede punten Alleen als ze begint over discriminatie en racisme... Dan haak ik af,(hetzelfde riedeltje)

  45. Sergio A. Silva Lizardo

   We kunnen zelf nadenken en we hebben geen overheid nodig die dat voor ons doet. Het gevaar ligt in het feit dat je iemand voor jou laat besluiten terwijl je als individu zeer capabel bent om tot die conclusie te komen. We hebben in onze onwetendheid die door middel van propaganda is aangewakkerd (scholen zijn er een voorbeeld van) en het is onze verantwoordelijkheid als gemeenschap (en dan heb ik het over heel Nederland) om dit om te draaien. En dat kost veel moed, vooral in een land die ontmoedigd is door zijn eigen mensen door leugens en bedrog. Pieter omzigt zei het mooi. "Op papier is alles mooi maar de werkelijkheid schets een ander beeld" wij hebben dit veroorzaakt door niet juist te handelen, en zolang we niet samen komen en een besluit nemen om het te veranderen, blijven wij in deze cyclus. Maar ik geloof in de mensheid. God zegen jullie 💪🏽💯❤️🫂🙏🏼

  46. Ad Groothedde

   Wat doet die Kwint daar eigenlijk op de achtergrond..... Wat een WAPPIE!!! In deze setting verschijn je niet in een stom T-Shirt, maar kleed je je volgens de algemene regels... Bovendien luister je netjes naar de spreker, en tuur je niet constant op je telefoon. Respectloos!!!!

   1. Pattayaaa Pattayaaa

    Als die Kwint zich niet volgens de algemene regels gekleed zou hebben, waarom is hij daar dan toegelaten? Of bedoel je de ongeschreven regels? Bisschop die achter Paternotte zit luistert ook niet, die zit op zijn iPad te rommelen...

   2. Rene Groen

    Met zijn T shirt

   3. Malik Karimi

    Hij snapt volgens mij niets van... zat letterlijk in zijn neus te peuteren... Bah

   4. va da

    Wel hij is erg druk bezig... bijvoorbeeld in zijn neus te peuteren... ... busy man...

   5. Lillyclaudia Supit

    Precies. Onrespect man die het volk gaat vertegenwoordigen??????

  47. Benalmadena5

   Het word tijd dat die ratten voor het tribunaal gesleurd worden.Kuzu heeft gelijk.

  48. IjustForgot

   Licht aan t eind v d tunnel??? Gecreëerde geplande pandemie, killervirus, waar dan? Waanzin, film, ten koste v h klootjesvolk

  49. Lester Brunt

   Quarantaineplicht vind ik wel een goed plan. Er is ong 20% van mensen die WETEN dat ze positief getest zijn en ALSNOG naar de appie of werk gaan. En dan dragen wij allemaal mondkapjes en hadden 100 dagen avondklok en wat dan niet. Tja vind je het dan echt gek dat de cijfers blijven oplopen? Denk dat als je echt ziek bent zo’n flut mondkapje 0,0 gaat doen om ervoor te zorgen dat jij niet je covid snot en kwijl overal opsmeert. En veel van die mensen die dat doen zijn geen eens aso’s, die denken “ach zo erg kan 1 klein bezoekje niet zijn”. Als er dan gewoon 5,000 euro boete staat op het verbreken van quarantaine zorgen die mensen er echt wel voor dat iemand anders ff de boodschappen doet. We zitten in een pandemie, al 1.5 jaar bijna, als je nu nog willens en wetens naar buiten gaat terwijl je positief getest bent dan ben je roekeloos bezig en ik begrijp niet waarom daar geen straf op kan staan. 95 euro als je 5 over 9 buiten was mag wel maar niet als je willens en wetens andere mogelijk besmet met corona? Dat is niet logisch.

   1. Lester Brunt

    @fortune favours the bold Praktisch iedereen behalve een stelletje idioten.

   2. fortune favours the bold

    Volgens mij ben je je prozac vergeten in te nemen, echt totaal npo gehersenspoeld blijkbaar!! Man man wie gelooft de corona bullshit nog!!!

   3. jef ton

    @Lester Brunt grappig ik heb geen fuhrer ik ben mijzelf met eigen ideeen en luister ook niet naar wie jij fuhrer noemt

   4. Lester Brunt

    @jef ton Hoe vind je het nou dat je fuhrer besmet is met de niet bestaande corona en hij toch opeens 3 weken thuis moet blijven voor “‘maar een griepje”.

   5. jef ton

    @Lester Brunt Juist zijn de flappies die zich aan regels houden en toch covid krijgen en geen vaccinatie willen ik ken er genoeg en lach me kapot erom

  50. Alfred Melse

   Ja mensen, nooit gedacht he dat de Islam aan onze kant zou kunnen staan! Veel Moslims staan heel negatief tegenover dit alles en terecht! Zij hebben dan ook namelijk meer gezond verstand dan de meeste autochtone Nederlanders en vele christenen die helaas vaak ook erg dom en naief zijn. Als Christen doet dit laatste mij veel pijn.

  51. Anita Kopelman

   Kuzu is goed bezig. 👍

  52. Reconquista La Patria

   Een van de weinige keren dat ik het met de Partij Denk eens ben. GEEN TESTSAMENLEVING!

  53. Dina Groot

   Jammer al de commentaren,op deze . denk is aan t muggenziften, Denk moet eens MEE-denken en niet als oppositie blijven hangen in wat niet goed gaat. Pak op en neem verantwoordelijkheid

   1. Bart De Vries

    Is onmogelijk in dit kabinet,de coalitie is baas,75 plus 1, de dictatuur van de meerderheid!

   2. BjornR Vink

    Ze herkennen als enige wat de beperkingen van vrijheid betekenen. Maatregelen slaan iedere plank mis zijn tegenstrijdig. NL moet een voorbeeld nemen aan Zweden, aangevuld met vroegbehandelingen zoals ze in arme landen doen. Het resultaat is dan: lagere IFR, minimering van integrale gezondheidsschade, en lange termijn gevaren zoals kanker, auto-immuunziekten agv illegale trial met mRNA 'vaccins' die geen vaccins genoemd mogen worden! kort gezegd het groot kapitaal bepaald ineens onze vrijheden.

  54. Billy Milano

   "ambtenaren die keihard werken" toen haakte ik af.

  55. Kevin Allertz

   Tenminste hebben we dan wel minder migranten, want die kunnen zich niet laten vaccineren ^_^ (als het immuunsysteem de vaccinatie aan kunnen haha!)

   1. jef ton

    NSB er

  56. Diana Brugmab

   Ik begin steeds meer respect te krijgen voor denk

   1. Dun Can

    Azarkane verdient mijn respect.

   2. XHALE

    Niet doen joh, ze werken allemaal voor het bedrijf NL en dienen hun agenda. Respect verdien je door daden.

  57. Secretly a Celebrity

   Ik dacht nooit dat ik het met KUZU eens zou zijn 😅 Hier staan we dan.

   1. Diversity Deliverer

    @carlos koppenhagen Lol

   2. Dun Can

    En ik dacht nooit dat ik enorm hekel zou krijgen aan die snotsneus Paternotte.

   3. Falcon

    Denk is de joke van de politiek net zoals groenlinks maar fuck de regering.

   4. carlos koppenhagen

    Inderdaad wat moet je nu met een derde paspoort.

   5. Rinske De Vries

    Voor deze keer : met Kuzu eens. 😉

  58. Orlando Furioso

   Kuiken: ''Ik irriteer me daarover"..... Niet eens in staat Nederlands te spreken! Maar ja, kuiken... nog geen kip.

   1. fortune favours the bold

    daarover dient daaraan te zijn idd

   2. C. Jansen

    ???

   3. Secretly a Celebrity

    ?

  59. Jeroen Rademaker

   quarantaineplicht

  60. Jeroen Rademaker

   Quarantaineplicht voor 1, dan 2, of drie dagen over de grens is vrij voor ondernemers en particulieren, vrijheidsontneming van de vrijheid en onderneming, is dubbel triplex, 24 karwatsplicht met dremmelboor, om je portemonnee leeg te zuigen, door de elite farms van rode kruis, naar zwarte kruis, wat als het een blauwe kruis wordt.

  61. Meryam Breure

   Niémand iets opleggen! Niémand iets verplichten!!!!

  62. Lars Koppelaar

   Het is zo mooi dat ze zegt dat ambtenaren hard werken haha, integendeel zelfs. Waarschijnlijk heb jij alleen hard gewerkt omdat de rest niks deed

   1. sijmon2010

    Haha precies dit. Ik ken 10 ambtenaren en daarvan werken er 11 niet hard😅

  63. Jeroen Rademaker

   Ambtenearen werken niet hard, ze werken voor ons, voor het volk, voor de burger, maar tegen de burger in opdracht van burgemeesters om de staat te stimuleren, en de staatskas te spekken.

   1. XHALE

    @Cees vB Nee ik bedoel dat de overheid voor de elite/multinationals werkt en voor dit foute systeem, en letterlijk alleen trouw aan de koning zweert bij beëdiging, niet het volk. En dus hun agenda dient, niet die vh volk en dus ook letterlijk geen volks vertegenwoordigers zijn, al willen mensen dat graag geloven.

   2. Cees vB

    @XHALE Je bedoelt, dat ze voor de overheid werken??

   3. XHALE

    Helemaal niet waar, ze zweren trouw aan de koning niet aan het volk & zijn de burger helemaal niks verplicht.

  64. Meryam Breure

   Goed zo Kuzu!!!!! 💪💪💪 Gezonde mensen/ kinderen in laten spuiten?????? Openbaringen in de Bijbel.....diegéne die het getal van het Béést niét hebben.. (666) Voor diegene zorgt GÓD Zélf!!!! Persoonlijk!!!!

   1. Nathan Mhretab

    Zo is het zuster. Amen

   2. Alfred Melse

    Zo is het! Amen.

  65. Meryam Breure

   Tot dat er ,n nieuw kabinet is....kán nog wel even duren! 🤣🤣🤣🤣🤣🤫🤫👎👎👎👎🤮🤮🤮🤮🤮

   1. BjornR Vink

    voegt helaas niets toe; de regering is inmiddels ge-outsourced (slecht Nederlands)