Pieter Derks over de 9 miljoen euro van Sywert | NPO Radio 1

NPO Radio 1

73K weergaven38

  Sywert van Lienden wil de 9 miljoen van zijn mondkapjesdeal besteden aan maatschappelijke doelen. Pieter Derks heeft een paar suggesties. "Voor 9 miljoen kunnen we de notariskosten betalen om 20.000 gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire een eigen bv’tje op te laten richten."

  Dit is het officiële NLname-kanaal van NPO Radio 1. NPO Radio 1 is de nieuws- en sportzender van de Publieke Omroep. Zeven dagen in de week, 24 uur per dag. Het nieuws van alle kanten.

  Volg ons op Twitter: nporadio1​
  Volg ons op Facebook: nporadio1​
  Volg ons op Instagram: nporadio1​
  Volg ons op LinkedIn: www.linkedin.com/company/npo-...

  En abonneer je op dit kanaal!

  Gepubliceerd op 17 dagen geleden

  Reacties

  1. wuoi zuiu

   Raak geformuleerd weer. Helemaal top 👍👍😂😂

  2. eioshen boboi

   Het is een commanditaire (stille) vennootschap, geen communautaire.

  3. asioe kiou

   Gelukkig 08-06-2021 hebben 52.000 mensen dit gezien !

  4. Rock girl

   Geweldig 💪👍🤪

  5. Anna Pilgrim2006

   😂😂👏👏🥰🙋🏼‍♀️

  6. bofooit gojo

   Het is een commanditaire (stille) vennootschap, geen communautaire.

   1. eioshen boboi

    Geef dat geld maar terug aan de eenverdieners met kinderen en de huismoeders.

  7. Lea Bogers Dam

   Dit geloven alleen gelovige Dus Beminde Gelovigen je kunt fluiten naar de waarhijd dat klopt beter

   1. asioe kiou

    De grootste oplichters van nederland noemen we DE STAAT

  8. Nico Meier

   Corruptie, misbruik van invloed en positie, zelfverreijking, politiek in NL.

   1. Rock girl

    Wat ook zijn intenties waren, Ookal zou hij geld in een stichting hebben gestopt en dit wilt spenderen aan goeien doelen, Mag ook niet, Waarom omdat dit belasting voordeel

  9. Strange experiments

   Wie met hem ooit nog eens in zee gaat dan weet je op voorhand al dat je verzuipt

  10. bodoti qwiu

   9 milijoen maar? Ze zijn 5.1 milijard kwijt. Ik zou het daar eens over hebben. Je hebt er aan mee betaalt.

   1. bofooit gojo

    IK MOEST GVD 7 WEKEN ZITTEN WEGENS DIEFSTAL VAN EEN OUDE FIETS . TERECHT NATUURLIJK , MAAR VERGELIJK DAT NOU EENS MET DE DIEFSTAL Die DEZE S

  11. T Rijs

   Hoe simpel en waar zijn je berekeningen, invullingen en hele kritische noten die je kraakt. Als je heel goed kunt liegen wordt je crimineel of politicus..... als je super goed kunt liegen kun je zelfs beide vormen van tijdverdrijf bezigen.

  12. Jan Bruin

   Het CDA wist er al een tijdje van, wat was en is hun reactie? Het doet me sterk denken aan de Engelse Tories: ze geven insiders een fiks gedoteerde opdracht en krijgen dan een forse donatie als onbesproken tegenprestatie. Ik denk dat Sywert dat bedoeld met goede doelen. In dat andere koninkrijk wordt dat afgerond met een adelijke titel. In Nederland zou Sywert daarvoor met een van de prinsessen moeten trouwen. Alternatief een staatsecretariaal in een VVD/CDA kabinet.

   1. bodoti qwiu

    Keurig N(ationale) P(ropaganda) O(mroep), hoe jullie braaf de schijnwerpers richten op dit ene poppetje en zijn 9 miljoen, terwijl zo hele ministerie's weg komen met 5,1 MIL

  13. sander p

   Nu over de miljarden zonder bonnetjes van hugo aub

  14. Tim Snijder

   Sywert wil alleen het rendement op zijn gacashte 9 millioen besteden aan maatschappelijke doelen!!! De 9 miljoen blijft beschikbaar voor eigen gerief van Sywert!!! Niks teruggeven dus, 'Gij zult niet stelen' komt hiermee wel in een heel ander daglicht te staan!!!

  15. Egoeast

   9 van Sywert + 10 van zijn "compagnons" en eigenlijk is het nog meer

   1. Jan Bruin

    Getal van 25+ genoemd in diverse publicaties, zoeken

  16. Jesse

   Het gaat niet om 9 miljoen, er is 100 miljoen betaald voor kapjes die vuilnis zijn. Dus wie gaat die andere 91 miljoen terug te betalen? De hele deal is wel voorgefinancierd door `den Haag. En Sywert heeft weer listig aanbod, want hij wil van het rendement van de 9 miljoen doneren.... Das ons belasting geld. Die 100 miljoen moet gewoon helemaal terug. En die Sywert moet gewoon vervolgd worden.

  17. Bob Borghart

   Nog een betere oplossing: Geen mondkapjes opdringen of zelfs adviseren... Omdat ze NIET WERKEN in een pandemie! Behalve averechts.

  18. timpit25

   Gelukkig 08-06-2021 hebben 52.000 mensen dit gezien !

  19. Francis Scaletto

   Geroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoetergeroeptoeter!!

  20. Amid Nirghin

   Geef dat geld maar terug aan de eenverdieners met kinderen en de huismoeders.

  21. WB..

   De grootste oplichters van nederland noemen we DE STAAT

   1. Huzary !

    L'etat c'est VOUS.

  22. Frank Derksen

   Wat ook zijn intenties waren, Ookal zou hij geld in een stichting hebben gestopt en dit wilt spenderen aan goeien doelen, Mag ook niet, Waarom omdat dit belasting voordeel kan geven, Aan zijn persoonlijke B.vtje daarbij heeft zijn 2 partners ook even flink aan verdient,

  23. dcoog anml

   MILJARD. Braaf.

  24. Iwan Bottos

   IK MOEST GVD 7 WEKEN ZITTEN WEGENS DIEFSTAL VAN EEN OUDE FIETS . TERECHT NATUURLIJK , MAAR VERGELIJK DAT NOU EENS MET DE DIEFSTAL Die DEZE SMEERPIJP PLEEGT EN WAARVAN HIJ DE OPBRENGST (9.000.000) IN ALLE RUST EN VRIJHEID OP MAG MAKEN . HEREN POLITICI EN POLITIE , WAKKER WORDEN SUFGERUKT .??

  25. roland1970

   Over geld gesproken. PCR test in Frankrijk?...€10 p.p. Achterlijk gewoon dat wij in Nederland 15 x meer moeten betalen.

  26. Dr.Demon

   Niks mis met VOC schepen jochie

   1. dcoog anml

    Sywert is heel erg populair bij de vrouwen / meisjes ! De grootste LU. van Nederland.

  27. Mr. Blonde

   Rare laptop

  28. GTfour01

   Keurig N(ationale) P(ropaganda) O(mroep), hoe jullie braaf de schijnwerpers richten op dit ene poppetje en zijn 9 miljoen, terwijl zo hele ministerie's weg komen met 5,1 MILJARD. Braaf.

   1. GTfour01

    @o00d00oo Inderdaad. Dr. Joseph Goebbels zou z'n vingers hebben afgelikt bij het zien van zo'n uiterst effectieve brainwash machine als de MSM van de wereld en dit land in het bijzonder. Daarbij komt nog dat "de Nederlander" zeer hoog scoort als het op goedgelovigheid aan komt.

   2. o00d00oo

    @GTfour01 klopt, doe ik ook al jaren. Toch raar om te zien hoe overduidelijk men voorgelogen wordt door dit soort propaganda. En mensen denken dat we nog steeds in een democratische rechtsstaat leven😂

   3. GTfour01

    @o00d00oo LOL, jarenlange onthouding van alles NPO(en RTL, NL kranten en gelieerde sites) hebben voor een veel helderder inzicht in s'lands politiek en media gezorgd. Zeer aan te raden.

   4. o00d00oo

    @GTfour01 godzijdank toch nog iemand die niet valt voor deze afleidingstruc.

  29. euroblues2

   De winst in de zak van Sywert en consorten, de kosten voor het opslaan van de ongebruikte (en onnodige) goederen uiteraard voor de belastingbetaler, typisch CDA model.

  30. Jeannette

   Dan te bedenken dat er geen sprake was van een pandemie, de kopers van mondkapjes moeten nu niet piepen... als je je gezonde verstand had gebruikt had die gast geen cent verdiend..

   1. Huzary !

    @Jeannette ..........Ik ben een WELDENKEND mens. Ik heb dus mijn tweede vaccinatie enkele weken geleden al gehad. :-)

   2. Jeannette

    @Huzary ! jij hebt helemaal gelijk...zet gauw je mondkapje op en haal een prik....

   3. Huzary !

    @Jeannette ..............mensenkennis ook niet hoor. Iemand die NU NOG aankomt met het gegeven dat er geen pandemie was, moet echt hoognodig psychiatrische hulp zoeken. Zulke mensen hebben geen gezond verstand en ook totaal geen mensenkennis.

   4. Jeannette

    @Huzary ! je hebt weer helemaal gelijk...mensenkennis zeker

   5. Huzary !

    +Jeanette ...Misschien dat u dan eens zou moeten verhuizen naar India, Brazilie of Suriname. Aan gezond verstand ontbreekt het bij u in ieder geval VOLLEDIG.

  31. chukkie0001

   9 milijoen maar? Ze zijn 5.1 milijard kwijt. Ik zou het daar eens over hebben. Je hebt er aan mee betaalt.

  32. Desmond Damsko

   In de wereld Van de wereld ( 666) Het komt allemaal neer op moraliteit Van de individu En maatschappij Daarvoor waren de verkiezingen in maart Het geloof dat Julie geregeerd moeten worden Door een ander De illusie dat de verkiezingen echt waren Het is makkelijker om iemand voor te liegen Dan duidelijk te maken dat hij / zij is voor gelogen En dat hij /zij zijn gehele leven is voor gelogen

  33. Wessel Diekn

   Pfffffff ( zucht ) de zoveelste die klaagt over Sywert dat hij wat geld verdiend heeft aan mondkapjes, terwijl dit jochie zelf net als o.a. Marcel van Rosmalen geld verdient aan Sywert vanwege die columns. Na enkele seconden ben ik afgehaakt om te luisteren. Hij stelt dat de ambtenaar zelf mondkapjes moet kopen ter voorkoming van die bv tjes die er geld aan verdienen. Jochie, verdiep je eerst eens hoe het gaat met overheidsuitgaven. De overheid is verplicht ( vanwege die o zo fijne EU ) dat dergelijke uitgaven verplicht zijn openbaar aanbesteed moeten worden. Dus die ambtenaar mag wettelijk niet zelf direct inkopen. Bovendien hoe sluit je uit dat juist die ambtenaar niet wat corruptiegeld opstrijkt? Door simpel de leverancier te dwingen de prijs 40% hoger op de factuur te zetten, de overheid te laten betalen en de leverancier die 40% op een geheime Zwitserse bankrekening uit te betalen. Daarbij komt ook nog dat de overheid, (gedwongen door die fijne USA wat wij zo ontzettend cool vinden en als brave afgerichte schapen volgen) weigert iets rechtstreeks in China te kopen. Want China is stout ( Hong Kong en Xinjian ) eerst de NOS opleggen om fake haatnieuws over China bijna dagelijks te verspreiden en dan vervolgens dan inkopen doen? Dat is toch ook niet geloofwaardig?

  34. Charlo Noora

   Puntje van de ijsberg dan.. hoeveel geld er word doorgespoeld elders (belastinggeld)

   1. Huzary !

    @Oma grazyna ............Grazyna, ik geloof dat u uw reactie beter in het Pools had kunnen schrijven. Dan was hij waarschijnlijk beter te begrijpen dan nu. PS. Ik ga raden, u bedoelt met rechaseurs eigenlijk rechercheurs?

   2. Oma grazyna

    Hallo charlo Noors hoeveel belastinggeld vedweene is met pinokio HEBBEN de rechaseurs 20 jaar nodig zoals leger materiaal is verkocht is aan rebellengroepen het stinkt en blijf stinken Emil .

  35. Ailsa Ni

   Sywert hoort lange lange gevangenisstraf te krijgen. Man is door en door verrot.

  36. John Boon-Bean

   Dat was niet wat hij zei, dat hij die 9 mil zou gaan schenken, hij vertelde dat hij die 9 mill zou gaan investeren , en de winst daarvan zou gebruiken voor zijn goede doelen

   1. John Boon-Bean

    @Jan de Zwaan was alleen maar om de video te corrigeren waar werd verteld dat hij die 9 mill zou schenken, wat dus alleen een deel van de winst van het invest zou zijn, iets wat ook gewoon een belasting technisch verhaal is

   2. Jan de Zwaan

    En wij moeten dat geloven???eigen gebruik

  37. Semper amici

   Zegt hij met een mondkapje naast hem.

  38. sehhi vooty

   Welkom in de pdd. Pinoccio Doctrine Dictatuur.

  39. ZandTussenJeTenen

   Op muziek van Herman van Veen OPZIJ! Opzij opzij opzij Want Sywert is op tijd Er moeten nog een paar miljoenen bij Opzij opzij opzij Want hij was haast te laat Z'n spaarpot staat er leeg, verlaten bij We moeten liegen, stelen, pakken, klauwen, en daarna weer lekker doorgaan Ja en die goeie doelen, die goeie doelen lekker buiten laten staan Een andere keer misschien Dan ga ik echt afstorten Maar dan toch nog alleen alleen als 't echt moet Nu snel naar Piet Omtzigt Want die is overspannen En weet dus zelf niet wat ie echt doet We moeten liegen, stelen, pakken, klauwen, en daarna weer lekker doorgaan Ja en die goeie doelen, die goeie doelen lekker buiten laten staan Nu snel BV oprichten En het geld om sluizen Op rekening van Sywert dat voelt goed Niemand iets in de gaten Wel Z'n vrinden en z'n maten Maar ach die delen mee en ruiken bloed.. We moeten liegen, stelen, pakken, klauwen, en daarna weer lekker doorgaan Ja en die goeie doelen, die goeie doelen lekker buiten laten staan Sywert hangt in het trapgat En al die miljoenen Die Liggen er nu maar verlaten bij En al die slechte kapjes Die zijn dus echt onbruikbaar In dozen met miljoenen op een rij We moeten liegen, stelen, pakken, klauwen, en daarna weer lekker doorgaan Ja en die goeie doelen, die goeie doelen lekker buiten laten staan Een ander deal misschien..

   1. Ailsa Ni

    kabinet. Zogenaamd zuinig en goed zaken kabinet.

  40. Hans van Rijswijk

   Sywert is heel erg populair bij de vrouwen / meisjes ! De grootste LU. van Nederland.

  41. Ben kanobi

   Schurken staat...

   1. sehhi vooty

    samenleving. Christen Democraten. Vooral heel Christelijk.

  42. qopoy dnon

   Zoveel gezegd, maar wat gaan we nou DOEN dan?

   1. nieooj gotoy

    Je kunt je toch niet voorstellen dat linkse Pietertje cabaretier is geweest? Echt, een stoeptegel is nog grappig dan hij is. Ach hij heeft z'n heil gevonden. Deugen bij de npo.

  43. Chris Stroo

   Wat een hufter!!

  44. the flying Dutchman

   Raak geformuleerd weer. Helemaal top 👍👍😂😂

   1. bodoti qwiu

    Sywert-Gate is een afleiding voor de weggegooide miljarden van Hugo, trap er niet in mensen.

  45. Kornelis

   Het is een commanditaire (stille) vennootschap, geen communautaire.

   1. Kepler

    Wie is de stille vennoot?

   2. Duncan Ik

    gozer, dat is juist het woordgrapje. ''commun'' voor gemeenschappelijk doeleinde.

  46. Madeleine Rutten

   Lijkenpikkers.....

   1. qopoy dnon

    Google-zoekopdracht, maar dit weekend viraal ging op het internet.

  47. leonbroekx

   Zoveel gezegd, maar wat gaan we nou DOEN dan?

   1. leonbroekx

    @Annemiek Boots dat is een heel ander onderwerp.

   2. Annemiek Boots

    @leonbroekx er niets gebeurt moet je ff tegen de gevaccineerde zeggen ...daar gebeurt er wel wat mee ..met de 2de spuit ...

   3. leonbroekx

    @Annemiek Boots Ik bedoel dat hij niet aan de macht is en dus niks kan. En er ook niks zal gebeuren van de mensen die wel aan de macht zijn. Dit is een enorme storm, maar wel in een glas water.

   4. Annemiek Boots

    Geboortetrust weg halen , belastingen niet meer betalen , boetes niet meer betalen cijb is een BV mag geneens boetes innen

  48. Pe Rietveld

   Een familie lid wacht ook al 5 maanden op haar therapie. Zij is 22 en haar verleden was een drama, maar haar toekomst wordt niet veel beter. Dit meisje blijft haar leven lang hulp nodig hebben. Maar ach ze wacht nog maar 5 maanden dus wat zeurt ze dan.

  49. Lena kuip

   van Lienden is gewoon een grote oplichter en ook nog van het CDA.

  50. Johan de Wit

   👍👍👍

  51. Max V

   Pieter...... BRAVISSIMO!

  52. Dani Stanneveld

   Wel goed dat het gebeurt is, nu hebben we een voorbeeld hoe het NIET moet.

   1. ONE MAN ARMY oma015

    Zo ken ik er nog wel een paar.

  53. Sander de Boer

   Geen probleem wanneer iemand geld verdiend aan een goede handel wanneer hij/zij het risico neemt. Voorbeeld: ondernemer ziet pandemie in China en vermoed dat dit gaat komen naar Nederland. Koopt op een gunstig moment mondkapjes in en laat ze verschepen naar een pakhuis in Europa. De pandemie slaat toe en prijzen mondkapjes schieten de lucht in. Ondernemer verdient naar mijn mening terecht miljoenen want heeft het risico genomen door kapitaal in de onderneming te steken en op eigen kracht deze voorspoed naar zich toegebracht. Maar hier is iemand die een non profit stichting opricht, met de bedoeling om zonder eigen belang mondkapjes te regelen. Via zijn haagse connecties regelt hij een contract voor 40 miljoen mondkapjes met 100 procent voorfinanciering. En om dan 19 miljoen in je zak te steken, crimineel. Zeker als nu blijkt dat al die 40 miljoen mondkapjes nog steeds in opslag liggen omdat ze vanwege grafeen in de mondkapjes niet gebruikt mogen worden. Dus feitelijk heeft hij de Nederlandse staat voor 100 miljoen de boot in laten gaan, plus daarbij nog de kosten van de opslag. Uiteraard is de overheid hierbij ook volledig fout geweest. Ten eerste hadden ze net zo goed zelf kunnen inkopen via bijvoorbeeld de ambassade in China. En er had controle moeten zijn op de uiteindelijke levering. Ook heeft de juridische afdeling van het desbetreffende ministerie wat uit te leggen als 100 procent van het geleverde product niet gebruikt kan worden. Wat een totale afgang van dit middelmatige en veel te rechtse kabinet. Zogenaamd zuinig en goed zaken kabinet.

   1. Annemiek Boots

    Al dat geld komt uit de geboortetrust van alle Nederlanders

   2. Inez Timmer

    Van zijn eigen geld in kopen bedoel je?

  54. Taste Skill

   Tik tak. Waarom zie ik geen nieuws bericht dat Sywert van Lienden is opgepakt voor criminele werkzaamheden. Corrupte samenleving...

  55. Oscar 020

   En wat nu als voor de volgende pandemie mondkapjes totaal niets helpen.....? Daar dan ook maar een ambtenaar voor?

   1. ONE MAN ARMY oma015

    Hebben we al: een minister die heeft gezegd dat er géén medische noodzaak is voor mondmaskers, en dat het hier om een gedragsexperiment gaat.

  56. Mazmo Slash

   Alweer zo'n vieze CDA rat. Graaien, liegen, vieze handeltjes plegen, graaien, sensibiliseren. Lekker spul hoor. Volksvertegenwoordigers van een a-morele groep in de samenleving. Christen Democraten. Vooral heel Christelijk.

  57. Alfred H

   Je kunt je toch niet voorstellen dat linkse Pietertje cabaretier is geweest? Echt, een stoeptegel is nog grappig dan hij is. Ach hij heeft z'n heil gevonden. Deugen bij de npo.

  58. Marco D

   Genadeloos. Sywert, corrupte zakkenvuller, zou het CDA in Limburg geen veilige haven voor je zijn?

  59. Michael Idderus

   Die Sywert van Lienden is een in en in slecht mens. De overheid moet dit geld terug vorderen.

   1. Martin

    @G W Na wat graven komt het erop neer dat er word beweerd dat er een systeem is waarbij de overheid jouw verdienpotentieel als onderpand kan gebruiken om als waarde te gebruiken op de beurzen via een rare constructie waarbij jij ook niet meer als mens word gezien door het systeem. Althans, dat is wat ik ervan begrepen heb.

   2. G W

    @Annemiek Boots Jezus kristus, Annemiek wat is er met jou gebeurd?

   3. Annemiek Boots

    De overheid heeft dit geld betaald uit de geboortetrust van alle Nederlanders vanaf hun geboorte ..het gewicht van je placenta in goudwasrde van 1,5 miljoen.lenen vd Privaat banken en wij de burgers beyalen hun rente De Belasting ...en wij hadden geen weet vd Geboortetrust, nu wel omdat wij massaal onze LLclaim terug vorderen van Levend Mens ipv, ,,, Dood op Zee ,, constructie die jullie zijn met jullie bsnnummer. En alle 5 bankdirecteuren weten hiervan af en die graaien ook uit deze pot al jaren

  60. M Rutte

   Nieuw onderzoek toont aan dat het Coronavirus spike-eiwit van COVID-19 vaccinatie onverwacht in de bloedbaan terechtkomt, wat een plausibele verklaring is voor duizenden gerapporteerde bijwerkingen, van bloedstolsels en hartaandoeningen tot hersenbeschadiging en voortplantingsproblemen, zegt een Canadese kanker-vaccinonderzoeker, schrijft Celeste McGovern op lifesitenews “We hebben een enorme fout gemaakt. We realiseerden het ons tot nu toe niet”, zei Byram Bridle, een virus-immunoloog en universitair hoofddocent aan de Universiteit van Guelph, Ontario, afgelopen donderdag in een radio-interview met Alex Pierson, waarin hij luisteraars waarschuwde dat zijn boodschap “angstaanjagend” was. “We dachten dat het spike-eiwit een geweldig doelwit-antigeen was, we hebben nooit geweten dat het spike-eiwit zelf een toxine en een pathogeen eiwit was. Dus door mensen te vaccineren, enten we ze onbedoeld in met een giftige stof”, zei Bridle in de uitzending, die niet gemakkelijk te vinden is met een Google-zoekopdracht, maar dit weekend viraal ging op het internet.

   1. Baba Zulu

    Nou deze Byram Bridle heeft op zijn eigen website staan dat dit onzin is wat je hierboven zegt

  61. Reinier van Aalst

   Is dat grappig bedoeld, de mededeling: 'Pas op hier volgt een mening'. Of is dit echt de betutteling van de NPO?

   1. Inez Timmer

    Ironie.

  62. Bean S

   Welkom in de pdd. Pinoccio Doctrine Dictatuur.

  63. Bean S

   Siewert gaat het verdelen onder de armen. Zijn linker en zijn rechterarm.

   1. Menno Bults

    😂😂😂😂😂😂😂 Erg leuk, maar wellicht gewoon waar.

   2. bodoti qwiu

    Nu over de miljarden zonder bonnetjes van hugo aub

  64. Anneke Riezebos

   Kijk de miljoenen worden alweer verdeeld. Wel wordt duidelijk aangegeven hoe dat meestal gaat. Wordt tijd dat de hele zooi die ontstaan is de laatste 30/40 jaar eens goed doorgelicht wordt.

   1. Iwan Bottos

    Misschien moeten we onze helmen en bandana's maar eens uit de mottenballen halen en er eens flink lawaai over gaan schoppen . Dit lijkt wel iets uit Suriname of de Antillen of zo . Hebben de h.h. politici toch nog iets geleerd van die Nigeriaanse " prinsen "

   2. Fred Barendse

    Nieuwe studierichting universiteit “ Regent Spelen”. Enorme inschrijvingen

  65. Kepler

   Belastinggeld.

   1. Annemiek Boots

    En dasrvoor uit de geboortetrust gehaald de rest betaal je dus 2de x zelf ,hun betalen niets

   2. G MG

    Zelfs Pieters bril is ervan betaald.

  66. Lucky Striker

   Die verbolgenheid verbaast me. Deze meneer heeft slim gebruik gemaakt van de mogelijkheid die zich voordeed. Ieder van ons had hetzelfde gedaan. Die selectieve verontwaardiging...misselijk word ik er van.

   1. elterrorista0

    Zegt veel over jou als persoon en hoe je in het leven staat.

   2. Baba Zulu

    Deze meneer heeft wel overal op tv lopen verkondigen dat hij zonder winstoogmerk zou handelen en is met een bedrijf van 1 dag oud voorgedrongen in de rij om maximaal te cashen.

  67. Kate Kleefstra

   Het zoveelste schandaal onder de Rutte dictatuur. Kun je heel creatief over doen idd.

  68. jurriaan Adema

   ..*!*..

  69. Bastiaan Stapelberg

   Sywert hoort lange lange gevangenisstraf te krijgen. Man is door en door verrot.

   1. ONE MAN ARMY oma015

    We mogen wel oppassen. Straks heet het: hij is al genoeg gestraft in de media.

   2. Eric P

    @Jan Versteeg de politiek heeft niet voor niets de meeste gevangenissen gesloten. En met die carrière-rechters krijgen de politici ook geen hoge straf.

   3. Jan Versteeg

    Als Sywert de maatstaf is voor een lange gevangenisstraf kan ik de lezers nog wel een lijstje geven met honderden gelijke gevallen uit o.a. politiek Den Haag en omstreken, ook wethouders, ambtenaren en ik kan nog wel even doorgaan, de gevangenissen zouden vol zitten. Ook buiten de politie gebeurt dit ook massaal. Er is bij het rijk bezuinigd op interne controles en dan krijg je dit. In ieder geval hoop ik Sywert nooit meer op de TV te zien, altijd al een mooiprater geweest. Het verderfelijke is dat het ventje het wel voor niets zou doen en mooie sier probeerde te maken. In de tweede wereld oorlog had je zwarte handelaren die ook bakken geld verdienden aan andermans ellende, liep niet goed af. Ook de supermarkten die nu zinloos de prijzen verhogen omdat er een Corona crisis is, op sluiten die lui. Als we zo doorgaan is er nog maar één verdienmodel en dat is gevangenissen bouwen, ze zullen allemaal volkomen. Maar het is nu eenmaal allemaal het gevolg van vraag en aanbod.

   4. Eric P

    De politiek en het kapitalistische systeem zijn door en door verrot. Elke dag komt er meer "shit" bovendrijven.

  70. walter vermeer

   Dit noemen ze Corruptie.

  71. Cor Willems

   Hoe krijg je het voor elkaar?!

  72. Charles Rosina

   Nou als Appie O. 5 miljoen in de pot doet en Japie v. D. 6, dan kunnen we nog meer leuke dingen doen. En over die 5 miljard van ons aller Hugo zeggen we maar niets ;-)

   1. Anneke Riezebos

    Daar moeten we juist wel iets over zeggen. Het is nl. ons belastinggeld en het moet gecontroleerd kunnen worden of dat goed wordt uitgegeven crisis of geen crisis.

   2. Fred Barendse

    En enen Osterhaus heeft 800.000.000 EUR binnengeharkt met de voorgaande grieppandemie. Ff vergeten zeker. Drie jaar geleden

   3. Annemiek Boots

    @zonnebloem flower wel eerst uit de geboortetrust halen he en dan ons laten betalen voor nog een x betalen want zo gaat het al jaren

   4. zonnebloem flower

    Het zijn allemaal geldwolven Het interreseerd hun geen reet ,op wat voor een manier ze het stelen..

  73. Odytje

   Het is normaal dat men in China experimenten doet met Corona Virussen. En nu hebben de Chinezen een Corona Frankenstein virus ontwikkeld. Maar de extreem linkse media negeert deze feiten. En onze virologen zien niet dat er is gerommeld met dat virus? Hoeveel heeft Ab WiskeyHaus verdient???? Sstttttt de NPO zwijgt wat hun virus goeroe verdient.

   1. P.N.F van der Steen

    @Odytje Op deze ondoordachte inhoudsloze onzin zit ik niet te wachten. Fascisme is van oorspong ultra rechts. Je bent een armoedig persoon zonder enige geschiedkundige achtergrond. Je lult maar wat man. Einde discussie

   2. Odytje

    @P.N.F van der Steen ; De steen der wijsheid ben jij niet tegen gekomen! Jouw Extreem Linkse Fascistische Propaganda Media. Heeft 1jr lang vol gehouden dat Corona uit de Natuur komt. Linkse fascistische wetenschappers. Hebben echte wetenschappers bedreigd. Die vanaf het begin hebben gezegd. Dat Corona uit een Lab komt!!! We hebben te maken met een virus wat ons allemaal raakt. Los vd politieke kleur. Maar de linkse fascisten maken alles tot politiek. Incl een Virus! Blijf jij maar denken dat de VVD rechts is. Pro EU, klimaat, migratie = Rechts?????? Alleen linkse fascisten beweren dat. Zodat zij die kritisch of Anti zijn. Als extreem Rechts kunnen labelen. En als Untermenchen kunnen behandelen! Nou links Fascistisch Ubermench. Trek je zwarte Antifa uniform maar aan. En ga maar rechtse untermenchen in elkaar slaan. NPO NPC’s het domste volk van NL. Pro Dictatuur!

   3. P.N.F van der Steen

    @Odytje Wat mij opvalt in al je commentaar, want je hebt kennelijk weinig anders te doen, dat je de wereld hebt verdeeld in Rechts en Links waarbij ultra rechts jou voorkeur heeft. Uit dat ultrarechtse gedachtengoed wist in de jaren dertig van de vorige eeuw ene Adolf een heel land aan zich te binden met de pijnlijk bekende gevolgen. Sta open voor andersdenkenden een pluriforme samenleving heet dat. Mijn oordeel is dat je te scherp bent in je oordeel en blind voor algemeen bekende gegevens. De VVD is rechts punt, wij hebben een demissionair centrum Rechts kabinet. Dat de Pers en het Onderwijs volgens jou links zijn zal komen doordat intelligentie altijd Links is. Niets nieuws overigens, dat is altijd al zo geweest. Wat Trump betreft, hier ga je nog leuke dingen overlezen. Deze mooi prater heeft een imperium van zijn vader verworven en heeft het verkwanseld hij is technisch bankroet. De zaak voorliegen, bedriegen, bedreigen en alles voor mijn eigen dat is het adagium van Trump. Een oplichter van het zuiverste water.

   4. P.N.F van der Steen

    @Odytje Graag een voorbeeld van een sanctie of boycot, uit het verleden. Allereerst dien je onomstotelijk bewijs te hebben dat het in China gegaan is zoals je verondersteld. En dat bewijs is er niet.

   5. Odytje

    @P.N.F van der Steen : Ooit was er een tijd. Dat er sancties en boycotten volgde wanneer zo iets gebeurd. Ook op dat China heeft Gelogen en met mensen levens heeft gespeeld!! Maar de linkse Globalisten Incl VVD&CDA en de Oppertste EU. Willen geen sancties. De belangen van superrijken Europeanen zijn belangrijker. Dan de belangen vd gewone EU burger. Trump wil sancties tegen China. Dat is Rechts!!! VVD&CDA ook Trump haat. Rechts????? Jij trekt een verkeerde paralel. Om te denken dat Pro EU rechts is. Rechts is kritisch of Anti Fvd of PVV. Links wil rechts verdelend. Pro EU gematigd rechts. Kritisch of Anti Extreem rechtse untermenchen! Want wij leven in een linkse Ubermenchen maatschappij en een linkse dictatuur. Media, onderwijs en de gerechtelijkemacht = Links = Dictatuur.

  74. B van der V

   Number of COVID cases in Delhi crashes after mass distribution of the medicine Evermectin. Mass distribution of Ivermectin would appear to be behind the dramatic fall in COVID-19 cases, both in India and Mexico City. Helaas hier verboden want het testvaccin moet doorgaan. Bij een werkend medicijn moeten ze stoppen met het testvaccin tot de langetermijntesten gereed zijn, en het veilig blijkt te zijn. Dus de de overheid en de vaccinfabrikanten doen er alles aan om een medicijn te weren.

   1. Eric P

    Snuf, snuf, ruik ik daar corruptie?

  75. Jan Willem de Groot

   De barmhartige Samaritaan.🤢

  76. Peter veen

   Mooi gefileerd, politiek is zware misdaad. Pinokkio Rutten is hier een kruimeldief bij.

  77. Jacob Vddoes

   Denk je echt dat van alle andere mondkapjes er niemand rijk is geworden?

   1. Annemiek Boots

    @ONE MAN ARMY oma015 nevelering via hugo mengele

   2. ONE MAN ARMY oma015

    Is dat het punt? Dat er anderen zijn die zichzelf grof verrijken, betekent niet dat déze pipo het "gewoon" kon doen!

  78. Fun Lovin Bloke

   Sywert, lid van het CDA. Tja, we kennen de verhalen wel hoe leden van het CDA (Charlatans Doen Achterbaks) weer in het kader van integriteit en vriendjespolitiek de laatste maanden zich verrijken en elkaar het 'beste' gunnen.

  79. Mister Universe

   Schandalige hond die Sywert! Rijk geworden over de rug van alle Corona-doden!

  80. Yves

   Het CDA heeft afgedaan. Definitief. "Meneer" Sywert van Linden, zelf CDA-er en mede auteur/samensteller van het CDA partijprogramma heeft via CDA-er Omtzigt ook nog geprobeerd de Overheid aan te zetten tot extra afname van zijn mondkapjes. En via partijvriendje Hugo de Jonge (meest incompetente minister sinds jaren, u weet wel die man die geen enkele planning haalt) heeft ie de deals rondgekregen in een Haags CDA achterkamertje. Gewoon een ordinair rondje doorgestoken kaart en bevoordeling via je eigen politieke netwerk. Zou me niks verbazen als wat CDA politici onder tafel hier ook van meegeprofiteerd hebben via een verre buitenlandse bankrekening. Ten koste van de burger zijn belastinggeld. Tja, de Overheid heeft altijd de mond vol van "objectief zaken doen" . Zo moet je als bedrijf eens iets proberen te leveren aan de Overheid en je loopt tegen een zgn Overheids-tender aan om een bieding te mogen doen, halve wurgcontracten zijn dat vaak, waar geen cent aan te verdienen valt. Ik spreek uit ervaring. Maar als je vanuit je vriendjesnetwerk je kans schoon ziet, doen al die zgn objectieve inkoopvoorwaarden er kennelijk niet meer toe en kan je vragen wat je wilt, en je krijgt het nog ook. Afgezegend door de minister van volksgezondheid. Allerergste: de mondkapjes die deze sukkel geleverd heeft uit China voldeden lang niet allemaal aan de kwaliteitsnormen en er liggen er nog duizenden op de plank die waarschijnlijk ook nooit gebruikt gaan worden. Nou ben ik benieuwd of die "kritische, sympathieke" CDA-er Omtzigt het lef gaat hebben om hier eens een objectief onderzoek naar te doen en de onderste steen boven te halen zoals bij de Toeslagenaffaire. En die woekerwinst eens even stoer terug te vorderen. Maar ja, hier valt waarschijnlijk weinig politieke munt uit te slaan voor het CDA nietwaar? Iets zegt me dat dit dan ook niet gebeuren gaat. Het CDA verdient een nieuwe naam bij haar letters: "Corruptie Door Achterkamertjespolitiek".

   1. Jan de Zwaan

    Ze liggen allemaal nog op de plank, ze zijn niet bruikbaar voor ziekenhuizen, wel voor forensen

   2. 1337kaas

    Mand

  81. haring853

   Miereneuker

  82. Rob Bosma

   Scherp!!!!!! Meteen opvolgen al deze tips. Al die graaiers hebben t nakijken. Maar dat zal wel niet van Brussel mogen. Te simpel...

   1. G MG

    Begin bij jezelf. Bij de NPO stikt het van de graaiers.

  83. a3

   vond het al raar dat we ze zelf niet konden maken..maar sywert heeft een lage lonen land gebruikr.

  84. connected online

   Politici zijn niet te vertrouwen met hun belangenverstrengeling! Opsluiten die Zakkenvullers!

  85. G MG

   De NPO krijgt al jarenlang miljarden euro’s belastinggeld voor hun dikbetaalde bestuurders, presentatoren en snoep reisjes. Wat een selectieve verontwaardiging. Wind je dan ook eens zo op over de trucs van bijvoorbeeld Floortje Dessing, Paul de Leeuw en Jeroen Pauw om onder de balkenende norm uit te komen.

   1. Annemiek Boots

    @G MG jaren terug vermeld in een docu over hem de theaterman die zig opvreef tegen een jong kind van 8 jaar ..van zijn optreden .....de pedoman

   2. G MG

    @Annemiek Boots 1 miljoen? Waar staat dat precies?

   3. Annemiek Boots

    Paul de Leeuw ,1 miljoen per jaar verdienen ???

  86. Destoer

   Sywert-Gate is een afleiding voor de weggegooide miljarden van Hugo, trap er niet in mensen.

   1. Martin Anders Tukker

    @Marja Noord OP TIJD JE PILLETJES INNEMEN, KENT U DIE UITDRUKKING?

   2. Stan S

    @Marja Noord hahaha, Marja, heb je je pillen wel genomen vandaag??

   3. Cin Ereus

    @Marja Noord doe eens even rustig

   4. Marja Noord

    Ach jullie doen maar. Gestoorde gekken. Niemand moet meer zijn vertrouwen geven aan het SATANISCHE PEDOFIELEN NEPKONINGSHUIS EN HET KABINET EVENEENS

   5. Mark Blaauw

    Ach, allemaal één pot CDA-nat.

  87. TFE niname

   Gelukkig zijn er nog duizenden andere onderwerpen waar de columnnisten het over zouden kunnen hebben, want over corona en aanverwante onderwerpen dat weten we nu wel. En her scheelt ook nog eens vele, ja vele gelijkluidende reacties van Wappies en anderdsdenkende personen.

   1. TFE niname

    @ONE MAN ARMY oma015 Wacht effe........ direct ga jij nog beweren dat jij wel een leuk leven leidt?

   2. ONE MAN ARMY oma015

    Zet jij je laptop maar weer uit en ga iets leuks doen voor jezelf. Je hoeft het echt voor geen ènkele rat op te nemen.

  88. L A T I O N

   Geloof me Je lacht je kapot als je weet hoeveel belastingen weg worden gegooid...

   1. Anneke Riezebos

    Ik kan er niet om lachen. We moeten ook nog betalen voor de controle over de uitgaven i.c. de tweede kamer.

   2. Annemiek Boots

    @Raymond Hartmeijer maar wel betaald uit de geboortetrust , Hartmeijer

   3. Raymond Hartmeijer

    Ja, elke gemeente heeft tegenwoordig een leger aan communicatie-medewerkers en voorlichters, met een dik salaris. Totale onzin

  89. Your choice Επιλογή σου

   Miljoenen teveel betaald voor zinloze mondkapjes.... Het hysterische volk eiste toch per see zinloze mondkapjes?

   1. Ikke Ben

    Ja precies zelfs nu lopen ze er overal nog mee. Heb ze nooit op gehad en ga ook niet doen meer. Ken nu nog mensen die doodsbenauwd rondlopen voor het vermeende killervirus. Uiteraard wel roeptoeteren over dat anderen ze niet dragen. Aantal van deze gekkies al uit groepsapps gegooid. Waarschijnlijk CDA stemmers...

   2. Your choice Επιλογή σου

    @Anneke Riezebos Wanneef het volk niet oerstom zou zijn was het niet bang geworden. Ongetwijfeld zitten er ook aspecten bij van sociaal gewenst gedrag vertonen, de gutmensch uithangen, anderen de maat willen nemen, kijk ons eens in verbinding zijn een en kijk nou eens wat ik meemaak. Kortom, totaal gebrek aan zingeving en gevoel van eigenwaarde. Leegheid dus die dankzij de Corona hysterie door de regering werd gevuld.

   3. Anneke Riezebos

    Nadat het volk eerst doodsbang is gemaakt ja. Het is allemaal slim in elkaar gezet.

   4. Your choice Επιλογή σου

    @nico verheul Zoals de wetenschap al voor de aanschaf zei: mondkapjes werken sowieso niet. Hysterisch volkje eiste echter hun geloofsuitingen om te zien wie deugt en wie niet.

   5. nico verheul

    En ze deugen ook nog niet.

  90. Revolting Kittah

   De NPO zal tot het einde der dagen over dit klagen. Hoeveel geld verdwijnt wel niet in de zakken van productie maatschappijen die rond een bestaand programma zijn opgericht?

   1. Mark Blaauw

    @Dirty Harry 🤭

   2. G MG

    @Dirty Harry Daar hebben we ordinaire Harrie uit de achterstandswijk. Net wakker na alweer een lange nacht Schultenbräu op kosten van de werkende medemens. Eenzaam en alleen tussen de lege blikken.

   3. Dirty Harry

    @G MG Jij als eng rechts mannetje dat begaan is met mensen die bij de voedselbank lopen? Laat me nou niet lachen.

   4. Dirty Harry

    @Mark Blaauw Hij heeft zijn opblaaspop zelfs naar haar vernoemd schijnt het.

   5. Dirty Harry

    @G MG Ach gos.

  91. CHRIS ONRELAS

   Geweldig 💪👍🤪