Reconstructie: de onthullende telefoongesprekken van MH17-hoofdverdachte

Nieuwsuur

488K weergaven241

  Een van de hoofdverdachten in het MH17-proces was urenlang niet op de hoogte van het feit dat de separatisten in Oost-Oekraïne een Boeing hadden neergehaald. Ze dachten eerst dat het ging om een ‘Soesjka’, een gevechtsvliegtuig. Dat blijkt uit afgeluisterde telefoongesprekken van één van de hoofdverdachten in het onderzoek, Sergej Doebinski.
  Deze audiotapes heeft Nieuwsuur in handen. In totaal gaat het om duizenden telefoongesprekken die Doebinski voerde in de maanden juli en augustus 2014: voor, tijdens en na de ramp met vlucht MH17. Het geeft een gedetailleerd beeld van de rauwe werkelijkheid van de oorlog in Oost-Oekraïne.
  Het onderlinge wantrouwen wordt zo groot, dat de MH17-verdachten elkaar de huid vol schelden en zich geen raad weten met het wapen dat vlucht MH17 neerschoot.
  Bekijk hieronder onze reconstructie op basis van de afgeluisterde gesprekken.
  #MH17 #verdachten #audiotapes
  -----------------------------------------------------------------------------------
  Lees hier een uitgebreide reconstructie aan de hand van de Doebinski-tapes: nos.nl/l/2376245
  Meer lezen over de audiotapes en de verantwoording van ons onderzoek?
  Check: nos.nl/nieuwsuur/artikel/2376244-verantwoording-mh17-reconstructie-nieuwsuur.html
  Gert-Jan Dennekamp ging de afgelopen jaren veel naar Oekraïne, op zoek naar de MH17-verdachten: nlname.info/project/video/saS5zm2Vq9B6foE en belde ook bij ze aan: nlname.info/project/video/a3u8pXy0iLysip8

  Gepubliceerd op 25 dagen geleden

  Reacties

  1. Harm Van De Weide

   Waneer gaan Nederlandse politie even deze mensen aanhouden of word het weer bij verstek veroordeeld

  2. Alfred Ubels

   Boeven

  3. Nasir Hosseini

   Als het westen zich niet had bemoeid dan was er nooit een haard geweest in dat gebied en was dit ongeval ook nooit geweest!!! Met name de heer Timmermans toendertijd minister stond daar op het plein te demonstreren voor de vrijheid van Oekraïners. Als er door de hulp van het westen geen coupe was gepleegd , was dit nooit gebeurd!!! Vreselijk wat er gebeurd is.

  4. Yep Achternaam

   Zweden heeft erkend dat de PCR-test niet kan aantonen of iemand besmettelijk is. Het Zweedse RIVM Folkshälsomyndigheten schrijft op haar website: “De PCR-technologie die wordt gebruikt om virussen te detecteren, kan geen onderscheid maken tussen virussen die cellen kunnen besmetten en virussen die zijn geneutraliseerd door het immuunsysteem.” “Daarom kan deze test niet worden gebruikt om te bepalen of iemand besmettelijk is. Het RNA van virussen kan vaak weken (soms maanden) na de ziekte worden opgespoord, maar dat betekent niet dat je nog steeds besmettelijk bent,” aldus het instituut. Een persoon moet ook klachten hebben, zoals bijvoorbeeld koorts, om iets te kunnen zeggen over het risico op besmetting. Het testen van mensen zonder klachten is dus volkomen zinloos. Eerder oordeelde een Oostenrijkse rechtbank al dat de PCR-test ongeschikt is om besmettingen aan te tonen. Er werd toen gesproken van een ‘sensationeel vonnis’.

  5. Kenny Goedgaan

   poep in je hoofd ......................neem een ander in de maling

  6. Tano Korridi

   Geachte redactie, Voor een boek dat ik schrijf over het MH17-proces ontvang ik graag antwoord op de volgende vragen: * Nieuwsuur heeft gesprekken laten horen die zouden zijn onderschept door de Oekraïense geheime dienst SBU. In deze tijden van deep-fake heeft het mij verbaasd dat Nieuwsuur de inhoud daarvan volledig voor waar aanneemt. Ik begreep van Gert-Jan Dennekamp dat Nieuwsuur de taps niet technisch heeft laten onderzoeken op manipulaties. Mijn vraag is waarum dit niet is gebeurd en of Nieuwsuur van plan is dit alsnog te gaan doen. * Een door Gert-Jan Dennekamp geïnterviewde commandant Som heeft verklaad dat hij een gevechtsvliegtuig heeft gezien. Die verklaring is niet opgenomen in de uitzending van Nieuwsuur. Burgerjournalist Stefan Beck heeft Nieuwsuur om een reactie gevraagd, maar ik constateer dat hij geen duidelijk antwoord heeft gekregen. Vandaar opnieuw de vraag aan Nieuwsuur: Waarom heeft Nieuwsuur de verklaring van commandant Som weggelaten uit de uitzending? * Rudy Bouma heeft tegenstrijdige verklaringen afgelegd over foto's gemaakt in Donetsk ter controle van de veronderstelling dat daar een Buk-Telar heeft gestaan. In de ene tweet zegt hij dat hij de foto's zelf heeft gemaakt. In de andere tweet zegt hij dat hij ze heeft laten maken. Ik wil graag van hem weten: 1) Hoe verklaart hij de tegenstrijdigheid in zijn verklaringen? 2) Wie heeft de foto's gemaakt? 3) Hoe kwam hij zo snel tot de conclusie dat de foto van de Buk op Prospekt illicha in Donetsk was gemaakt? 4) Heeft hij daarover contact gehad met Bellingcat? 5) Hoe kwam hij zo snel aan foto's van de locatie? (c) Eric van de Beek

   1. Philip Groenewoude

    Wat blijft. De exploderende BUKraket die de 298 inzittenden van het MH17 vliegtuig doodde is afgeschoten door het in Oekraïne strijdende invasieleger van de Russische Federatie.

  7. Tano Korridi

   Dear editors, For a book I am writing about the MH17 process, I would like to receive answers to the following questions: * Nieuwsuur has reported conversations that have been intercepted by the Ukrainian secret service SBU. In these times of deep-fake, it has surprised me that Nieuwsuur fully accepts its content as true. I understood from Gert-Jan Dennekamp that Nieuwsuur did not have the taps technically examined for manipulations. My question is why this has not happened and whether Nieuwsuur intends to do this after all. * A commander Som interviewed by Gert-Jan Dennekamp has stated that he saw a fighter plane. That statement was not included in the Nieuwsuur broadcast. Citizen journalist Stefan Beck has asked Nieuwsuur for a response, but I conclude that he has not received a clear answer. Hence the question to Nieuwsuur again: Why did Nieuwsuur omit Commander Som's statement from the broadcast? * Rudy Bouma has made contradictory statements about photographs taken in Donetsk to verify the assumption that a Buk-Telar may have been there. In one tweet, he says that he took the photos himself. In the other tweet, he says he had them received. I would like to know from him: 1) How does he explain the contradiction in his statements? 2) Who took the photos? 3) How did he so quickly conclude that the photo of the Buk on Prospekt illicha in Donetsk was taken? 4) Has he been in contact with Bellingcat about this? 5) How did he get photos of the location so quickly? (c) Eric van de Beek

  8. niduoe stre

   Нихуя не понял, но было интересно.

  9. Nuarro Noir

   Старый скажет что-то типа - я в домике, это не считается. В обще на самом дели в стране полный капец, всю верхушку, все правительство можно смело лес валить отправлять. А некоторых, не будем показывать пальцем, можно расстрелять без суда и следствия, страна знает своих "героев" в лицо.

  10. Ajde Cao Music

   Waarom kopen jullie nep comments ?

  11. Ajde Cao Music

   😮😮😮

  12. Opaaq0

   Waarom is de foto van Poelatov in zwart-wit, terwijl hij het jongst van iedereen lijkt?

  13. Joanna

   очень хорошо, но хоть-бы русские субтитры пустили...конечно там понятно все, в переговорах, а вот что дядечка в очках говорит?

   1. S K

    Русские субтитры в настройках видео. Настройки/субтитры/перевести/русский.

  14. MAN Nia

   Is de onderste steen al boven?

   1. Philip Groenewoude

    Ja, hoor. Al jaren. Poetin is de 298voudige MH17moordenaar. Het was zijn raket.

  15. Zim Zimma

   Ik heb vernomen dat Gert Jan daar rondliep met een kruiwagen. Zo kon hij zichzelf en zijn enorme stalen ballen namelijk beter verplaatsen.

  16. Peter Blok

   Ik heb het idee dat de comments fake zijn

  17. Mark Vlasenko

   I'm always curious, why telling about MH17 they always forget about previous accidents. Russians hit another 14 aircraft items before they shot passenger plane. And Russians admitted that fact. But the 15th one they denied. And naïve westerners are still thinking: hm..... who could it be? s.wsj.net/public/resources/images/WO-AT108A_UKRAI_G_20140723171509.jpg And now we have continuation of the story. Russians are concentraining forces on the Ukrainian border. And nobody cares.... Until Russians kill another portion of 300 people. Even if they kill another 20000 Ukrainians.

  18. Mykyta Kravchenko

   TRUE!!!

  19. CrazyZombie1743

   Wacht dit is van een week geleden ik dacht een paar jaar

  20. bodoti qwiu

   Нихуя не понял, но было интересно.

  21. liberator

   Фашики-россияне, распространите это видео, среди жильцов вашего ЖЭКа(Упр. компании), как вы это любите!

  22. minij hooi

   5:50 A theme for Kjell - Prachtig nummer!

  23. Пелигрим

   Dat is de grootste leugen die ik ooit heb gehoord. telefoongesprekken. Ik vraag me af hoe hij deze gesprekken kreeg van Russische telefoonmaatschappijen die de Russische regering omzeilden. en zelfs het meest opvallende aan de gesprekken is duidelijk dat het goed gerepeteerd is. de video is bedoeld voor ongeschoolde mensen.

  24. Obe

   Putin is the killer

  25. Herman Schijf

   Lekker boven oorlogsgebied vliegen,dat kost minder dan om vliegen

   1. Philip Groenewoude

    Die 298 doden. Eigen schuld, dikke bult?

  26. mikin lirou

   Это благодаря закону Яровой там можно легко вытащить все телефонные разговоры?

  27. Roy van Beusekom

   Het was een straaljager die dat vliegtuig neerschoot

   1. Philip Groenewoude

    Nee, jôh. Hoe kom je daar nou bij?

  28. Onur Topuz

   Graag mensen van Bijlmer ramp zo herinneren. Arme mensen zijn vermoord door Israëlische piloot. Daarnaast heeft Nederland alles proberen te wissen. Vuile medemoordenaars. Putin en Israil hebben geen verschil

  29. Diesel smoke

   Journalist zijn en dan met russische of oekrainiers bemoeien.. is spelen met je leven.. goed staal journalisitiek dat wel

  30. Major Tom

   Now the guilty must be punished. Or Europe, when happen a nuclear strike on Kiev, express "concern" like always?

  31. Ask to seduce Miss

   очень хорошо, но хоть-бы русские субтитры пустили...конечно там понятно все, в переговорах, а вот что дядечка в очках говорит?

   1. Sultan Kamysbayev

    nlname.info/project/video/cYuw26eZaKmNcWg

  32. Robert Kamminga

   MH zeuventien

  33. Gerard van Eerden

   Goed onderzoek en duidelijke presentatie. Men heeft een BUK laten komen om vijandelijke vliegtuigen uit de Oekraïne uit de lucht te schieten. De vraag is natuurlijk hoe het komt dat er een passagiers vliegtuig uit de lucht is geschoten en natuurlijk waarom.

  34. guppo26

   Wel apart hoeveel bot accounts er reageren in de comments. En apart hoeveel er in het Russisch gereageerd word op een nederlandse video (maar dat valt nog wel te verklaren door de inhoud)

  35. Jw Poeschmann

   dit was toch al jaren geleden bekend alleen de berechting van de daders wordt belemmerd door putin

  36. RedaSkateboard

   Nieuwsuur. Ik ben blij dat jullie bestaan, als je vergelijkt met fakenews NOS en rotnieuws.

  37. Patriot

   Allemaal leugens van nieuwsuur

   1. Philip Groenewoude

    Ben jij een PoetinFascist?

  38. soinhu foitu

   Heel goed gemaakt, eigenlijk zou er van deze video nog een tweede online moeten komen met russische ondertiteling.

   1. Ask to seduce Miss

    reportage.

  39. uri9977

   😳

  40. Mohammed Al-Kaabi

   Als je deze video gelooft heb ik een brug in Londen voor je in de uitverkoop.

   1. Philip Groenewoude

    Toch, na jouw kanaal te hebben bekeken, schat ik dat jij wel duizend keer goedgeloviger bent dan ik.

  41. Mohammed Al-Kaabi

   Het Westerse verhaal is nep. Vertrouw de mainstream media en overheid niet.

   1. Philip Groenewoude

    Ik kies dit. Ik vertrouw jou niet.

  42. WhiteRabbit

   Je weet dat ze de waarheid vertellen wanneer ze je na 7 jaar nog steeds proberen te overtuigen van hun gelijk

   1. Philip Groenewoude

    @WhiteRabbit Ik weet het. Jij houdt van Poetin.

   2. WhiteRabbit

    @Philip Groenewoude Jij gelooft dat de Russische geheime dienst hem niet had kunnen doodmaken als ze wilden? Wat een kinderachtig wereldbeeld

   3. Philip Groenewoude

    @WhiteRabbit Poetin is een SchoftenDespoot. Momenteel is hij zijn belangrijkste politieke opponent aan het doodmartelen. Dat na een staatsmoordaanslag met zenuwgif. Een aanslag die Navalny op het nippertje heeft overleefd. Maar nu is hij ten dode opgeschreven, Poetin geniet ervan om de foltering zo lang mogelijk te laten duren. Poetin is geen held, hoe kom je er bij dat ik dat zou denken?

   4. WhiteRabbit

    @Philip Groenewoude Poetin is niet zo'n grote held als je misschien denkt maar goed. Het enige wat ik weet is dat het officiële verhaal onbewezen is.

   5. Philip Groenewoude

    @WhiteRabbit Doorgestoken kaart? En daar is de meerderheid van de nabestaanden van overtuigd? En Poetin is een toffe gast?

  43. Roynroller

   Россия - ПРЕСТУПНИК! Путин - убийца. Правильно его Байден назвал. Но кроме этого, он еще и ЛЖЕЦ! Знал ведь с самого начала, кто сбил Боинг, но ЛГАЛ!

  44. MH17 wat u nog niet zag, nu op mijn kanaal

   nlname.info/project/video/cXyqrJrVjJdurqM

   1. Philip Groenewoude

    @MH17 wat u nog niet zag, nu op mijn kanaal Ja, jôh Zegt dat wat over mij? En wat precies zegt dat over mij? Kan jij dat vertellen?

   2. MH17 wat u nog niet zag, nu op mijn kanaal

    @Philip Groenewoude Dat zegt ook wel iets over jouw , als je zonder onderzoek te doen op 18 juli al wist wie erachterzat.

   3. Philip Groenewoude

    @MH17 wat u nog niet zag, nu op mijn kanaal Ja, het stikt hier van de KremlinTrollen die leugenpropaganda rondstrooien. MH17-leugenaars, sinds 18 juli 2014 kan ik daar bijzonder slecht tegen.

   4. MH17 wat u nog niet zag, nu op mijn kanaal

    @Philip Groenewoude zei degene die bijna op elke reactie reageerd

   5. Philip Groenewoude

    @MH17 wat u nog niet zag, nu op mijn kanaal Wat origineel. De 'wat je zegt ben je zelf' truc. Het feit dat je 4 keer dezelfde link naar je eigen NLname maakseltje hier plaatst met elke keer dezelfde eigen reactie erbij maakt van jou een Troll.

  45. NightBird 707

   What was the role of the Chinese spy satellite who crossed the area at the moment the MH-17 Boeing was crossing Ukraine airspace? CPMIEC a Chinese defense company made already in 2011 a modern built version of the older Ex-Sovjet SA-11 Gadfy the one that was seen on the pictures. Check out the CPMIEC HQ-16/LY-78( export version). The missile launching system was the same as the original Russian one but only with longer pipes modern technology and with a range of 59.000 feet instead of the limited 30.000 ft target of a classic SA-11. The HQ-16 is a combined missile system of the SA-11 and the hypertechnological SA-17 Grizzly In 2014 Pakistan 🇵🇰 ordered that missile defense system but the million dollar question is why he has been deployed in Ukraine and were the Russian authorities responsible ? Or wad MH-17 a Chinese revenge of the destruction of the MH-370 were 14 Chinese citizens were killed...

  46. BobslagQpalu

   Onrust zaaier ze willen dat we door draaien en oorlog voeren #greedfall

  47. LeroyEngelgeer

   Lange Frans has left the chat

  48. S Rahmani Jamnani

   Mag ik vragen van welke partij/organisatie Nieuwsuur de tapes heeft ontvangen ?

  49. mijuo roui

   Хорошо, что это было опубликовано, но непонятно, почему только сейчас?

   1. Андрей Лапин

    всё очень просто. СБУ служба брехни украины опять села в лужу с феками для суда о Безлере. Теперь суд сливает записи на проверку, так как боится разоблачения очередного фейка, который может попасть в решение суда и его обнулить.

  50. H. Y.

   Leuke inspiratie van modern warfare 2

  51. Billi Bons

   Какая ложь!

  52. IAM FROM THE NETHERLANDS

   Ah word geen tyfus gedaan man 2014 ofzo was dit gebeurt? Zwak is de Europese uni zo lang moeten duren

   1. Philip Groenewoude

    IAM FROM THE NETHERLANDS IAM FROM THE NETHERLANDS Lijkt mij stug.

  53. A’DAM

   Ik ben een goede collega verloren, ik zal het altijd blijven volgen. Ga zo door Nieuwsuur!

  54. JAY

   We hadden toch rond die tijd trammelant met rusland... Daar is je "antwoord" ;)

   1. Herb

    Geen kut gelooft wat hier “zomaar” op een harde schijf staat. Blij zijn dat er zoveel onschuldigen dood zijn? Jij wel.

  55. Soinas Doyi

   Спасибо за работу!

  56. oznn

   Wat een bullshit deze mh17

  57. Connie De Laat

   U

  58. Heinz Heko

   Wie heeft de opsplitsing van de ukraine veroorzaakt in de eerste plaats? Wie heeft geholpen, en zelfs financieel gefaciliteerd om een zittende democratische President Yanocovitch weg te jagen omdat deze pro Rissisch was? Waar alles ten oosten van de Dnjepr pro russisch is, Russisch praat en hun taal af ging pakken? Probeer dat eens in België? De Marxistische Europese expansie “Unie”!!! DAAR ligt de oorzaak en gevolg, in Brussel!!

   1. Philip Groenewoude

    Oekraïne en België? Appels en Peren!

  59. bssni touir

   Interessante manier van ondertitelen wel. Goed onderzoek, informatief! Hoop dat er voor de nabestaande toch nog het e.e.a. aan verduidelijking kan komen.

  60. Kaniel Outis

   Journalistiek van de bovenste plank. 💯☝🏼👏🏻

  61. Jorik De Leeuw

   Als die debiel nou eens wist dat hij zichzelf kon storen. Hmmm

  62. Jorik De Leeuw

   Ik heb 37.473 russen in de kast. Hoeveel heb jij er?

  63. CE-22

   MH17 🔄 MH370 !!! DO YOUR FCKNG RESEARCH! SITES DIE BEWIJZEN PLAATSEN MET FOTOS VAN DE NEPPE NAGEMAAKTE WRAKSTUKKEN WORDEN VERWIJDERD! AMERIKA HEEFT OEKRAÏNE GEBRUIKT OM EEN OORLOG UIT TE LOKKEN MET RUSLAND. WANT DAT WILLEN ZE... TERING BILDERBERG/SKULL&BONES

   1. Philip Groenewoude

    @CE-22 Duidelijk. Jij bent een KremlinTroll.

   2. CE-22

    Rusland heeft btw allang al een vernieuws beter buk raket systeem. Het oude buk raket waarmee zou zijn geschoten heeft oekraine al jaren geleden overgekocht.. skere honden

  64. Martijn

   Sprakeloos, ik ben ontroerd door de doorzettingskracht

  65. Rishendrick Koeiman

   Zaazl

  66. Edward

   Als de pro-Russische separatisten zeggen dat zij een Oekraïns vliegtuig hebben neergeschoten moeten daar toch ook wrakstukken van zijn gevonden?

  67. Oome Willem

   En brengt al deze gesprekken al die dode mensen terug nee dit is gewoon politiek

  68. irastorm 007

   По этим переговорам суд уже признал их монтажом из разных источников. Безлер дал показания и его признали невиновным.

   1. beedsj roiue

    Хорошо, что это было опубликовано, но непонятно, почему только сейчас?

  69. Tano Korridi

   Боже, какой тупой фейк СБУ слила этим пропагандонам! Hector Reban в твиттере не оставил и камня на камне от этой нарезки из разных разговоров в разные даты с разными собеседниками про разные самолеты. Пешите исчо.

   1. Tano Korridi

    @Main "выфсёврети выфсёврети вывсёврети". Вот и весь ваш набор.

   2. Main

    ​@Tano Korridi "выфсеврёти"- это же про россиян обычно говорят. Вам уже и расследование организовали и суд начался, а вы все повторяете мантру "выфсеврёти". И параллельно сами продолжаете врать.

   3. Tano Korridi

    @Main //не повторной// ахаха, а была первая?

   4. Tano Korridi

    @Main кроме "выфсеврёти" аргументов больше нет?

   5. Main

    @Tano Korridi приведите мое утверждение, я ничего не утверждал, вы и так смогли наврать. Приведите в каком месте на последнем заседании было отказано в проведение экспертизы (не повторной, а вообще), цитату, таймкод, на выше усмотрение.

  70. Alexandr Sivkov

   Как то многое не стыкуется. Идеальное качество звука. Матерящийся Гиркин. Кто в это поверит?

   1. Alexandr Sivkov

    Здесь - нет.

   2. Tano Korridi

    @Alexandr Sivkov поделитесь?

   3. Alexandr Sivkov

    @Tano Korridi я для себя давно сделал выводы, тк внимательно следил за информацией непосредственно в 14 году. Но он не понравится обеим сторонам.

   4. Tano Korridi

    Читайте Hector Reban в твиттере, это все склейка, нарезка и монтаж разных разговоров, разных дат про разные самолеты. Как и с "записями Безлера", короче.

  71. Erik Visser

   Nou Nederland vergiftig even die idioten

  72. foopyu nooui

   Дякую!

  73. mvn.sar

   Видос для иностранцев

  74. Vic

   Die sirgay lijkt echt op een fucking kleuter

  75. Viktor Mir

   please Russian translation

  76. Kwarkusmodius

   Ik vond het altijd al raar dat Oekraïne bij de Europese unie kon komen. Ook na dit probleem met Rusland. Ik blijf erbij dat de luchtvaart een grove fout heeft gemaakt door over een oorlogsgebied te vliegen. Ik blijf Oekraïne verdenken van het probleem. Ik denk ook dat het een kat en muis spel is geweest en het alle ergste wat er maar kan gebeuren is dat er dan onschuldige burgers zijn vermoord. Of het nou een ongeluk is geweest of niet, hoop ik dat de onderste steen boven water komt! Heel veel sterkte voor de slachtoffers. Hopelijk krijgen ze gerechtigheid maar in deze wereld kijk ik nergens meer raar van op als het niet gebeurd.

  77. Yellow Bird

   260 Rusians dislike this video.

  78. Маке Азберген

   Russia nazi

  79. Frankie Says

   Ik heb zelden zo'n lulverhaal gehoord als dit. Elke keer wordt er wel weer iets bedacht om het 'verhaal' van de BUK raket te ondersteunen terwijl de BBC ter plekke was op de dag van het 'ongeluk' en uit de monden van de dorpsbewoners optekende dat het een straaljager van de Oekrainse luchtmacht was die MH17 uit de lucht schoot. De beelden hiervan zijn alleen nog op Bitchute terug te vinden. 'deleted BBC MH17' De reden waarom Omzigt zoveel gedoe kreeg met zijn getuige daarvan. 1 ding weet ik 100% zeker. De waarheid komt boven tafel en koppen gaan rollen!

   1. Frankie Says

    @Philip Groenewoude Alle politieke wereldleiders want ze zitten allemaal in deze 'con game'

   2. Philip Groenewoude

    "De waarheid komt boven tafel en koppen gaan rollen!" De kop van Poetin gaat rollen. Een aangename gedachte.

  80. Jeffrey Zanoni

   Er missen een hele hoop stukjes in deze aflevering. Komt er een vervolg met het gehele plaatje? Ik mis de 2 vliegruigen die in zelfse vluchtroute worden gebracht en 1 zijn transponder uit zet. De lijken die een sterke formaldahyde geur hadden. De autosporen nog voordat her onderzoek en opruimen was begonnen, ondanks het verlaten gebied. En zo waren er nog meer verdachte omstandigheden. Een journalist heeft de beelden uitgelekt waarin dit allemaal aan bod komt

   1. Philip Groenewoude

    @Jeffrey Zanoni Gelul. Uit welk land komt jouw paspoort?

   2. Jeffrey Zanoni

    ​@Philip Groenewoude Dan heb je niet goed opgelet in deze aflevering. De soldaten vertellen hetzelfde verhaal als dat het puin liet zien; een jet heeft het vliegtuig beschoten en waarschijnlijk neergeschoten. Media vertellen er niets over. Ook dat wordt niet onderzocht en niet breed gedragen in de media. Het resultaat blijft hetzelfde, maar het is belangrijk om de volledige waarheid boven tafel te krijgen. Ook het feit dat de onderzoekscommissie tegengewerkt is vraagt om een stevige aanpak om toch het hele verhaal boven water te krijgen. Het riedeltje waar Rusland altijd de schuldige is vind ik wat eenzijdig en kortzichtig.

   3. Philip Groenewoude

    Ach, verhaaltjes. Wat blijft. Het op 10 km.hoogte vliegende MH17 toestel is neergestort omdat er dichtbij een Russische raket explodeerde die afkomstig was van het op de grond strijdende invasieleger van de Russische Federatie . Alle 298 inzittenden komen om het leven. Hoofddader van deze massamoord is Poetin. Het was zijn oorlog, het was zijn BUKraket.

  81. Arkady Sladkoff

   Russia intervenes in the fighting. Russia has political influence over the separatists. Does the one he fucking bear at all? What separatists, what influence? These are Russian troops without identification marks. Management directly from Moscow

  82. Аня Цыля

   Сделайте, пожалуйста, субтитры на русском языке

  83. Peter Van den Berg

   Voor het gemak zeker even vergeten dat de BUK-TELAR op de animatie film van het JIT in werkelijkheid op die foto precies de andere kant op reed? Bij 04:41 van die uitleg zie je dat de dikke dieselwalm rechts, dus uit de achterkant van het voertuig geblazen wordt. Het voertuig rijdt in werkelijkheid dus van rechts naar links door het beeld. Tevens staat het voertuig op de achterste rijbaan wat de baan voor rechts naar links in beeld is. En niet te vergeten zie je de schuine kant van het onderstel van de BUK-TELAR aan de rechter kant, wat inhoud dat het voertuig van rechts naar links in beeld rijdt. Het JIT beweert echter in hun zelfgemaakte animatie dat de BUK-TELAR van links naar rechts heeft gereden en verzint daarbij een complete rit die kennelijk nooit heeft plaats kunnen vinden omdat een BUK-TELAR in werkelijkheid niet kilometers lang achteruit kan rijden op de openbare weg. De chauffeur van een BUK-TELAR heeft geen zicht op wat er zich achter zijn voertuig bevind. Bij achteruit manoeuvreren staat er een collega buiten het voertuig aanwijzingen te geven. Het is dus niet mogelijk om blind kilometers achteruit te hebben gereden. Onze Bellingcat en het JIT hebben tegen het volk aantoonbaar gelogen. Bron: nlname.info/project/video/i56cyIObgqifknE Bij 04:41 foto BUK-TELAR.

   1. Philip Groenewoude

    @Peter Van den Berg Geniet er maar lekker van, van deze 'overwinning'.

   2. Peter Van den Berg

    @Philip Groenewoude Nou niet echt. Jij reageert immers nog steeds. 🤗

   3. Philip Groenewoude

    @Peter Van den Berg Jouw herhaaldelijk geplaatste MH17 desinformatie, jouw pro-Poetin leugenpraatjes van NLname verwijderd? Scheelt mij weer tijd en energie.

   4. Peter Van den Berg

    @Philip Groenewoude Vijf pogingen gedaan om de lijst met bronvermelding van getuigen te plaatsen. Vijf keer verwijderd. Kijk Philip. Dat is nou desinformatie. Desinformatie door Censuur. Foxwild wordt je er van!😡🤮

   5. Philip Groenewoude

    @Peter Van den Berg schreef: "En wat ook blijft zijn de honderden ooggetuigen die op video verklaart hebben twee gevechtsvliegtuigen te hebben gezien op het moment dat de MH17 naar beneden kwam." Desinformatie!

  84. W JJ

   it is sad that people believe everything the mainstream media says conversations have been researched and put together just like image-matrial belingcat

  85. NotMadAtcha

   Kijk dit soort nieuws hebben we op tv nodig!

  86. Георгий Ананьев

   Грустно все это в правительствах постсоветских стран сидят трусы. Правда к сожалению не только в постсоветских (но в них исключительные)... З.Ы. Трусы, в том смысле, что они боятся признать ошибки.

  87. odessaRoads

   It is sad that so many innocent people died because someone wants to show his muscles and play in war. How Russians easily give such weapons to another country territory to kill other people that they call brothers. Why this world allows such people live and young kids in plane should die with scary death 😭😭

  88. Jack Daniel

   Russia sponsors terrorists

  89. john te Meerman

   Gaan ze rutte. En Alexander arresteren

  90. Jujuj

   OCTANS(OCTA), IS THE NEW SAFEMOON

  91. Faar Amsterdam

   Nieuws uur komt altijd met real content, naar waarheid verteld en bovenal altijd een goede research en nice gemonteerd!! Keep up the good work.

   1. T dehaan

    nlname.info/project/video/kW_SmKi2pdqpqGA&feature=emb_title Ja maar het belangrijkste wordt weggelaten door Nieuwsuur..

  92. Shawn Chickering

   Mensen beseffen echt niet hoe deze wereld werkt

  93. Фрол Медвепут

   Good job, guys! Many thanks from Ukraine!

  94. Collin Bosch

   9:39 : blyat betekent geen kanker zooi . Blyat betekent neuken

  95. Only the truth Nothing but the truth

   de eigenaar van de vliegtuig zegt niet voor niets dat het een politieke showproces is!!! Waarom accepteer jij dat niet. Ik ben noch Rus of noch Oekraïniër, waarheidsvinding voor de onschuldige slachtoffers in de MH17 is het minste wat we kunnen doen. De CIA en MI6 spelen een heel heel smerig spel op de wereldtoneel. Kijk maar wat ze in Irak, Syrië, Libië enz. gedaan hebben!!! Bij het beëindigen van de koude oorlog beloofde de president van Amerika, Bush senior, dat de Navo niet zou opschuiven naar het oosten!! Nato is wel inmiddels opschoven naar het oosten , waarvoor?? Wie bedreigd wie??? Het westen bedreigd Rusland!! Msm liegt ons altijd voor. We worden al één jaar gegijzeld om corona, ik hoor nergens kritische media!! Ze hebben zich geprostitueerd aan de macht!!!

   1. Philip Groenewoude

    @Only the truth Nothing but the truth KT!

   2. Only the truth Nothing but the truth

    @Philip Groenewoude Ik ben onafankelijk Jij bent een trol van de Nato. Beter gezegd jij hebt jouw geweten aan de kant gezet om de Nato plezieren voor paar centen.

   3. Philip Groenewoude

    @Only the truth Nothing but the truth Duidelijk. Jij bent een KremlinTroll (KT)!

   4. Only the truth Nothing but the truth

    @Philip Groenewoude Ik verdoe mijn tijd met jou, jij hebt ongeacht wat dan ook één doel: Rusland belasteren. Jochie, zonder Rusland sprak jij nu frans, wie versloeg Napoleon? Zonder Rusland sprak jij nu duits, Rusland heeft de aller grootste offers gebracht om Hitler op de knieën te krijgen. Maar dit allemaal ontstijgt jouw niveau!!! Nato heeft heel veeeeeel bloed aan haar handen: Afghanistan, Libië, Irak, Syrië......

   5. Philip Groenewoude

    @Only the truth Nothing but the truth KremlinTroll!

  96. NeuronNV

   🤣🤣🤣🤣

  97. The Black Hand

   All this is not new. The Dutch make it look like as it is new. In the first few days after the Boeing went down the German Secret Service brought tapes out. But the Dutch wouldn't listen and started there own investigation. Because denying lots of evidence their investigation took unnecessary years. They must be a shamed!

   1. Anciety

    Holland should be shamed of a lot of things! Stupid sheep country

  98. Jeff Jefferson

   Het komt door de luchtvaart maatschappij die vliegen over oorlogsgebied toelaat. Ze hadden beter moeten weten. Wie uiteindelijk het uit de lucht schoot zal me wat. Ik neem die lui niet kwalijk dat ze iets uit de lucht schieten (al hebben ze het gedaan of niet). Wat ik overigens raar vind is dat ze die BUK weg halen want ze zullen waarschijnlijk nog steeds vanuit de lucht aangevallen worden. Maar goed, ze willen in ieder geval niet hebben dat zij er voor aangekeken worden. Dan nog, als ik die seperatisten/Russen was zou ik gewoon die BUK laten staan en nog meer materieel halen. Maargoed, ik ben van geen partij natuurlijk. En ik zit gewoon hier. Maar toch, om die steeds maar naar die Russen te wijzen levert niets op. Sterker nog er is economische schade ontstaan omdat wij geen export kwijt konden aan ze. En een bekoelde relatie. Het is aan de luchtvaart autoriteiten om er voor te zorgen dat het gebied waar overheen wordt gevlogen veilig is. Dus als er naar iemand gewezen moet worden zijn zij het wel. Verder is het totaal geen zaak van Nederland wat er gebeurd in Ukraine, slecht een strategisch belang tegenover Rusland. Rusland die begrijpelijk al die toenadering die Ukraine zoekt bij NATO totaal niet fijn vindt. Als er al wat gebeurd dan is het waarschijnlijk Rusland die die twee provincies in oost Ukraine annexeerd. Verder zullen ze alles weg willen schieten wat op ze af komt. Ik verwacht geen 3e wereld oorlog zolang ze niet op andere plekken Rusland binnen vallen. Veel plezier allemaal, dat kan, maar dan moet je wel goed nadenken waar je de vliegtuigen over heen laat vliegen. Ik heb geen zin in bommen op mn kop hier, dus doe wat je doet, maar blijf lekker weg bij mij. Wie het ook is... Groeten, Jeff

   1. Philip Groenewoude

    @Jeff Jefferson L*L.

   2. Jeff Jefferson

    @Philip Groenewoude Ik zal jou is uit de lucht schieten... Het is de luchtvaartautoriteit die schuldig is. Als jij een gymzaal in loopt waar iedereen druk zit de spelen met ballen moet je niet raar staan kijken als je met een bal wordt geraakt.. Groeten, Jeff

   3. Philip Groenewoude

    @Jeff Jefferson Lul!

   4. Jeff Jefferson

    ​@Philip Groenewoude Ja je kan wel met de meute meepraten, maar dan ben je gewoon een zombie. Je moet kijken naar wie de eindverantwoordelijke is. En dat is volgens mij de luchtvaartautoriteit. Zij gaven immers toestemming om daar te gaan vliegen. Ze hadden beter moeten weten. Ik vind het zelfs logisch dat de rebellen luchtafweer hebben gehaald om op grote hoogten te kunnen raken. Dat er vervolgens een boeing wordt neergehaald... Tja. En wie het is geweest tja.. Maargoed. De luchtvaartautoriteit dus. Maar daar hoor je niemand over. Iran haalde zelf ook een boeing naar beneden. Zij schoten zelf omdat ze dachten dat het wat anders was. Dat laat maar weer zien dat het zomaar kan gebeuren. En dus vind ik het niet kwalijk dat de lui die hebben geschoten dat hebben gedaan. Was het de BUK, nouja ze zeggen bewijs te hebben. Maargoed, als ze al meteen in de hoek gaan staan met we wijzen naar Rusland en niet naar de luchtvaartautoriteit die toestemming gaf om te vliegen. Moet ik dan de bevindingen met "een korrel zout nemen"?? Daar komt ook nog een keer bij, ook al is die BUK gehaald. Stel die BUK heeft het gedaan, dan is het dus de persoon die schoot met de BUK en misschien het team van de radar. En dus niet de personen die de BUK hebben gehaald om hun troepen te verdedigen. Je kan er ook niet aan afleiden dat de BUK was gehaald met de bedoeling om een boeing uit de lucht te halen. Dat ze verder geen zin hebben in een rechtzaak snap ik ook wel. En eerlijk berecht worden door een land die er al zo tegenover staat. Dat kan je ook vergeten (toch?? (dat zal er wel gedacht worden)), naast alle tijdverspilling die het meebrengt. Iedereen weet wel dat er een boeing is neergegaan. En dat is al allemaal "erg" genoeg. Daarmee is eigenlijk alles opgelost. En dat er vervolgens zo een heksenjacht op gang komt en allerlei sancties is gewoon "oorlog voeren met Moskou". Ga maar kijken wie er ging over het vrijgeven van dat luchtruim boven Ukraine. Dat is je schurk die je zoekt. En die zal waarschijnlijk weg komen met: Dit was naief van me en sorry... Verder niets. Dat dus. Groeten, Jeff

   5. Philip Groenewoude

    "Wie uiteindelijk het uit de lucht schoot zal me wat." Lul!

  99. Odytje

   2 weken voordat vlucht HM17 werd neergeschoten. Was er een Oekraïens transportvliegtuig op 7km hoogte neergeschoten!!! Die gene die besloten om het luchtruim open te houden voor burgerluchtvaart worden niet vervolgt!

   1. Odytje

    @Philip Groenewoude : Wie wil weten wat er in de EU gaande is betreft Anti Corona demonstraties. Moet anno nu de Russische media van Putin volgen. Onze media zwijgt! Die Russen die de raket hebben afgevuurd. Zijn net zo schuldig als de managers die besloten het luchtruim open te houden boven een OORLOGSGEBIED! Op 7km hoogte een transportvliegtuig neerhalen. En dan burgerluchtvaart op 10km laten doorvliegen. Onder het mom van. Dat is veilig?????? Ga jij maar fijn mee met de haat vd EU richting Rusland. Trump Putin collusion. Whahahahaha! Linkse dombo’s!

   2. Philip Groenewoude

    De hoofddader, de 298voudige moordenaar Poetin verdient het meer om vervolgd te worden. Wedden dat jij, Poetinvriendje dus, het daar niet mee eens bent?

  100. Vincent

   Waarom is iedereen Russisch in de comments?

   1. Станислав К

    Мы все ненавидим Путина, и ждем от Вас помощи в борьбе с ним!

   2. S K

    Omdat dit een beschuldiging is tegen Rusland.