TERUGKIJKEN: Notulendebat over 'sensibiliseren' en informatieplicht aan de Kamer

NOS

181K weergaven210

  De Tweede Kamer debatteert vandaag over de openbaar gemaakte notulen van de ministerraad. Normaal blijven die 25 jaar geheim, maar de stukken werden maandag naar buiten gebracht. Het gaat onder meer over het 'sensibiliseren' van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt en het informeren van de kamer, dat nog wel eens mis wil gaan.

  Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlname.info  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag een video waarin Winfried Baijens Achter de headlines gaat en in de verhalen duikt van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen .

  Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlname.info

  ► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: youtube_reacties@nos.nl.

  ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLname, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.

  ► VOLG ONS HIER:
  www.nos.nl | Instagram: nos | Twitter: NOS | Facebook: nos/

  Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK
  Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7

  Reacties

  1. MrClazina

   CDA CORUPT DEMONISCH AFVAL

  2. ricardo da stico

   🤮 dat die lui ebola krijgen . Een echt virus . Of laat isis die lui aanpakken. 🙏

  3. U tube fun

   Wegkijkers kabinetten aangevoerd door de grote wegkletsmijer!

  4. FELICIA OEDIT

   @

  5. Rob Braams

   Met zo'n overheid hebben we wel 1000 ombudsman,en Kassa programma's nodig!!!!

  6. Frans Schepens

   Dat doen ze al jaren. Liegen totdat het uitkomt. En dan zien ze wel.

  7. B van der V

   En zo hebben we weer de normale komedie gehad van een parlement dat toestaat dat een kabinet dat moest opstappen vanwege de misdaden die het tegenover het volk heeft begaan, de medische apartheidsstaat kan installeren, zelfs in demissionaire toestand. De criminelen die alleen al door de toeslagenaffaire tienduizenden levens hebben verwoest kunnen dit doen alsof er nooit iets is gebeurd.

  8. vbddfy euuyt

   Regering nu aangeklaagd bij internationaal strafhof

  9. Mirjana Gvozdenac

   Dhr.Wilders top top top gezegd

  10. Mirjana Gvozdenac

   Llilian top top 👍👏

  11. Elle Basi

   bah. wat een corrupte rijke ballenclub

   1. vbddfy euuyt

    toneelstuk.

  12. Fabian van der Knaap

   11:05:28 "Dan beloven we een dooie mus" Gesproken als een ware Koolmees...

   1. Elle Basi

    😂👍

  13. Skorpion

   Segers kan ook maar beter opnokken. Die interruptie tijdens betoog van van Haga is gewoon te zielig voor woorden, f*cking hell ey man.

  14. yasio bolo

   WTF...

  15. Rob Braams

   Regering nu aangeklaagd bij internationaal strafhof

  16. Rob Braams

   Tijd om met 2 miljoen Koffie te gaan drinken op het binnenhof,misschien?

  17. Richard Vledderman

   Marijnissen verdient meer

  18. Wappie Tam tam

   Ik begrijp niet dat men niet ziet wat er gebeurt in Den Haag, er worden allerlei wetswijzigingen doorgevoerd door het kabinet, om een “pandemie “ te bestrijden hoef je niet zulke wijzigingen door te voeren, dit heeft te maken met het verkrijgen van totale macht, en niets met een virus, mensen kijk verder dan je neus lang is. We gaan 100% een dictatuur tegemoet alles wijst er op.

   1. yasio bolo

    Het hele debat is via Debatdirect of Debatgemist terug te zien.

  19. Linda Taal

   Fijn debat. Dank! Dit geeft mijn vertrouwen een boost. Was erg diep weg gezakt afgelopen maanden en dat is niet prettig... Ik merk dat als zoiets in de openbaarheid wordt gebracht en er eerlijke en scherpe debatten gevoerd dat zeker helpt in mijn vertrouwen in de politiek en mijn binding met Nederland. De opstelling van beide partijen is ook prettig: het kabinet die gedegen toelichting geeft over de situatie, reflecteert met oog op verbeteringen, en de oppositie die scherpe vragen stelt maar inhoudelijk blijft en niet vooral (persoonlijke) aantijgeringen doet. Verder natuurlijk zeer choquerend dat besloten wordt dat de dwangvorderingen doorgaan op basis van precedentwerking, mislopen van belastinginkomsten en de arbeidsintensiviteit van de uitvoering. Het is goed mis met de houding ten opzichte van de 'burger' van de mensen die deze 'fraudejacht' hebben ontwikkeld en uitgevoerd. Daar heeft de Belastingsdienst en andere overheidsinstanties wat goede mensen voor nodig om deze cultuur om te buigen.

   1. Frans Schepens

    Er komen geen verbeteringen. Ze blijven liegen. Want dezelfde corrupte club is weer trug

  20. A R T

   Maakt niet uit welke Minister er aangesproken wordt van de Regering over het kindertoeslag debacle, men blijft keihard uit alle macht verdedigen dat dit een aaneenschakeling van foutjes is geweest. Maar wat in feite een doelgerichte actie van de belastingdienst is geweest om deze grote groep mensen (35.000) simpelweg tot crimineel te bestempelen en dit zolang mogelijk tegen beter weten in gestand te houden. Rutte en de hele Ministerraad wisten exact wat er heeft gespeeld en hoe het Kabinet heeft geprobeerd om deze verderfelijke houding van de Staat in de doofpot te stoppen. Niks foutjes , niks niet zo gewild, niks miscommunicatie, niks misgegaan, niks naar eer en geweten gelogen, niks selectief geheugen, niks volgens de wet, niks goede mensen bij de belastingdienst, niks menselijkheid het was gewoon een doelbewuste verachtelijke actie van de Staat tegen zijn burgers. Hier heeft de Staat zijn eigenlijke ware gezicht getoond , namelijk 1 groot ambtelijk orgaan die er zeker niet is voor de Nederlandse burger maar alleen het belang van het Koninkrijk der Nederlanden dient. Let wel dit was niet de eerste keer dat de Belastingdienst zijn boekje te buiten gaat maar wel de eerste keer dat dit zo duidelijk tentoon is gespreid. Het liegen is een algemeen goed geworden en dit maar als normaal gedrag geaccepteert dient te worden. Minister Hoekstra gaf in zijn spreekbeurt precies aan wat het onderliggend probleem is , Minister Hoekstra verkondigde dat hij in dienst van de Kroon staat, net zoals de gehele Regering de Kroon dient en dus niet het belang van de Nederlandse burger voorstaat. Het kan niet duidelijker gesteld worden.

   1. Elle Basi

    het is om te huilen

   2. bcvbb hyui

    Nou valt het natuurlijk ook niet mee om iets recht te lullen wat niet recht te lullen is.

  21. Sam W

   Wat gebeurd er als politici de wet overtreden? Gaan we het dan hebben over de interpetatie van de wet..

   1. Elle Basi

    waarschijnlijk wel ja... :'(

   2. bcvbb hyui

    Rutte regering zijn allemaal kurpt en criminelen is tijd dat hij weg moet met zijn cabinet.....

  22. bcvbb hyui

   2e and the other

  23. G. de Jong

   Poppenkast

  24. Mr Yellow

   Maakt echt niet uit wat voor Zebra kloffie mevrouw Simons draagt, haar onzinnige kop voegt niets van waarde toe. Ga lekker naar Amerika met je ongegronde apartheit-complot theorieën.

   1. Elle Basi

    trol alert

  25. Stef Willemse

   De oppositie kan schreeuwen wat zij willen maar hebben geen inbreng. Elke oppositie partij houdt betogen vol met waarheden, terechte bekritiseringen en uitingen van wantrouwen. Maar de coalitie laat al zien door het wegkijken naar papieren, en het kijken naar de telefoon, dat zij hier de macht hebben. Zij hoeven niet te luisteren naar wat anderen te zeggen hebben. Eigenlijk hoeven zij nieteens te antwoorden om zichzelf te verantwoorden, maar doen ze dat nog uit beleefdheid om het beeld te creëren dat er nog een werkende democratie is. Als ze vandaag zeggen dat ze vanaf nu gewoon doen wat ze willen en dat de rest mag stikken, is er niemand die er iets tegen kan doen. Want dat is wat hier in essentie al gebeurd en daarvoor zijn de moties al voor uit de kast gehaald zonder enig effect. Besef dat maar even. Wat we hier zien is een democratisch toneelstuk.

   1. bcvbb hyui

    op rote met Rutte

  26. Major Performance

   Oprutte

  27. Sam W

   Waar is Arib? Van welke partij is die nieuwe? Mag het gesprek wel wat minder sturen...

   1. Sam W

    @jan aarts Dat komt ze wel lekker uit zeg.

   2. jan aarts

    zij is van ? je raad het al d66

  28. Abraham Dieperink

   Tijdens dit gezeik kan je ook net zo goed Laren zuid opzetten op spotify

  29. MP Gabriel

   Nou liegen liegen en nog eens liegen isbij god genade kan niet bevaten dat dit nog kan en dat je gewtern gaat knagen en zolang opeen lopon de baan zet maar dat kom laten een keer uit wat je weet je krijg er problemen mee ook de toeslagen in 1996 kinderkorting heffing korting ja wat een tijd belasting dienst🕍🛤🛤⛪️⛩🎎🏮🔮✝️🕎♌️🇮🇱🇳🇱

  30. Briktu Lucy

   🍙🍘🍱🌹💖💗💓♋️🏴🏳🏁♓💎 *God toonde Zijn liefde aan ons door Zijn Zoon Jezus Christus, die gestorven en opgestaan ​​uit de dood Geef ons het eeuwige leven te verzenden.* *Hij beloofde ook om je lichaam te genezen.* *(kijk omhoog naar de lucht en vraag het hem)*

   1. Elle Basi

    En wist je ook dat Jezus zichzelf helemaal niet zag als "de zoon van God"? Dat hebben wij er later van gemaakt. Jezus was een mens. Een heel bijzonder mens. Maar een mens desalniettemin.

   2. Elle Basi

    wist je dat Jezus hasjies gebruikte om mensen te genezen? In die tijd was dat helemaal niet vreemd.

  31. Georg johan Offerbeek-de beer-van Trappen

   Opstappen rutte kaag Hoekstra

  32. Florita

   Het hele debat is via Debatdirect of Debatgemist terug te zien.

  33. Vic Hermans

   Wat beschamende vertoning. Corruptie ten top.

  34. Esdege Reigersdaal

   Vvd GroenLinks hoekstra is luek

  35. Black Moon

   Rutte regering zijn allemaal kurpt en criminelen is tijd dat hij weg moet met zijn cabinet.....

  36. jos

   Kan Sophie Hermans niet met een schepje in de zandbak gaan zitten i.p.v. de 2e kamer? Totaal niet capabel om een debat te voeren. Ze heeft al verloren voordat ze wat zegt. Nou valt het natuurlijk ook niet mee om iets recht te lullen wat niet recht te lullen is.

   1. anne251611

    Ik kan me ook niet voorstellen dat ze bij de VVD hier blij mee zijn. Het ziet en voelt ongemakkelijk/ onzeker.. ze geeft nul antwoord. Tja Klaas dijkhof opvolgen is niet gemakkelijk maar deze vrouw neerzetten is niet het beste voor de VVD fractie

  37. Rogier

   Weet iemand waar de rest van dit debat is te vinden en de uitkomst ervan ? Bijna 12 uur debat en dan word het opeens afgekapt en ik heb moeite met het vervolg te vinden.

   1. Rogier

    @Sam W Dank je wel

   2. Sam W

    Debatgemist

  38. Rachid Van meer

   Dogecoin to the moon🌛💯

  39. What Els

   Laat je niet afleiden door de notulen.. de test plicht wordt er zo doorheen gefietst terwijl iedereen spreekt over andere zaken waaronder deze notulen.

   1. Sam W

    Waar staat dat?

  40. afsdf asddsa

   op rote met Rutte

   1. Sam W

    Op Rutte! 🙃

   2. Johann Adam Weishaupt

    op rote met speling

  41. Timothy

   Rutte is nog machtiger dan Jesus. Jesus stond 1 keer op uit de dood echter Rutte kan kennelijk oneindig politiek sterven en wederopstaan. VVD weg ermee zou ik zeggen en ik ben 20 jaar VVD stemmer geweest. Moet je als burger eens proberen bijwijs achterhouden, obstructie van de rechtsgang heet dat vervolgen zou ik zeggen.

   1. Elle Basi

    nou gelukkig ben je er na 20 jaar van terug gekomen, vvders zijn de NSBers van nu

  42. A A

   Media=virus!

  43. Jesse TH

   Een hoop gelul om niks. Er verandert toch geen hol.

  44. niek kosters

   2 x Liegen zou ontslag moeten betekenen! Meedoen aan the great reset = de bak in meer transparantie!

   1. Sam W

    Lol the great reset 🤦‍♀️ weinig hiermee te maken maar achja. Je kan het ook overal bij betrekken dat het doet lijken dat het relevant is... Ik zal je 1 ding zeggen over Davos, het zijn lege beloftes van grote bedrijven om te verschonen en te verbeteren. Om maar te kunnen blijven doen wat ze doen. That's it, beetje jammer dat sommige politici daaraan mee doen maar het is wel lekker netwerken zo'n ui'tje.

  45. Peterus P

   Ze dronken een glas deden een plas en alles blijft zoals het was Het liep dus, zoals verwacht, met een sisser af. We zitten inmiddels al een paar maanden naar een zeer ongeloofwaardige soap te kijken, waarin de acteurs (van de VVD, D66, CDA en CU ) "'vecht scheiden" om dan in de volgende aflevering weer vrolijk in elkaars armen te vallen. Zelfs Seegers is inmiddels aan het bijdraaien. Ze hebben ons dus eens temeer laten zien dat het woord van politici geen snars waard is. En Rutte belooft nu schuldbewust van alles (dat hij al jaren gelden had moeten doen), om maar weer premier te mogen worden. Tjeenk Willink zijn werk is dan ook totaal overbodig, het is al sinds de verkiezingen duidelijk dat Rutte premier wordt, Kaag vicepremier en dat het verzwakte, wanordelijke CDA ook weer aanschuift. En de vierde partij wordt Groen Links, omdat Kaag dat graag wil en Rutte haar niets kan weigeren. Klaver heeft al bij voorbaat te kennen gegeven dat hij niet zal gaan zeuren over het klimaat en de migratie als hij mag meedoen. Hij belazert daarmee de mensen die op hem stemden, maar dat neemt hij voor lief omdat zijn populariteit tanende is in zijn partij en meeregeren voor hem dus de enige mogelijkheid is om zijn gezicht te redden. Juist terwijl ik dit schrijf, hoor ik Tjeenk Willink op tv verklaren dat het onderlinge vertrouwen van de partijen genoeg hersteld is om een kabinet te kunnen formeren, met Rutte als premier. Die moet echter wel nog even voor de bühne een kunstje doen: beloven dat hij geen doctrines meer gaat opleggen en een mooi verhaal schrijven over zijn plannen om de macht en tegenmacht beter in balans te brengen. En natuurlijk geloven we hem allemaal op zijn woord! Maar goed, ik was even bang dat er geprobeerd zou worden om de ijskoningin Kaag naar voren te schuiven als premier (brr, ik moet er niet aan denken!), maar dat lijkt nu gelukkig van de baan. Helaas is dat maar een schrale troost omdat we nu toch weer vier jaar tegen dezelfde koppen moeten aankijken. Wellicht wordt "Ruttemoe"' dus nog het woord van het jaar 2021, of een van de volgende jaren. Dat hij diverse malen heeft gelogen is heel erg, maar ik vind het bijna nog erger dat hij eigenlijk enorm is afgegaan en zich niet in hutje op de hei gaat zitten schamen. Die beloofde bestuurlijke vernieuwing zie ik er in de praktijk niet van komen met deze gladde politici die, zoals we gezien hebben, bereid zijn om zich in allerlei slinkse bochten te draaien om maar aan de macht te blijven. Ook indien hun regeerakkoord ditmaal niet zo dichtgespijkerd is, dan zal de onherroepelijk daaruit volgende strengere "'fractiediscipline" (=sensibiliseren!) en het onderlinge handjeklap en gekonkel tussen de vier partijen er immers toch voor zorgen dat de kamer zich suf kan debatteren en uiteindelijk net zo weinig zeggenschap zal hebben dan voorheen. En dat de oppositie niets te vertellen heeft, is m.i. de afgelopen tijd al voldoende aangetoond. Wat een farce...mijn vertrouwen in de Nederlandse politiek is tot onder het nulpunt gedaald.

  46. roland1970

   Gore huichelaar en hypocriet die Jetten. Als je respect hebt voor Snel, dan heb je een totaal gebrek aan empathisch vermogen. Totaal ongeschikt als politicus. Wie wel zeer geschikt blijkt is mevrouw Van der Plas van BBB. Oprecht en eerlijk. Zelfs mevrouw Simons stijgt in mijn achting.( Op dit dossier)

  47. roland1970

   Hermans, Jetten en Kuik....wat een drama... T

  48. amnda

   Suffe Kamerleden: Nou vooruit demissionair minister president, we geven u een 4e kans.

  49. Joey

   Blijf vooral lekker op je telefoon kijken...

  50. Peter Captain

   Het moet eens HELEMAAL afgelopen zijn dat de "voorzitter of voorzitster" kamerleden ( die de stemmen van het VOLK vertegenwoordigen) afkapt of de mond probeert te snoeren. Daar moeten de regels nu toch maar eens op verandert worden.

   1. Skorpion

    @Cas Vastenburg U schreef aan Sam dat hij/zij een boek moest gaan lezen, en u noemt een selectie die maar één doel omschrijft, er was geen enkele sprake van de situatie eromheen geschetst over 6 maanden geen werk blablabla. Nu geen dingen aanhalen die niet ter sprake waren, zo lust ik er ook nog wel een paar. FYI: dan gaat u werk zoeken, of ontdek uw marketable skill, zo moeilijk is dat niet.

   2. Cas Vastenburg

    @Skorpion 6 maanden geen geld, geen inkomen, niets.. Wat gebeurt er dan met de meeste mensen??? War is daarop u antwoord? 🤔 ...

   3. Skorpion

    @Cas Vastenburg De lectuur die u hier noemt is maar een klein gebiedje. er is meer dan enkel geld.

   4. Sam W

    @Cas Vastenburg Best ironisch, het beeld wat ik van jou krijg en mede door de taal die je gebruikt, lijkt het erop dat je zelf te dom bent om te poepen. Geen enkel boek kan je dat leren.

   5. Cas Vastenburg

    @Sam W nee natuurlijk niet, een management boek, een biografie, financiële lectuur, Rich Dad Poor Dad, Robert Kiyosaki...

  51. Peter Captain

   Die Rutte weet helemaal niet wat "demisionaire" betekend. Hij gaat gewoon door met het kabinet en de Tweede Kamer "denkt" dat het Kabinet van Rutte ALLEEN de hoognodife zaken behartigt (zoals een demisionaire kabinet dat doet) maar nee!...Rutte gaat gewoon door want hij weet dat hij straks WEER dezelfde positie zal krijgen. En dat omdat nog steeds een deel van de bevolking van de "provincie nederland" op zijn partij blijft stemmen. Het moet eerst ECHT zo slecht worden dat het NIET MEER OMKEERBAAR is en de provincie helemaal verloren is aan immigranten. Dat is ook de opzet van de EU. Maak van alle landen provincies en multi cultureel en dan is het gevoel voor indentiteit voor hun voormalig land helemaal weg en dan zijn de bewoners van de EU nog makkelijker te manipuleren dan dat ze nu al doen.

  52. S B

   WTF...

  53. S B

   Mensen hebben zelfmoord gepleegd... om dit..

   1. Timothy

    Ja echt hè! Het ergste vind ik nog dat het kabinet en de zittende demissionaire ministers en de VVD het compleet niet interesseert. Wordt wakker Nederland de regerende partijen behartigen niet uw belangstelling.

  54. Harry Kroonenberg

   Hoe moeten we dat aan onze kinderen leren dat je met liegen en bedriegen het verst komt

   1. Apestaartje Geluk

    Gewoon nos en jeugdjournaal laten kijken - dan leren ze t vanzelf

  55. Benjamin Renssen

   staatsgeheim.......de staat........dat zijn wij.......we betalen allemaal belasting maar wanneer de belastingdienst wetten overtreed door te liegen en beschermd word door het ministerraad, die mensen die ons vertegenwoordigen/beschermen, roep wat je wil maar als dat staatsgeheim is......omtzigt heeft gelijk, er is iets fundamenteel verkeerd met onze rechtstaat, macht en tegenmacht, vertrouwen, transparantie.....dat er geheimen zijn tegenover het volk, dat onze ministers en vooral Rutte wel hard zijn wanneer het komt tot de volksgezondheid maar niet voor onze rechtstaat, banaan......

   1. Sam W

    Zijn wij de staat? Eens in de 4 jaar mag je een briefje deponeren en daar moet je dan maar blij mee zijn. De gemeente werkt je alleen maar tegen want ze willen zo min mogelijk voor je doen. De politie mept je stuk als je met ontevreden de straat op gaat. Wat continue in dit debat naar voren komt is dat het volk geen vertrouwen meer zou hebben in de politiek. Maar het is de politiek wat het volk niet meer vertrouwd. Daarom wordt alles in achterkamertjes besloten.

  56. Identor x

   Laat die hele ex-Vindicat studentenkliek opzouten. Ze verpesten de boel en houden elkaar een hand boven het hoofd. Heel Den Haag corrumpeert door dit gepeupel.

  57. Obscure the Liberator

   wopke is publiekelijk een flopke

  58. Qiae

   Waar is de rest van het debat?

  59. Achmed Saber

   2e and the other

  60. Sanny wicca

   de Ministers die verantwoordelijk zouden moeten nemen hebben wel steeds plezier he, wat een lol zeg.

   1. Donald Pesch

    Ze lachen zich terecht kapot om dat stomme volk! Waarom zouden ze hun gedrag veranderen? Dit volk vraagt om zo behandeld te worden! Een Zielig-Zooitje!

  61. Daan W.

   NOS, waarom eindigt de video voordat het debat voorbij is? 11:54:50 Het is ook nog eens een super belangrijk gedeelte van het debat.

   1. henkiespenkie44

    @Sam W ok

   2. Sam W

    @henkiespenkie44 Onzin.

   3. a

    heb je niks beters te doen lol

   4. henkiespenkie44

    Videos zijn maar maximaal 12 uur lang

  62. Donald Pesch

   Ach, waar gaat het over?? Over incompetentie!! Een SCHERTSDEBAT dus! Alleen voor de bühne! PVV, FvD, BBB en Marijnissen zijn het beluisteren waard! De rest is te voorspelbaar, veel gezwam maar alles gratuite, stelt niks voor. Wat een farce, de bedoeling is: er gebeurt niets! Rutte krijg je niet weg uit klootjesland Nederland, hij lacht in z’n leugenachtige vuistje!

   1. Leon Flying Dutchman

    ongeveer de ergste partijen die er zijn, ha, ha

  63. Marc Hermans

   De patstelling ontstaat al direct met de discussie over of ook de overige notulen vrijgegeven worden, en het is bekend wie daarin aan welke kant staat. Dit is geen democratie, maar een lachertje en gezien het belang voor het land tegelijk een trieste vertoning.

   1. Sam W

    Komt nu toch wel boven water. Nu maar zien wat er gaat veranderen. Niet veel denk ik aangezien een groot deel van ons domme volk voor hetzelfde kabinet heeft gestemt...

  64. Miss Autumn

   Waar is de rest van het debat?

  65. wez

   waarom mogen zij wel zonder mondkapjes?

   1. Sam W

    @wez dat vind je al lang? Wanneer gaan die scholen ookalweer weer open? Je krijgt gewoon antwoord op je vraag...

   2. wez

    @Ben_der_weer tl;dr

   3. Ben_der_weer

    Omdat debatteren met mondkapjes op lastig verstaanbaar KAN zijn. 3000x "wat zei u?" is niet echt bevorderend. Of mensen die steeds terug moeten omdat ze even hun mondkapje zijn vergeten op te doen. Onderling is er ook voldoende afstand zo te zien. Intensief schoon houden van alles werkt ook goed. En het belangrijkste..... Het is geen publieke ruimte. Het gaat om een ruimte waar ze aan het werk zijn.

   4. Bryan Steiginga

    @Sownheard zijn ze niet🤥

   5. Sownheard

    Omdat ze getest zijn

  66. shwampoo cleaner

   Rutte heeft iedereen gepranked op 1 april

  67. Rendon

   Minerva poppetjes houden elkaar de hand boven hun hoofd. in Italië heet het Maffia, in Nederland heet het Minerva!

   1. Rendon

    @swampy lamp Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten'

   2. swampy lamp

    @Rendon Yoo je vergeet je eigen comment te liken man!

   3. Rendon

    @Sam W Je leest niet goed!

   4. Sam W

    @Rendon Nee na jou niet meer nee.

   5. Rendon

    @Sam W Die wil niets van jouw weten.

  68. shwampoo cleaner

   My boy wilders lekker bezig als altijd

  69. shwampoo cleaner

   Kabinet neemt ontslag en komt terug 😂

  70. Jo Beucken

   Deze hele show is een groot toneelstuk waarbij de spelers VVD, D66 en het CDA ruimschoots de tijd hebben gehad om zich voor te bereiden op dit debat. Ieder van de drie mag zijn stukje van de notulen toelichten en er een draai aan geven. Dhr. Koolmees wijst als enige naar zichzelf m.b.t. zijn uitspraken, dat kan ook niet anders omdat hier geen andere uitleg voor mogelijk was. Voor het overige was ook zijn inbreng een ingestudeerd stuk. Het is ongelofelijk op welke wijze de Nederlandse burgers voor de gek worden gehouden, het is een regelrechte belediging van ieders intelligentie.

   1. Harry Raam

    welke intelligentie?

  71. viktor

   Was te verwachten. De gehele coalitie geen steun voor meer openbaring notulen. Het heeft echt geen zin meer om de boel te verbergen, gooi alles gewoon op tafel. Jullie zijn het hele vertrouwen toch al kwijt.

   1. Leon Flying Dutchman

    @Olly Beer bommel het merendeel, ik heb zeker geen vertrouwen in tal van 2e kamer fracties, daar zijn er genoeg bij, die wil ik echt niet de in de regering. Die notulen hadden ze al sinds december en dan gaan ze nu een hele show opvoeren, om de boel nog erger op scherp te zetten. Ook dat er geheime notulen zijn is vrij normaal, is overal, zelfs bij gemeenten heb je dit. Die moet alleen niet teveel voorkomen. Het was helemaal geen debat op basis van nieuwe informatie en de regering is al afgetreden. Ze moeten gaan werken aan oplossingen (ook de 2e kamer) en niet flauw gaan debatteren over zaken die ze al lang hadden. Uiteraard snap ik dat van sommige fracties wel, die doen er alles aan om de boel te ontregelen. Dus ik heb zeker ook helemaal geen vertrouwen in de 2e kamer. Er zijn nog best wel wat mensen in de regering waar ik meer vertrouwen in heb., zeker om dit land verder te helpen. Zelfs mijn vertrouwen in Rutte, dat flink gekelderd is, ligt nog hoger dan vertrouwen in een Marijnissen, Wilders, Baudet etc.... om dit land te besturen. Het beste is overigens dat Rutte vertrekt.

   2. Olly Beer bommel

    Leon Flying Dutchman dus jij hebt nog vertrouwen in deze mensen?

   3. Leon Flying Dutchman

    van wie? van alle schreeuwers op facebook en youtube misschien........

  72. A Dezentje

   Hoe kunnen ambtenaren ter verantwoording worden geroepen, als naam en toenaam geheim moet worden gehouden. Dit zijn mafiapraktijken. 🤔

   1. Lux Moto

    @anne251611 Dat is juist. Maar het maakt ook duidelijk dat de verrotting in het hele systeem zit. Niemand is meer verantwoordelijk, en iedereen voert alleen maar uit. Dan krijg je snel: befehl ist befehl. Als mensen niet persoonlijk verantwoordelijk zijn doet het er niet toe wat ze doen. Als je alle stukken zwart mag maken, doet het er niet toe wat je doet. Van de hogere lagen van de ambtenarij, die daar met een goed salaris zitten, mag je vragen dat ze zich bewust zijn van hun handelen, en daar verantwoording over afdragen. Dat integer zijn verder gaat dan: ik voer het beleid uit, ongeacht wat ik daar als mens van vindt. Er zal nooit iets veranderen als dit systeem niet veranderd. Dan blijft het bij symptoombestrijding, en het reageren op de waan van de dag.

   2. anne251611

    Als je ollengren beluisterd dan heb je je antwoord..die ambtenaren zijn in feite medewerkers voor de minister..de minister legt verantwoording af en dat is voor de kamer relevant. Ze werken in de kamer naar boven niet naar benden dat doet de minister en leidinggevende daaronder. Dus wat heeft het voor zin om de kamer te vertellen dat pietje of Klaasje iets verkeerd hebben gedaan

   3. Sam W

    Zelfde manier hoe jij dat krijgt onderweg naar de bajes. 🤷‍♀️

   4. Piet Roijers

    @P. Patrick Tukkers: Dream on.

   5. swampy lamp

    @P. Patrick Tukkers Helaas is daar blijkbaar een revolutie voor nodig :p

  73. P. Patrick Tukkers

   6:17:50 Rutte geeft "antwoord". 10:05:51 Hoekstra geeft "antwoord". 10:53:54 Koolmees geeft "antwoord". 11:28:07 Huffelen

   1. Tom Hermens

    Maar niemand zegt wat.

  74. HJT ssst

   Oplichters allemaal stuk voor stuk!! ik zit al 9 jaar in de ellende en wordt nu alweer 2 jaar na de melding nog steeds van de kast naar de muur toegestuurd. Het kan gewoon niet waar zijn!!!als de regering wetten overtreedt dan moet dat vervolgbaar zijn net als bij de rest van de bevolking van Nederland en geen politieke immuniteit want waar is de grens ze hebben bloed aan hun handen mensen hebben zelfmoord gepleegd!!!! En dan nog het lef hebben om schaamteloos te blijven zitten in hun functie zogenaamd afgetreden dat is alleen zodat hij zichzelf nog verkiesbaar kon stellen één groot corrupte Monopoly Spel!!!!!

  75. W.H.F. D

   Een groot toneelstuk om Kaag straks naar voren te schuiven als premier...

   1. Sam W

    Lol en hoe zie je ze dat trucje doen?

   2. Piet

    @Piet Roijers ik hoop dat je gelijk hebt, denk het niet maar de tijd zal het leren.

   3. Piet Roijers

    @Piet : Erger dan Rutte is onmogelijk.

   4. P. Patrick Tukkers

    Wedden dat Rutte gewoon Premier wordt? Het zou mij in ieder geval niet verbazen.

   5. Piet

    vergis je niet in Fraulein kaag zij is veel erger dan Rufte

  76. Jan Rijnders

   Toeslagracisme triest voor Nederland, wat een huichelarij 🤮