Wat kwam er nou uit dat notulendebat? | Rondje Binnenhof #15

NOS

133K weergaven34

  Wat stond er nou in die notulen en waarom moest daar gisteren tot diep in de nacht over gedebatteerd worden? Herman, Marleen en Xander liepen rond achter de schermen en checkten de stand van zaken bij de aanwezige Kamerleden.
  #rondjebinnenhof #nos #notulen

  Gepubliceerd op 6 dagen geleden

  Reacties

  1. NOS

   Bedankt voor het kijken! Heb je een verzoekje voor wie we kunnen spreken in Rondje 16? PS Het volgende Rondje zie je dus op vrijdag 14 mei. Tot dan 👋

   1. Lamas

    Baudet please!!!

   2. Joost Barendse

    Esther Ouwehand, Laurens Dassen, Renske Leijten

   3. Peter Pan

    @Captain Zork Nou Journalisten horen kritisch te zijn, alle feiten op tafel te spelen en objectief dit af te wegen tegen andere feiten. En niet neutraal verslag te doen.(grappig is, wanneer het een ultra link progressief onderwerp betreft weten ze wel felle conclusies te trekken) Dit zijn dus geen journalisten meer, dit zijn politieke activisten die hun informatie voorziening voordoen als nieuws. Wanneer de feiten blijken dat mensen onrecht zijn aangedaan, met ongelijke gevolgen voor mensenlevens, met dood zelfs als gevolg en dat in eerste instantie er alles werd gedaan om te zorgen dat dit niet wijd en breed bekend werd, is het geen objectieve conclusie om te zeggen "nou dit is wel tegen de grens aan hoor". De objectieve conclusie hoort te zijn "deze mensen zijn verachtelijk en horen rechtelijk vervolgd te worden, ze hebben immers bewijs achter gehouden en de grondwet geschonden, door eerder proberen eigen imago te beschermen nadat het duidelijk wordt wat voor leed ze hebben aangericht, dan het daadwerkelijke leed proberen ongedaan te maken" en niet dat "ze de grens op zochten wat nog kon".

   4. DaFlavourFace

    Ben eigenlijk nog wel benieuwd of Silvana naar Rondje Binnenhof kijkt.

   5. Ziggy BB

    Hahahaha dit is nou is leuk om naar te kijken geen geknip en geplakt lekker jezelf zijn en toch belangrijke onderwerpen bespreken

  2. Gran Thurismo

   Een hittepetit in actie.

  3. eioshen boboi

   Ik hoop dat rondje binnenhof lang doorgaat! Zo leuk, kijk iedere week weer ernaar uit om rondje binnenhof te kijken. Dit is echt geweldig!

  4. A R T

   Maakt niet uit welke Minister er aangesproken wordt van de Regering over het kindertoeslag debacle, men blijft keihard uit alle macht verdedigen dat dit een aaneenschakeling van foutjes is geweest. Maar wat in feite een doelgerichte actie van de belastingdienst is geweest om deze grote groep mensen (35.000) simpelweg tot crimineel te bestempelen en dit zolang mogelijk tegen beter weten in gestand te houden. Rutte en de hele Ministerraad wisten exact wat er heeft gespeeld en hoe het Kabinet heeft geprobeerd om deze verderfelijke houding van de Staat in de doofpot te stoppen. Niks foutjes , niks niet zo gewild, niks miscommunicatie, niks misgegaan, niks naar eer en geweten gelogen, niks selectief geheugen, niks volgens de wet, niks goede mensen bij de belastingdienst, niks menselijkheid het was gewoon een doelbewuste verachtelijke actie van de Staat tegen zijn burgers. Hier heeft de Staat zijn eigenlijke ware gezicht getoond , namelijk 1 groot ambtelijk orgaan die er zeker niet is voor de Nederlandse burger maar alleen het belang van het Koninkrijk der Nederlanden dient. Let wel dit was niet de eerste keer dat de Belastingdienst zijn boekje te buiten gaat maar wel de eerste keer dat dit zo duidelijk tentoon is gespreid. Het liegen is een algemeen goed geworden en dit maar als normaal gedrag geaccepteert dient te worden. Minister Hoekstra gaf in zijn spreekbeurt precies aan wat het onderliggend probleem is , Minister Hoekstra verkondigde dat hij in dienst van de Kroon staat, net zoals de gehele Regering de Kroon dient en dus niet het belang van de Nederlandse burger voorstaat. Het kan niet duidelijker gesteld worden.

   1. eioshen boboi

    stelselmatig te ontkennen dat er ook maar iets aan de hand is en alles volkomen rechtmatig verloopt erken je eigenlijk gewoon dat er een complot gaande is. De bewijzen zij

  5. Nanda Bakker

   Um onervarenheid van de voorzitter want je moet de plaspauze uitstellen zodat niemand meer interacteerd ?? Dit gaat over ons land onze toekomst dus zo vat de NOS dit op ???

   1. soiung toiue

    Het stomme gelach, de ontblootte tanden, dat geknipper met de ogen: die Mark Rutte heeft alle kenmerken van een psychopaat. Mark Bundy.

  6. Marrije Prins

   Dit is onderhand een vast onderdeel van mijn NLname-rondje elke week. Heerlijk!

  7. Me , myself and I

   Journalist noemen zij zichzelf. Te lachwekkend, deze quasi populaire verslaggeving.

  8. Me , myself and I

   Niveau jeugdjournaal

  9. Jim

   Intelligente mensen, die belangrijke onderwerpen bespreken maar zichzelf en de gespreksstof niet te serieus nemen. Dat brengt mooie fragmenten

  10. Mari Noni

   Wat ís dit voor een toneelstukje? En sinds wanneer vindt de NOS “open debat” een teken van gezondheid? (Zie 5:55 min)

  11. Meneer Harks

   De laatste referendum over okraine daar snapte geen mens een hol van, waarom geen referendums die kwesties binnen Nederland beamen? Referendum "moeten we opnieuw stemmen".

  12. soiung toiue

   Geweldige aflevering weer! :D

  13. fboening

   hij praat als een homofiel

  14. jan koning

   Marleen is mokergeil

   1. soiung toiue

    2:32 waarom blijven ze hier zo lang?? Omdat ze ruiken dat ze niet sterk is??Nou Xander ik denk misschien omdat ze ruiken dat ze volop aan t liegen!!!

  15. PASCAT

   wat een bad boi.. over de stoep fietsen

  16. B van der V

   Artsen zijn zeer bezorgd over de experimentele coronavaccins. Iets wat hen vooral zorgen baart, is de zogeheten antilichaamgemedieerde versterking van infectie. In het Engels: antibody-dependent enhancement (ADE). Wat betekent dit precies? Arts Simone Gold van America’s Frontline Doctors legt het in minder dan een minuut uit in een filmpje wat helaas steeds door het foute NLname wordt gecensureerd. Stel: je haalt je eerste prik en er is niets aan de hand. Je haalt je tweede dosis en er is nog steeds niets aan de hand. Als je vervolgens op natuurlijke wijze besmet raakt met corona, treedt er een cytokinestorm op. In de overdrive Cytokinen zijn eiwitten die de afweerreactie van het immuunsysteem reguleren. Er zijn twee soorten cytokinen: ontstekingsbevorderende en ontstekingsremmende. Een subtiel samenspel van beide zorgt ervoor dat het afweersysteem een infectie de baas wordt. Maar een overmatige productie van ontstekingsbevorderende cytokinen kan juist een veel ernstiger beloop van de infectie veroorzaken. Het immuunsysteem gaat dan als het ware in de overdrive en dat leidt tot heel ernstige klachten. Een cytokinestorm kan onder andere orgaanfalen veroorzaken. In 2012 ging dit ook fout bij de dierproeven!

  17. Ruben Vadeko

   Herman heeft geweldige humor

  18. fred meijer

   Super Leuk mensen blijf door gaan met Rondje Binnenhof!!!

  19. HiLL

   Wat een hufters zijn jullie van de NOS walgelijke mentaliteit.

  20. Noud Ockeloen

   Altijd super grappig en toch leerzaam...!

  21. Fantoom PARadox

   Dat we een complot ondergaan. We zitten er midden in. Ook al geloof je niet in complotten. God is ook een complot. Niemand gelooft daar toch niet echt in ? Door het stelselmatig te ontkennen dat er ook maar iets aan de hand is en alles volkomen rechtmatig verloopt erken je eigenlijk gewoon dat er een complot gaande is. De bewijzen zijn overduidelijk. Gezond verstand bestaat niet. Dat is een sprookje. Alles gaat fout wat er maar fout kan gaan. Op alle gebieden gaat het helemaal mis. De overheid wil geen controle meer en laat alles aan z'n lot over.

  22. Michael Idderus

   Het stomme gelach, de ontblootte tanden, dat geknipper met de ogen: die Mark Rutte heeft alle kenmerken van een psychopaat. Mark Bundy.

  23. Dirk Scholten

   De meeste Nederlanders schijnen dit geen probleem te vinden dat de democratie gekaapt is puur omdat zij op deze partijen hebben gestemt. Dit betekend het einde van ons mooie land als wij Nederlanders niet snel hier een einde aan maken. Zo simpel is het! Wij kunnen zo'n mooi land zijn! NOS doet ook weer lekker zijn best op er 1 grote grap van te maken, triest.

  24. Antoon

   Wat een stelletje linkse bedzeikers zijn dit,op en top nos.

  25. frutt56

   dit is zelfs voor NOS begrippen een zwakke film. Chappeau. Totale verspilling van grondstoffen en geld.

  26. Roelof Jan Boer

   Beste NOS, Dit is echt goed! Die andere programma's bij de NPO zijn zo gespannen! Je hoort het verhaal wat ze willen vertellen, de geinterviewde mensen worden door Jinek en eerder Mathijs van Nieuwkerk behoorlijk aan de tand gevoeld. Je laat hiermee de menselijke kant achter de politiek zien, het persoon achter de personage (de rol)... Prachtig!

  27. Ricardo Penders

   Hier zie je dus maar weer dat deze zogenaamde "journalisten" helemaal geen journalisten zijn maar trekpoppen die bestuurd worden door een hogere macht en ze hebben het zelf niet eens in de gaten dat het er zo duidelijk vanaf spat. Goed gedaan mensen van de NOS want zo kunnen we heel duidelijk zien waar jullie nou echt voor staan en wat jullie nou echt voorstellen en dan vinden jullie het gek dat de mensen bijna geen tv meer kijken en daardoor jullie kijkcijfers achteruit gaan, dat komt omdat wij nu weten dat jullie allemaal niks voorstellen en dat jullie allemaal napraten wat anderen zeggen en dat willen de mensen niet meer om in zo'n echo kamer te zitten, wij willen het echte nieuws en zien dat er ruim de tijd word genomen met belangrijke mensen om die nou eens goed aan de tand te voelen en het duidelijk word voor iedereen wat er uit die gesprekken komt. Het lijkt erop dat ze bij de mainstream media dit concept niet begrijpen of willen begrijpen omdat er gewoonweg niet genoeg tijd word besteed aan de echte belangrijke dingen die er spelen. Dat laatste is eigenlijk een tip voor jullie hoe het beter kan, doe ermee wat jullie willen mij maakt het niet uit want ik heb helemaal geen tv meer thuis dus ik kijk toch al niet meer. Ik wil het hierbij laten. De groeten, Ricardo Penders

  28. tothepast

   Wat een gare show. Jullie zijn toch een nieuwszender?

  29. Abdul Dodor

   2:32 waarom blijven ze hier zo lang?? Omdat ze ruiken dat ze niet sterk is??Nou Xander ik denk misschien omdat ze ruiken dat ze volop aan t liegen!!!

  30. Henk Fräser

   Ooit was hij Herman de Schermman..

  31. a80airbus

   11:10 Fijn dat dit eindelijk eens hardop word gezegd

  32. J vdB

   N = Nieuws O = Onder S = Staatstoezicht

  33. TheKingtijger

   Dat liedje van Acda en de Munnik weet je wel! Ga zo door jongens!

  34. OttomanEmpire

   6:37

  35. Martin Melissen

   Heerlijke update weer. Jullie maken politiek echt leuk om maar te kijken. Vraagje. Zit er verschil in de functie van Marleen en Sander? Ik hoop dat er nog veel updates mogen volgen.

  36. Jcky van Rooijen

   Wanneer mevrouw Simmons altijd pretendeert niemand uit te sluiten en nu nogmaals duidelijk maakt revhtsstemmers uit te sluiten. Een kabinet met links en rechtse partijen is alsnog het beste, laat ze maar eens met elkaar om de tafel gaan!

  37. Thijs Boschman

   Huh Kaag (D66) wilde kamerleden toch kaderen? Jongens dat is toch gewoon zo fout als het maar kan. In dit item zeggen jullie dat D66 het beter gedaan heeft, nou dus NIET gezien de rol van Koolmees en Kaag.

  38. Franky Bourbon

   Twee weken wachten.... lekker dan 😉🤔....maar het was wederom een leuke uitzending ennehh... Fijne vakantie Xander ☀️

  39. Jan Roderik

   Waarom doet men steeds het mondkapje af?

  40. Holy Butt

   Weg gone loesoe 😂

  41. B van der V

   Openbrief aan de media. Zie op NLname Cafe Weltschmerz. Je ogen worden geopend. Alleen voor de echt wakkere. Eerst kijken dan pas oordelen. Maar daar hebben sommige blijkbaar moeite mee.

  42. Yo Yo

   Leuk programma dit, 🔝. Stem SGP mensen, die gaan recht door zee 🌊❗

  43. damienlabenz

   NOS: hoe gaan we dit recht praten voor de cabal? Relativeren? Laten we in ieder geval niks zeggen over intimideren van kamerleden die keihard tegengewerkt worden en doen alsof we stelletjes van groep 8 geworden zijn.

  44. S. H

   Dat hele debat is een grote grap, dit kun je toch allemaal niet serieus nemen. Laat staan als ze aan het debatteren zijn en iedereen zit op z'n smartphone te gapen echt triest en kansloos.

  45. Mark van Velzen

   Daadwerkelijk kijkbaar programma. De banter werkt en voelt als luchtig sparren over politiek met vrienden. Ik kijk vrijwel niets politiek-gerelateerd maar ik ben geabonneerd op NOS voor meer van dit.

  46. Esther Leeninga

   Volt!

  47. Ferius

   6:37

  48. nova estrella

   Ach ja, het moet vooral leuk en gezellig blijven toch? Vinden de tienduizenden mensen die door dit kabinet zijn gemangeld vast ook. Het gremium is opgestapt met de intentie om straks gewoon weer deel uit te maken van hetzelfde machtsblok. Een hoop gelul en poppenkast, maar die gastjes weten donders goed hoe het werkt. Over een paar maanden is het kutvolkje alles weer vergeten want vooral bezig met hedonistische en platvloerse vervulling van hun behoeften. Het moet vooral gezellig blijven toch?

  49. rvs1

   Wat een leuke manier om het over politieke onderwerpen te hebben. Had ik niet verwacht van een gevestigd media bedrijf, zeer gewaardeerd!

  50. The future starts with Boris Brejcha

   weer totaal onnodig veel geld gekost dit zinloze debat, er staat HELEMAAL NIETS nieuws in wat we nog niet wisten!!! gsus wat een gejank om NIKS.

  51. SL TM

   Wat een Popie Jopie niveau

  52. Kistan SELECTA

   nou NOS, dat patriarchaat toontje tegen Marleen , ook te veel "witte"mensen ..buah ! Mag niet meer hoor .. vooral als jullie (Nep moraal ridders ) de WOKE cult zo hoog in jullie agenda hebben staan. Je mag niet van 2 tarten eten.

  53. Willard Quist

   Ik vind Xander echt lijken op Elon Musk hahaha

  54. Jethro van der Marel

   Staan jullie daar te doen? Stelletje kinderen!!!

  55. Niels v.D

   Fantastisch dit iedere keer!!😂🤣

  56. Nick Baker

   wat een theater

  57. Xiomara Quauro

   LOVE is ENAUGH for the living ha ha ha HEAL the WORLD make it better place for you and for me

  58. Pjotr Simon

   Moet je kijken hoeveel ze moeten knippen om deze presentatoren interessant te laten lijken. En ik heb nog steeds het gevoel dat ik naar het Jeugdjournaal zit te kijken...

  59. René van Splunder

   Ze hebben Herman weer even ergens tussen weten duwen om wat centen te verdienen, met zijn doodsaaie stem/ houding. Kruiwagens alom...

  60. Flying Dutchman 17

   🤔 Schapen TV

  61. Alex Crouwers

   Ik ben eenzaam

  62. KAPITEIN POEPBROOD

   ZWARE CORRUPTIE DOOR HET KABINET WAARIN BEWUST DUIZENDEN LEVENS VERWOEST WERDEN MAAR EEN MOTIE VAN WANTROUWEN KRIJGT GEEN MEERDERHEID? HOOP IS ZOEK!

   1. KAPITEIN POEPBROOD

    huisuitzettingen van duizenden gezinnen gingen door nadat er bekend was dat het onrechtmatig was, en nou komtie he de reden : precedentwerking ! lekker mondje dicht omdat er anders anderen gedupeerden naar voren konden komen, en meneer omtzigt die dit uitpluizen wou moest '' GESENSIBILISEERD '' worden , citaten van eigen fractieleden, maargoed deze criminelen mogen lekker door alsof er niks gebeurd is

  63. Olivier Lingbeek

   Marleen zat er vrolijk bij toen Baudet werd geroasted door Martijn Koning.

  64. R.M.A

   Wat een mooie blouse heeft ze aan! Staat haar heel mooi

  65. TCELL24

   Hoezo op de grens? Ze zijn er ver overheen gegaan. Stelletje corrupte landverraders.

  66. Henk B

   Heb het hele debat gevolgd ( via RTL 7 ) en wat Sander ons hier al voorzichtig mededeelde, is het feit dat we het de komende vier jaar waarschijnlijk weer met een liegende, bedriegende en aan geheugenverlies lijdende Minister-President ( Rutte/ ak Pinokkio ) moeten doen, met in zijn kielzog een stel meepratende en meedenkende hielenlikkers. Vond het debat bij tijd en wijle ook gewoon lachwekkend, omdat sommige demissionaire minister geen duidelijk antwoord gaven op vragen die gesteld werden en niets anders dan hun voor ingestudeerde verhaaltje oprakelde.

  67. Mark Jansen

   Rake observatie: "Spelen wij daarin niet ook een rol?". Wellicht volgende keer prime-time politici afkraken die sneller reageren dan er redelijkerwijs gelezen kan zijn?

  68. DaFlavourFace

   Rondje binnenhof, oprecht een leuk programma dit. beter stoppen jullie nog lang niet!

  69. a cute gingerbread man

   Als ik de comments lees is deze serie een regelrechte hit, dus lekker bezig NOS! Ik ben het met de reacties eens, ga zo door, en maak het vooral niet te "professioneel". Ik houd van die informele, speelse sfeer.

  70. Jeannet de Groot

   Mondkapjes.....op...af.....oh jongens toch.....😫......wat een poppenkast. Wel goed dat jullie dit soort filmpjes maken want dit is belangrijk voor later dat we allemaal de grote leugen kunnen zien.

  71. Motormuis004

   Kaag kwam er beter uit??? Zij stelde juist voor om acties te ondernemen tegen kritische kamerleden tijdens dat overleg...

  72. Joe Felony

   De politiek is één grote grap. Er wordt constant gelogen en ze komen er steeds mee weg ook nog. Wat is het hele punt van die debatten dan? Wat een poppenkast.

  73. B. Esselink

   bizar onze regering ..beschamend

  74. moart87

   Leuke toon dit item, en toch informatief 🤗

  75. Milan Haidari

   Die azkhan is zo dom als een koe ?? Wilt hij dat Wilders en Baudet aan de macht komen ?

  76. Dany De

   Een beetje over de scheef gegaan 🙄 nou erg over de scheef gegaan zou ik zeggen

  77. Tristan

   Ik ook wèl, gister..

  78. Minke van der Heide

   Dit is echt zooo leuk!! Wat een toppers deze mensen!

  79. Henk Jansen

   Goede terugblik van Xander ook dat de media ook wel wat hijgerig is met de vraag naar reacties, dus geen inhoud maar vooral snel reageren.

  80. John Bruyn

   Wat is nou sensibiliseren? Is dat eigenlijk wel Nederlands? Wordt je onder curatele gesteld.

  81. dirk doys

   Een beetje leuk doen met een chicky die net uut haar pubertijd is, hahaha, wat geweldig stelletje staatsslaven.

  82. dirk doys

   Jullie moeten eens aandacht besteden aan de conectie van BILDERBERG EN W.E.F., U WEET WEL DIE VRIENDENCLUB VAN DE ZELFGEKROONDE NEPKONING, MET DE CORRUPTE NL POLITIEK. IK HOORDE JULLIE OOK NIET TOEN HET REFERENDUM WERD AFGESCHAFD DOOR DAT ZWEEDSE ROTWIJF. ALS JULLIE ECHTE JOURNALISTEN WAREN, DAN HADDEN JULLIE OP DE BARICADE GESTAAN. NOS, FAKE NEWS.

  83. dirk doys

   WAAROM WAREN JULLUE NIET KRITISCH OVER DE VERKIEZINGEN, MET EEN KWART VAN DE STEMMEN PER POST EN DOMINION STEMMACHINES VOOR DE TELLING. ZIJN JULLIE JOURNALISTEN OF ACTEURS. Ook voor een corrupte pers volgen straffen bij Neurenberg2.0. Besef je dat!

  84. dirk doys

   De aangepaste Notulen? Hoeveel werk is het om de notulen te kopiëren en aan de kamer te geven, 2 uurtjes? DIT IS WEER DE BEKENDE FRAUDE VAN DAT ZOOTJE.

  85. Ward b

   Beetje passief agressief met het opnoemen van plassen🙃

  86. lexenneeltje

   Waarom wordt er telkens zo selectief gequote uit de uitspraken van Kaag?

  87. Marcel Calker

   Ik krijg een spuit tegen mijn wil, de slag is misschien verloren maar de oorlog nog niet!!!

  88. shaista shamsi

   Jullie zijn super leuk!!!

  89. lollipupke

   Rond kijkend bij de nos, dan denk ik? Eenzijdig, niet neutraal, het benoemen van criminelen? Of slachtoffers? Dit is je eigen nest/ nederland bevuilen. Ik dacht goede journalistiek bekijk benoemd beider zijden. Lijk wel communisme verstopt achter...want wie niet eens is,of vragen stelt die men niet wil horen? Is stilte, en men wordt meteen in vakje? Rascisme, discriminatie, rechts? Ik denk in 2021 meer en meer mensen verder gaan kijken als hun neus lang is. Als men zo doorgaat,is de vraag of de nos over tig jaren nog er is?

  90. Voetbalnoortje

   Hoe moet ik nu m’n mening vormen dan zonder rondje binnenhof volgende week

  91. Chantal van den Berge

   Allememaggies Adriaan, wát een zure reacties lees ik hier (ook veel enthousiaste, gelukkig). Als je 't niet leuk vindt... kijk dan niet! "Jullie moeten aan de schandpaal", wow man... Gewoon doorgaan hiermee, een stukje luchtigheid MAG gewoon, ook in politiek pittige tijden of als er ernstige zaken als Toeslagenaffaires spelen. Zaken scheiden, mensen... vorm, inhoud. Je mag best geïrriteerd zijn over dit kabinet en haar beleid, maar dit is gewoon een leuk format -en staat daarmee gewoon los van wat je van de regering vindt (lijkt mij)

  92. Ba Ch

   Ik ga een stuk over dit programma schrijven. Jullie moeten aan de schandpaal.

  93. Ba Ch

   Ik wil mijn belastinggeld terug wat voor deze troep betaalt is, om deze drie kleuters te laten rondwaggelen.

  94. Ba Ch

   Dit is wat je "dumbing down" noemt.

  95. Ba Ch

   Wat een schandelijk programma is dit. De NOS lijkt nu zelf ook te beseffen dat ze niks meer of minder zijn dan staatspropaganda, en hebben er voor gekozen om dan ook maar de schijn van journalistiek op te geven.

  96. Martijn Keet

   Ik wil meer Herman op NLname. Gewoon over iets, maakt niet uit wat

  97. Sea_Imperium

   Chaos deze aflevering, maar dat was het debat ook. 🤯

  98. Dr. Breadstick

   Rondje Binnenhof. Het is gewoon verplichte kost elke week. Dit geeft mij voldoening.

  99. humandread

   Ja nos giet het vooral in een leuk jasje, en sta niet stil bij de inhoud. Dit kabinet moet wegwezen en Rutte is ronduit een gestoorde narcist. Volg de echte debatten die zijn ook terug te vinden op YT en dan leer je hoe de vork echt in de steel steekt.

  100. daffy more

   0:29 Laat maar zitten.. Omzigt. Geniaal!